zgbietko Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Witam. Mam pytanie odnośnie mniejszych rzek w okolicach Tarnowa. Czy ktoś próbował swoich sił na Wątoku oraz Czarnej Tarnowskiej? Bardzo prosze o jakies inoformacje na temat tych małych rzek. Ciekawe miejscówki również mile widziane Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Byłem w ubiegłym roku nad Wątokiem w Skrzyszowie oraz nad rzeczką która do niego w Skrzyszowie wpada. Nic nie złapałem .. natomiast kiedyś będąc tam przejazdem widziałem łowiącą osobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Słyszałem że w Wątoku po wyżej Tarnowa są a raczej były pstrągi ale jest o tylko zasłyszane i nie potwierdzone . Na odcinku miejskim z mostu koło sądu w lecie można zaobserwować że coś pływa prawdopodobnie są to klenie albo jelce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Witam.Często łowie na Wątoku ,odcinek miejski.Już nie mogę się doczekać otwarcia sezonu pstrągowego.Chyba taka informacja powinna Ci wystarczyć .ps. co do Czarnej to już podkarpackie . Edytowane 6 Stycznia 2015 przez lysy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caen Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Czy łowienie na Wątoku jest dozwolone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Tak.Od mostu drogowego na ul.Okrężnej w górę tylko przynęty sztuczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgbietko Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Dziękuje za odpowiedzi. Powiem szczerze ze pytając o Wątok nie sądziłem że na odcinku w mieście coś ciekawego może się dziać ze względu na umocniony brzeg, a patrząc na zdjęcia w google maps na odcinek początkowy aż do Skrzyszowa rzeka wydawała mi sie dość mizerna. Co do czarnej - przecież jej koncowy odcinek przepływa przez małopolske Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Jest prowadzony program odtworzenia populacji łososia w Wątoku.Natura 2000.Cel przywrócić naturalne pogłowie tarlakow i tarlisk. Edytowane 6 Stycznia 2015 przez TOMIS1975 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Tak ,część Czarnej jest w Małopolsce ale cała należy do okręgu Podkarpackiego,też jestem tym zdziwiony. Łosoś w Wątoku? W Białej to słyszałem ale tylko słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgbietko Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Czyli mając opłacone składki na rzeki w okręgu tarnowskim nie bede mógł łowić na Czarnej?Też mnie dziwi ten łosoś Słyszałem o zarybieniach Wątoku pstrągiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Nie tylko w Wątoku,Dunajec i Biała Tarnowska też są w projekcie.Jest film pewno dostępny w sieci-polecam.Czyta go p.Krystyna Czobowna. Edytowane 6 Stycznia 2015 przez TOMIS1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 To jest ten film od źródeł do ujścia Wisły chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Tak Marku.Może kiedyś , choć świadomość trudności i barier tego projektu, to odległe czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 zbyt wielu jest tych co nie wiedzą i tych co niszczą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgbietko Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Tomis masz moze namiary na ten film? Z chęcią go zobaczę Warto szukac rybek w górnych partiach Wątoku (okolice Szynwałdu)łowiąc na sztuczną muchę?I jesli jest możliwość -mógłby ktoś napisać jakie są zasady połowu na tej rzece? Nie mam obecnie opłaconych składek na ten okręg, dopiero wybieram sie do koła także nie mam jeszcze rejestru Dziekuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zasady jak wszędzie Złów i wypuść heheWklep sobie w google "Wisła od źródeł do ujścia + online" i wyskoczy. Miłego oglądania i załamania rąk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro75 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Szkoda tylko że strasznie zaniedbany i niszczony, miejscowi ze Skrzyszowa na koszyki wybierają rybki, a Panowie z robaczkami , niestety nie sztucznymi też swoje robią, szkoda pisać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgbietko Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Wielkie dzięki pytanie z innej beczki - orientuje sie ktoś jakie plany na przyszłość ma PZW Tarnów odnośnie nowego zbiornika retencyjnego w Skrzyszowie? Będzie on zarybiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 I jesli jest możliwość -mógłby ktoś napisać jakie są zasady połowu na tej rzece? Nie mam obecnie opłaconych składek na ten okręg, dopiero wybieram sie do koła także nie mam jeszcze rejestru http://www.pzw.org.pl/okreg_tarnow/cms/10571/dzialalnosc__zagospodarowanie_wodhttp://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/52/cms/szablony/10571/pliki/tarnow.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Pytam i to całkiem poważnie , skąd biorą się te zakazy spinningowania do końca Marca? w Nowo Sądeckim wiadomo lobby muszkarskie ( elyta jego mać) ale w Tarnowskim ? na Wiśle ? może łowić każdy gliździarz , trupkarz ..... oprócz spinningisty .....????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Pytam i to całkiem poważnie , skąd biorą się te zakazy spinningowania do końca Marca? w Nowo Sądeckim wiadomo lobby muszkarskie ( elyta jego mać) ale w Tarnowskim ? na Wiśle ? może łowić każdy gliździarz , trupkarz ..... oprócz spinningisty .....?????Trupkarze chyba nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 § 6. Zabrania się: 1. Połowu metodą spinningową na rzece Wiśle obwód rybacki numer 4 i 5 tj od ujścia rzeki Raby do ujścia rzeki Wisłoki od 01.01.do 31.03 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgbietko Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Szczerze powiem ze w nowosądeckim poszaleli w tym roku, i np. na jeziorze klimkowskim spinningowac można dopiero od 1 czerwca. Teraz rozpoczynam mój drugi sezon z wędkarstwem, poprzedni miałem własnie opłacony w nowosądeckim, i po zminach które są tam wprowadzone (rozumiem ochrone ryb, bo to ważne) oraz po bezrybiu ktorego doswiadczylem w tym sezonie uciekam do Tarnowa. Ale o tym możnaby pisać i pisać Co do zakazu spinningu-moim zdaniem jest to lekko chory zakaz. Podejrzewam że ludzie wprowadzajacy go, mieli na uwadze ochrone ryb. OK-wazna rzecz. Ale ryby maja swoje okresy ochronne. Panowie z PZW musieli założyc, że w lutym nad rzeką ze spinningiem będe chodził tylko w jednym celu - wyciągniecia z wody metrowego szczupaka, a nie wezmą pod uwage że np. łowie klenie które nie maja okresu ochronnego. I zamiast zwiększyc kontrole nad wodą, wprowadzili zakaz spinningu. Uważam też, że skoro nie moge spinningowac przez cały rok, opłata za połów powinna być niższa. Bo dlaczego mam płacić za cały rok, skoro nakładane są na mnie ograniczenia, a inne metody mnie nie interesuja.Takie jest moje zdanie na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Nie no może jest jakiś ważny argument , ja tylko pytam jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Niegdyś zadałem pytanie odnośnie tego zakazu jednemu z działaczy PZW Tarnów tłumaczył mi że chodzili speudo spiningiści z potężnymi wachadłami i podczepiali zimujące sumy .Nie wiem czy to jest faktyczny powód ale mi to wystarczyło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi