Skocz do zawartości

Podaje dalej czyli obcowanie ze słowem pisanym

snup

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Mam trzy książki w bdb stanie, trzech wybitnych polskich Autorów: Adam Sikora, Józef Jeleński, Wojciech Węglarski.

Każda z nich porusza inne zagadnienia, jest pisana w inny sposób. Z doświadczenia wiem, że w bibliotekach nie zawsze te pozycje są dostępne. Moim zdaniem lektura tych książek świetny punkt wyjścia, a w zasadzie wejścia do świata Wędkarstwa Muchowego.

Prześle je na swój koszt do osób, kolegów wędkarzy, którzy chcą zgłębić swoją wiedze w temacie technik, biologii, w kunszcie wiazania sztucznych much. Jeden warunek - poszanowanie dla książki i po zakończeniu lektury przekazanie ich dalej, do innych kolegów. Nikt tego sprawdzać nie będzie - ot zwykła dżentelmeńska umowa.

Jeśli się znajdą chętni to pierwsza rezerwacja w wątku, adresy do wysyłki na priv.

1) A. Sikora "Wędkarstwo muchowe"

2) J. Jeleński "Wędkarstwo muchowe"

3) W. Węglarski "Sztuczne muszki"

pozdrawiam

Łukasz

post-54279-0-18470300-1420493059_thumb.jpg

• Like 17

poprosiłbym pozycję nr2 z tym, że mieszkam w Holandii więc koszty wysyłki moge pokryć. Pozdrawiam!

Mozesz pozniej podeslac do mnie tez do Holandii ew integracja i wymiana tez cos mam A. Sikory do poczytania

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Edytowane przez deejaybialy

Jak ostatnia pozycja się ostał to ja przygarnę. Wiedzę o muszkarstwie mam prawie zerową to każda na początek będzie dobra.

Deklaruje się, że po przeczytaniu wyślę kolejnej osobie, która się po nią zgłosi w temacie.

Trzeci jestem po Tomku na pozycję pierwszą jakby co, ewentualnie na drugą jakby holandia nie wypaliła i również przesyłam zaraz dalej.

Bardzo dobry pomysł autora, że też nikt na to wcześniej nie wpadł :)

Edytowane przez Tomek88

Trochę mam wątpliwości. Ktoś to napisał, ktoś wydał. Na książkę można odłożyć te kilkadziesiąt złotych. A ta świecka tradycja to po prawdzie kradzież.

Niepotrzebnie. Wymieniane się książkami istnieje się od dziesięcioleci. Wiedzą o tym czytelnicy którzy z książka na co dzień żyją za pan brat. Książka jako przedmiot ma dusze, tym bogatszą im więcej osób ją przeczytało. Zauważ proszę, że te wydania nie są już zasadniczo ogólnodostępne. I nie zawsze można je po prostu kupić. Zachęcam wszystkich do częstszego korzystania z biblioteki miast stosować ctrl+c, ctrl+v w inteecie. 

pozdrawiam

Łukasz Graczyk

ps. za książki zapłaciłem z własnych pieniędzy, nie ukradłem ich, nie skopiowałem.

• Like 5

Mam trzy książki w bdb stanie, trzech wybitnych polskich Autorów 

Prześle je na swój koszt do osób, kolegów wędkarzy ....

1) A. Sikora "Wędkarstwo muchowe"

2) J. Jeleński "Wędkarstwo muchowe"

3) W. Węglarski "Sztuczne muszki"

Natomiast Ja Łukaszu składam Ci wyrazy szacunku za taką inicjatywę !

to i ja sie dolacze do tej nowej swieckiej tradycji mam  ksiazke pana A. Sikory "wedkarstwo muchowe" ale inne wydanie niz kolega @snup to moze @lafer mi podrzuci to co dostanie ja jemu pozycze swoja a dalej juz niech idzie kto tam sie zglosi w watku

Jak ostatnia pozycja się ostał to ja przygarnę. Wiedzę o muszkarstwie mam prawie zerową to każda na początek będzie dobra.

Deklaruje się, że po przeczytaniu wyślę kolejnej osobie, która się po nią zgłosi w temacie.

Trzeci jestem po Tomku na pozycję pierwszą jakby co, ewentualnie na drugą jakby holandia nie wypaliła i również przesyłam zaraz dalej.

Bardzo dobry pomysł autora, że też nikt na to wcześniej nie wpadł :)

Książka Węglarskiego jest stricte dla kogoś kto chce kręcić muchy poprawnie, według kanonu. Ponadto na końcu jest atlas klasyków. Jeśli nie masz zamiaru kręcić, to raczej nie będziesz miał z niej pożytku. Bardzo dobra jest książka Sikory, książki Jeleńskiego nigdy nie miałem. 

Książka Węglarskiego jest stricte dla kogoś kto chce kręcić muchy poprawnie, według kanonu. Ponadto na końcu jest atlas klasyków. Jeśli nie masz zamiaru kręcić, to raczej nie będziesz miał z niej pożytku. Bardzo dobra jest książka Sikory, książki Jeleńskiego nigdy nie miałem. 

"Zapisałem się" to nie będę odkręcał, głupszy po przeczytaniu raczej się nie stanę a kto wie może i będę kręcił, kolejnemu chętnemu postaram się szybko odesłać.

Mam tylko nadzieję, że nie będzie żadnych wałków i książki nie zaginą w akcji. Pasowałoby może wprowadzić jakieś ograniczenie odnośnie ilości postów bądź stażu na forum chociaż z drugiej strony to nie musi być żaden wyznacznik :)

to i ja sie dolacze do tej nowej swieckiej tradycji mam  ksiazke pana A. Sikory "wedkarstwo muchowe" ale inne wydanie niz kolega @snup to moze @lafer mi podrzuci to co dostanie ja jemu pozycze swoja a dalej juz niech idzie kto tam sie zglosi w watku

Adam książka A. Sikory właśnie dziś wyjeżdża do mnie z polsk,i także gdyby był ktoś chętny na Twoją to niech bierze, a ja tą co dostanę  przekaże Tobie jak przeczytam.