tete Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Posiadam takowego Forka (2003 SOHC 125 KM z gazem) od 2 lat. Niczego innego nie potrzebuję ani na ryby ani do miasta. Polecam jako idealne wozidło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Witeg Ty wystawiasz Subaru to ja proponuje autko za 1/3 jego ceny, bez przeróbek jedynie oponki dobre. O wynik jestem spokojny, ciekawe w którym momencie Subaru by poległohttp://www.youtube.com/watch?v=X-o0j5E7-Yc Edytowane 18 Lutego 2015 przez esoxlucius1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Tylko, że to Suzuki jest samochodem terenowym, czyli zupełnie inna liga co Forester, który jest ciut wyższym kombi z napędem na 4 koła. Sytuacje z linków które wrzuciłem mogą się przytrafić w takim normalnym życiu - lądujesz w zaśnieżonym rowie, przed wyjazdem na działkę, czy na ryby lało przez tydzień i droga trochę rozmiękła, a połowić by się chciało... Mając samochód posiadający napęd na 4 koła chciałbym, żeby sobie radził podobnie jak Forek . Jeśli Octavia spełnia ten warunek, pewnie wskoczy u mnie na pierwsze miejsce samochodów, które bym brał pod uwagę przy zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebort Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Esox, pisałeś o Skodzie, pokaż taką, nie chowaj się za Suzukę - przy okazji, ta z filmika to faktycznie seria Edytowane 18 Lutego 2015 przez R0BERT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Tylko, że to Suzuki jest samochodem terenowym, czyli zupełnie inna liga co Forester, który jest ciut wyższym kombi z napędem na 4 koła. Sytuacje z linków które wrzuciłem mogą się przytrafić w takim normalnym życiu - lądujesz w zaśnieżonym rowie, przed wyjazdem na działkę, czy na ryby lało przez tydzień i droga trochę rozmiękła, a połowić by się chciało... Mając samochód posiadający napęd na 4 koła chciałbym, żeby sobie radził podobnie jak Forek . Jeśli Octavia spełnia ten warunek, pewnie wskoczy u mnie na pierwsze miejsce samochodów, które bym brał pod uwagę przy zakupie.Pierdu pierdu bedzie wiosna. Najpierw mowisz ze polonez da rade tam gdzie Škoda ok jakos boczkiem. Moze i tak. A za chwile wyskakujesz z foresterem, no sory ale to nie ta liga. Prześwit Panie prześwit!!Do forestera to jak juz mozna by bylo porównywać audi a6 allroad ale i tak ma mniejszy prześwit.Forester to nie kombi bliżej mu do suvaSprawdzilem prześwit:Octavia 14cmForester 20cm Edytowane 18 Lutego 2015 przez esoxlucius1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Esox, pisałeś o Skodzie, pokaż taką, nie chowaj się za Suzukę - przy okazji, ta z filmika to faktycznie seria Jaką Ci pokazać skodę? Ja nie mam skody Snorkel, przełożone resory i dobre opony to taka drobna ingerencja w samochód Edytowane 19 Lutego 2015 przez esoxlucius1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Pierdu pierdu bedzie wiosna. Najpierw mowisz ze polonez da rade tam gdzie Škoda ok jakos boczkiem. Moze i tak. A za chwile wyskakujesz z foresterem, no sory ale to nie ta liga. Prześwit Panie prześwit!!Do forestera to jak juz mozna by bylo porównywać audi a6 allroad ale i tak ma mniejszy prześwit.Forester to nie kombi bliżej mu do suvaSprawdzilem prześwit:Octavia 14cmForester 20cmPierdu, pierdu... . No ładnie. Esox, powiedz mi ile wiosen liczysz jeśli to nie tajemnica? Ja 43 i od 18 lat w branzy motoryzacyjnej siedzę. Ale na temat samochodów terenowych lub terenowopodobnych wiem nie wiele dlatego nie udzielam się za mocno.A Ty widzę i off-road, diesel i reszta. Wszystko w małym palcu. Człek renesansu normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 (edytowane) Pierdu, pierdu... . No ładnie. Esox, powiedz mi ile wiosen liczysz jeśli to nie tajemnica? Ja 43 i od 18 lat w branzy motoryzacyjnej siedzę. Ale na temat samochodów terenowych lub terenowopodobnych wiem nie wiele dlatego nie udzielam się za mocno.A Ty widzę i off-road, diesel i reszta. Wszystko w małym palcu. Człek renesansu normalnie Parę wiosen już mam. A co samochodów to jeden zbiera znaczki a inny interesuje się motoryzacją. Przez internet to każdy jest znawcą, nie uważam się za specjalistę ale mógłbym o samochodach przy piwku pogadać nie ma problemu. Dziwnym jest wytykanie tego że ktoś coś wie, powinno się raczej ganić za nie wiedzę. Nie widzę nic nadzwyczajnego w tym co pisałem ot takie oczywiste rzeczy dla osoby średnio interesującej sie motoryzacją. Edytowane 19 Lutego 2015 przez esoxlucius1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Posiadam takowego Forka (2003 SOHC 125 KM z gazem) od 2 lat. Niczego innego nie potrzebuję ani na ryby ani do miasta. Polecam jako idealne wozidło.2003r to zdaje się II generacja. Szukam dobrego egzemplarza z tym silnikiem do 2002r. Ale mało tego na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 (edytowane) Pierdu pierdu bedzie wiosna. Najpierw mowisz ze polonez da rade tam gdzie Škoda ok jakos boczkiem. Moze i tak. A za chwile wyskakujesz z foresterem, no sory ale to nie ta liga. Prześwit Panie prześwit!!Do forestera to jak juz mozna by bylo porównywać audi a6 allroad ale i tak ma mniejszy prześwit.Forester to nie kombi bliżej mu do suvaSprawdzilem prześwit:Octavia 14cmForester 20cmMój brat ma Allroada 3.0tdi z rezstą nie pierwszego, często nim ganiam ma podnoszoną zawiechę. Zap...la na asfalcie jak mały samolotw lekkim terenie daje radę , komfort dla mnie super. W prawdziwy teren nie jakieś kałuże i błotka do kostek, tylko terenówka i takimi wyżywamy się, Jeszcze jedno trochę trzeba pojeździć po terenie, bo nawet dobrym wozem oferma nic nie zrobi Edytowane 19 Lutego 2015 przez osiemnastak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Witam, Panowie- tak na powaznie- ile razy w ciagu roku nie jestescie w stanie dojechac na wedkarska miejscowke zwyklym samochodem i potrzebujecie amfibi, suv-a, off-roada czy innego wynalazku powstalego z polaczenia hipopotama i orla? Bujo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 U mnie problem stanowi brak slipów, zawsze na dziko. Prześwit normalnego kombiaka wystarczy, ale napęd na 4 koła da mi pewność, że przyczepa nie zostanie w wodzie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Pozwole się wtrącić do dyskusji - jak już jesteśmy przy skodach to może Yeti 4x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Witam, Panowie- tak na powaznie- ile razy w ciagu roku nie jestescie w stanie dojechac na wedkarska miejscowke zwyklym samochodem i potrzebujecie amfibi, suv-a, off-roada czy innego wynalazku powstalego z polaczenia hipopotama i orla? Bujo Zdarza się szczególnie jak ktoś łowi nad nieuregulowaną rzeką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Uważaj na silnik a w szczególności na głowicę ,bardzo nie lubią przeciążeń i temperatury. kolega miał i w ciągu trzech lat poszły dwa silniki i dodatkowo 1 głowica. Może on miał tylko takiego pecha ??? tera jeździ 626 z 323 się wyleczył. @Miramar !Kopa w tyłek następnym razem przy spotkaniu, wykrakałeś cholera.... Planowanko, zaworki i inne pierdółki.Mądrym kolegom powinno się zawsze wierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Od pewnego czasu "choruje" na Hiluxa tylko nikt mi recepty ze zniżką nie chce wystawić. Ale tak sobię myślę:-nie ciągam łódki-nie jeżdżę w terenie, tam gdzie jeżdżę dojeżdżam kombiCzy warto sobie sprezentować auto w zasadzie terenowe?Nie myślę o nowym bo nowych aut nigdy nie kupuję, zawsze używka 3-4 letnia.Z kombi ewentualnie biorę pod uwagę Aurisa kombi ale to już chyba nie to co Corolla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Myślałem o Aurisie SW, ale...Z silnikiem 1,6 132 KM pali średnio 9-10 l Pb (w mieście ciężko było zejść poniżej 11 l !!!) ...Dlatego chyba pójdę troszkę inną drogą , zostając oczywiście przy Japończyku.Najpierw wpadł mi w oko S-Cross 1.6 120 KM (oczywiście benzyna). Ciekawe autko (4x4!), zużycie paliwa 30% mniejsze niż w Aurisie. Podczas jazdy testowej spalił mi na dystansie 35 km (miasto, teren podmiejski, dwupasmówka) średnio 6 l/100 km. Ale to ciągle nie było to.I w końcu na 99% zdecydowałem się na Miśka ASX 1.6 117 KM. (made in Japan )Zobaczę jeszcze jakie opinie wystawią testerzy nowej Hondzie HRV, ale raczej wszystko przemawia za sprawdzonym ASX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniolo Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Bez jaj z tym spalaniem Aurisa, kilka dni temu kupiłem żonie dokładnie z takim silnikiem model poliftowy. Srednie spalanie z komputera 6,8l i pewnie po jakimś czasie spadnie jak auto się dotrze. Osobiście uważam, że silniki Toyoty są dosyć oszczędne, w moim 250 konnym Lexusie GS300 średnie spalanie z komp. wynosi od 9-10l co było dla mnie pozytywnym zaskoczeniem po przesiadce z Audi A6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Od pewnego czasu "choruje" na Hiluxa tylko nikt mi recepty ze zniżką nie chce wystawić. Ale tak sobię myślę:-nie ciągam łódki-nie jeżdżę w terenie, tam gdzie jeżdżę dojeżdżam kombiCzy warto sobie sprezentować auto w zasadzie terenowe?Nie myślę o nowym bo nowych aut nigdy nie kupuję, zawsze używka 3-4 letnia.Z kombi ewentualnie biorę pod uwagę Aurisa kombi ale to już chyba nie to co Corolla.To i tak masz dobrze, ja choruję na Tundrę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 A ja LC V8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 To i tak masz dobrze, ja choruję na Tundrę No to tylko Ameryka. Prawie to samo, gabaryty trochę większe no i motorek też większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Ha, ha - "gabaryty trochę większe"Na większości nadbużańskich dróżek trzeba by wycinać las żeby przejechać tundrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 U mnie choroba się rozwija i dzisiaj zawitała Ella,połączyłem pracę,jazdę na codzień i rekreację. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Ostatnio bawiłem się Navarą szefa w terenie. Zabawa przednia, cholera przejechała przez wszystko, tylko gdzieś tablica rejestracyjna znikła Pewnie ukradli Wygodne to, wielkie, tylko to spalanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 (edytowane) W terenie to inna bajka .Spalisz ile wlejesz . Moje 4 kółka po płaskim biorą z 18-20l tyle ,że LPG , w terenie to spalanie na motogodziny chyba idzie (XJ4.0) Edytowane 9 Września 2015 przez nalewator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi