osiemnastak Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Po co pchać się w stare auta, nie lepiej to co już się ma odłożone wpłacić i wziąć nowe i przez kilka lat spłacić. Jak ktoś nie musi mieć bmw to może jakieś budżetowe przytulic, i przez czas spłaty nie martwić się o naprawy. No chyba ze musi być audi, bmw, mercedes bądź klasa średnia.Chyba jednak nie rozumiesz ,jest wielo osob które uważają że to są ostatnie prawdziwe mietki, i płacą solidnie.Gość który kupil owego 124 miał świniak kilkukrotnie droższego , powiedzial że dla niego ten stary to jest prawdziwy Mercedes. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Po co pchać się w stare auta, nie lepiej to co już się ma odłożone wpłacić i wziąć nowe i przez kilka lat spłacić. Jak ktoś nie musi mieć bmw to może jakieś budżetowe przytulic, i przez czas spłaty nie martwić się o naprawy. No chyba ze musi być audi, bmw, mercedes bądź klasa średnia.Ja sie nie pcham w nowe, mimo tego że mógłbym. Po co mam spłacać samochód? Mam lepszy pomysł na wydawanie ciężko zarobionej kasy Kupię nówkę za 100 a sprzedam po 4-5 latach za połowę tej kwoty Poza tym za 40-70 tys. kupię kilkulatka takiego praktycznie jakiego chcę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 (edytowane) Z używanym samochodem jak z kobietą, jeśli przebieg nie za duży i humorów nie ma to można na dłuższą metę zaryzykować bez względu na markę Edit:Jak przebieg duży to można jedynie rundę zrobić a i to trzeba pasy zapinać Edytowane 11 Lutego 2015 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Po to jest wybór, żeby każda znalazł coś dla siebie. Byle tylko wiedzieć co się wybiera a nie tylko ze względu na markę/kolor itp Tak - nowsze auta tracą sporo na wartości. Ale np ja po prawie roku jeżdżenia Focusem 2010 nic oprócz klocków nie zrobiłem i (mam nadzieję) się na to nie zanosi. A w takich audi/bmw/mercedes sprzed 15 lat to może i silnik przejedzie, ale coś tam w zawieszeniu (C5), jakiś wentylator klimy w e39 itp i setki lecą bardzo łatwo. No i w moim przypadku (niewyrobione zniżki, miasto) różnica w ubezpieczeniu potrafi być znacząca. Znajomy też się chwalił, że kupił ladne e39. Ale jak zaczął robić (a złom to nie był) to też kasa uciekała i to bardzo szybko. Komplet opon lato, zima, zawiecha, hamulce i pyk i znikł W124 świetne auto, ale diesel kopci dużo i trudno znaleźć, a benzyny mają swoje problemy (np rozpadająca się wiązka kabli). Tak, auto legendarne i nie do zajechania. Tylko dla kogoś kto ma już auto i kilka miesięcy na jeżdżenie i szukanie. Ja swojego kupiłem po 2 tygodniach (tylko dlatego, że przez 10 dni próbowałem właśnie jakiegoś premium kupić...). A tak to do komisu , w jednym komisie Focusów z salonu z 5 do 10. Nikogo na nic nie namawiam. Po prostu jakby był idealny samochód, to by wszyscy nim jeździli a tak nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Po co pchać się w stare auta, nie lepiej to co już się ma odłożone wpłacić i wziąć nowe i przez kilka lat spłacić. Jak ktoś nie musi mieć bmw to może jakieś budżetowe przytulic, i przez czas spłaty nie martwić się o naprawy. No chyba ze musi być audi, bmw, mercedes bądź klasa średnia. grunwald przyjacielu, Twoja lokalizacja wszystko wyjaśnia jesli chodzi o ten wpis, tutaj to trochę inaczej wygląda jeśli chodzi o zakup nowego auta. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek1977 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 a ja sobie kupiłem jakiś rok temu, do pracy i na rybki ss korando z silnikiem na licencji MB 2,9 TD, Spalanie ok 10-12/100 km , oponki cooper discoverer 31x10,5x15 i wszędzie wjadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 (edytowane) Edytowane 11 Lutego 2015 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 A ja mam hatchbacka marki "x" na błękitnym paliwie, taniego w naprawie i mogę sobie pozwolić na częste kontemplowanie brzegiem "mojej" rzeki ...bez naruszania budżetu. Ps.Jak nie dojadę to dojdę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Ostatnio widziałem takie cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 w124 w Niemczech do 200 000 km od prywaciarzyhttp://fahrzeuge.autoscout24.de/?atype=C&make=47&mmvmk0=47&mmvco=1&version=w124&fregfrom=1985&fregto=1997&pricefrom=1000&kmto=200000&body=6&cy=D&zipc=D&zipr=200&ustate=N,U&custtype=P&sort=price&results=20&page=1&event=addB||mileage&dtr=s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnt@ Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Co sądzicie o mercu w202 w benzynie z gazem? Jak silnik wspólpracuje z gazem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Naprawdę warto, różnica pomiędzy fwd a 4x4 jest kolosalna. W dodatku ten napęd jest bezawaryjny wiec tym sie nawet nie przejmuj, co 60tys olej i filtr w haldexie ~200 PLN. Ale na śniegu w