Skocz do zawartości

Z cyklu: zakup 4 kółek

popper

Rekomendowane odpowiedzi

attachicon.gifmazda.jpg

Tą Maździnę kupiłem koniec września,silnik niby Fordowski 2,0 150ps benz, zagazowałem od razu i zrobiłem do tej pory 7,5 tys km. Póki co nic się nie dzieje,spalanie gazu ok 8/100. Moje poprzednie auto to też był Ford,w domu są jeszcze 2 Fordy,MK3 i MK4 i z żadnym nie ma kłopotów. Myślę,że VAG płacisz za markę,a druga sprawa kupić zadbanego to jak złowienie metrówki w Polsce...,japońce mają trochę drogie części,moim zdaniem Ford Focus byłby dobrym rozwiązaniem.

Te fordowskie 2,0 benzynki to raczej średnio się pod gaz nadają. Kupa aluminium. 

silnik glosny osiagi srednie ale nie do zajechania a znalezienie na rynku zmniejszym przebiegiem niz 350 to jak szukanie 22 letniej dziewicy

Z tego co wiem to w golfie vi nie było silnika 1,9tdi.

Osiągi średnie w 1,9tdi? Szczególnie taki Leon Cupra 1,9tdi 180KM jest straaasznie przymulony :D

Jak Ci przyjdzie do Szwecji jechać to docenisz walory przestrzeni w vw.

No i żeby się nie sprawdziło powiedzenie:

"...zamienił stryjek siekierkę na kijek :) ..."

Póki sie nic nie dzieje to nie kombinuj, później sprzedasz, tak jak wszyscy w PL robią i niech się ktoś martwi i dokłada :)

Edytowane przez Baars

Rozumiem, to tak samo jak z kobietami :) (żartuję)

Waldek tylko pamiętaj, że pośpiech to zły doradca jeżeli chodzi zarówno o wybór auta jak i kobiety!

Żebyś sie później nie męczył, może przed zakupem jakaś jazda próbna no i obowiązkowe sprawdzenie

"zawieszenia i przebiegu" :)

Ja to Cię tam widzę w Discovery :)

Z założenia nie używałem nigdy samochodów na F  :P (Fiat,Ford i francuskie) i bardzo się zdziwiłem jak dobre opinie ma Ford z motorem 1,8 diesel  :o . Czytam posty kolegów i przyznaję że w odróżnieniu od sporej grupy mam inne wymagania co do auta.

-ma się nie psuć

-ma mieć dużo miejsca na graty

-palić w miarę przyzwoicie

takie pierdoły czy ma 100 czy 130KM?, jaka pojemność?, zagazować czy nie? zupełnie mnie nie interesują. 

W firmie coś słyszałem że będziemy zmieniać mój służbowy (Prius) i RAV-a . Priusa nie chcę bo na ryby zupełnie się nie nadaje a nad RAV-ką myślę ale trochę mały bagażnik no i spalanie nie małe  :unsure: .

Tomy,

To super auto, jak dla mnie ma tylko jeden problem, ktory nazywa sie S2000 :)

dwie różne bajki, pomijając napędy to silnikowo k20 z type rki ma najlepsze rozwiązanie zaworu od vteca i bije na głowę inne silniki hondy, niestety tylko wypusty w budzie ep3 nie miały elektronicznych przepustnic powietrza i można było zrobić dużo zabawy za niedużo kasy , najdroższa zabawka z najtańszych to hondata minimum k100 żeby to wystroic jako tako , strasznie kolektory seryjne je mulily, świetną opcją jest też franek na bloku k24 z accorda type r , w s2000 w zasadzie nie ma co poprawiać tylko trzeba znać wypustyrroczników bo nie wszystkie trzymały moc od nowości i wachania były od 200 do 240 koni, oba silniki zarówno type r i s2000 są podatne na zakladanie kompresora, dziecinnie proste :)

• Like 1

Z założenia nie używałem nigdy samochodów na F  :P (Fiat,Ford i francuskie) i bardzo się zdziwiłem jak dobre opinie ma Ford z motorem 1,8 diesel  :o . Czytam posty kolegów i przyznaję że w odróżnieniu od sporej grupy mam inne wymagania co do auta.

-ma się nie psuć

-ma mieć dużo miejsca na graty

-palić w miarę przyzwoicie

takie pierdoły czy ma 100 czy 130KM?, jaka pojemność?, zagazować czy nie? zupełnie mnie nie interesują. 

W firmie coś słyszałem że będziemy zmieniać mój służbowy (Prius) i RAV-a . Priusa nie chcę bo na ryby zupełnie się nie nadaje a nad RAV-ką myślę ale trochę mały bagażnik no i spalanie nie małe  :unsure: .

W takim razie pod takie wymagania to żuk, albo nysa, ewentualnie tarpan.

Polecam Ci golfa przede wszystkim z silnikiem 1.9 sdi może osiągów nie posiada zacnych ale konstrukcja banalna, przez co eksploatacja bezawaryjną i tania. Miałem takiego i szczerze polecam, gdyby nie złodzieje to zapewne do dziś bym nim jeździ! Obecnie mam również golfa 1.9 tdi 101km równe fajna jednostka z którą również nie mam problemów, przejechałem 40tyś. W golfie szukaj raczej silników na pompowtryskach w roczniku 2001-03 niegdyś chwalone 90, 110km odpuść to już stara konstrukcja i częściej są już pozajeżdżane. Nie szukaj okazji bo ich nie ma :-)

Wysłane z mojego XT1032 za pomocą Tapatalk 2

Polecam Ci golfa przede wszystkim z silnikiem 1.9 sdi może osiągów nie posiada zacnych ale konstrukcja banalna, przez co eksploatacja bezawaryjną i tania. Miałem takiego i szczerze polecam, gdyby nie złodzieje to zapewne do dziś bym nim jeździ! Obecnie mam również golfa 1.9 tdi 101km równe fajna jednostka z którą również nie mam problemów, przejechałem 40tyś. W golfie szukaj raczej silników na pompowtryskach w roczniku 2001-03 niegdyś chwalone 90, 110km odpuść to już stara konstrukcja i częściej są już pozajeżdżane. Nie szukaj okazji bo ich nie ma :-)

Wysłane z mojego XT1032 za pomocą Tapatalk 2

Gdzie w Golfie 6 1,9sdi? W ogóle czytał ktoś pierwszy post poppera?? Typer, S2000 nieźle :)

Odpuściłbym jakiekolwiek TSI i inny turbobenzyny jeśli ma być spokojna eksploatacja. Albo Honda 1,8 albo Auris benzyna, ewentualnie Focus 1,6. Bez fajerwerków ale też spokojnie do celu z największą szansą na małe ryzyko awarii (szczególnie japońce).

Edytowane przez Marcyś
  • Like 1