błocie piachu itp rewelacja, ogranicza Cie tylko prześwitw mojej octavi dałem na przód tulejki dystansowe pod amorki i poszła kilka cm w górę , przedtem haczyłem o krawężniki i dojazd po wertepach na ryby odbywał sie na sprzęgle przy pokonywaniu nierówności , przymierzam się jeszcze do wymiany tylnych amorów i sprężyn na twardsze , ale to w późniejszym czasie razem z przodem ( amorki sprężyny)link do tulejek http://www.skodaczesci.pl/porady/skoda/Octavia/69dużo także można się dowiedzieć http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25175&postdays=0&postorder=asc&highlight=pakiet++bezdro%BFa&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Mam założone te tulejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Czy tylko mnie się wydaje, że taki teren ogarniały bez większych problemów nawet Polonezy z 2 workami cementu w bagażniku? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Hehe off-road wersja Ukraińska, czego można było się spodziewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tb01 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Naprawdę warto, różnica pomiędzy fwd a 4x4 jest kolosalna. W dodatku ten napęd jest bezawaryjny wiec tym sie nawet nie przejmuj, co 60tys olej i filtr w haldexie ~200 PLN. Ale na śniegu w błocie piachu itp rewelacja, ogranicza Cie tylko prześwitW O2 co 60 tys, w O1 co 30 tys i co druga wymiana filtra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Czy tylko mnie się wydaje, że taki teren ogarniały bez większych problemów nawet Polonezy z 2 workami cementu w bagażniku?Kiedy i gdzie sprawdzamy? "Bez większych problemów" tak bez większych problemów po 5m byś juz siedział zakopany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Aż drugi raz obejrzałem. Termin do dogrania, miejsce też, tylko musiałbyś znaleźć sprawnego poloneza z dobrymi oponami ( znaczy posiadającymi bieżnik ), bo właściciel jedynego poldka do którego mam dostęp nie jest skłonny do udostępniania go. Cement mogę ze sobą wziąć. Jednak zastrzegam, że nie będę stawał pośrodku kałuży i wybierał największego błota do przejazdu.Zauważ, że poza wąskimi i dość krótkimi kawałkami głębszego rzadkiego, które można było ominąć, błota tam było nie więcej jak do połowy opony, pod spodem było twardo, a chłopaki dzielnie na tym mielili kołami w miejscu. Edytowane 16 Lutego 2015 przez witeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 No to sie nie zrozumielismy, ja odebralem Twoja wypowiedź ze przejedziesz tym samym torem jazdy co ta octavia. I ze właściwości jezdne poloneza i octavii 4motion sa takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 No to sie nie zrozumielismy, ja odebralem Twoja wypowiedź ze przejedziesz tym samym torem jazdy co ta octavia. I ze właściwości jezdne poloneza i octavii 4motion sa takie sameCzytaj z uwagą. Kolega nigdzie nie napisał że właściwości jezdne poloneza i 4motion są takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) godski co Ty sie tak czepiasz co chwile?? Edytowane 16 Lutego 2015 przez esoxlucius1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Aż drugi raz obejrzałem. Termin do dogrania, miejsce też, tylko musiałbyś znaleźć sprawnego poloneza z dobrymi oponami ( znaczy posiadającymi bieżnik ), bo właściciel jedynego poldka do którego mam dostęp nie jest skłonny do udostępniania go. Cement mogę ze sobą wziąć. Jednak zastrzegam, że nie będę stawał pośrodku kałuży i wybierał największego błota do przejazdu.Zauważ, że poza wąskimi i dość krótkimi kawałkami głębszego rzadkiego, które można było ominąć, błota tam było nie więcej jak do połowy opony, pod spodem było twardo, a chłopaki dzielnie na tym mielili kołami w miejscu.Mielili kołami bo albo mial do d..y opony albo zapchaly sie błotem. Jak byś sie rozpedzil to praktycznie każdym autem byś pokonał to błoto. Ale nigdy nie uwierze ze zatrzymalbys sie w tym błocie i normalnie wyjechał tu chyba jesteśmy zgodni? Jeżeli tak to nie ma tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 No akurat teraz godski miał całkowitą słuszność. :-) Podałem przykład poldka, bo ze znanych mi samochodów jedynie dostawczaki z pustą paką mają gorsze walory "terenowe". Pokazywaną Skodą nie jeździłem więc ocenić nie mogę czy to co widać to wina kierownika, napędu, łysych opon, czy wszystkiego na raz. Przez podobne i gorsze błotka przejeżdżałem różnymi samochodami, bo taka była potrzeba, a nie żeby zobaczyć jak się kółka w miejscu kręcą. Pakując się w miękką koleinę z filmu po zatrzymaniu pewnie bym nie ruszył, natomiast w przypadku filmowego buksowania gdy koła są w dołkach.... jakbym bujnął się do tyłu- do przodu na 90% apoloniusz by poszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Tego Poldek nie ogarnie, a Skoda? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi