Skocz do zawartości

Wątok, Tarnów i okolice

zgbietko

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli ktoś chce poznać ilu ludzi jeździ na muchę z rejonu ( a niekoniecznie na naszych wodach łowi) to polecam zerknąć na stronę Tarnowskiego Klubu Wędkarstwa Muchowego na Facebook'u, a wiosną przyjechać ja jakieś spotkanie (najlepiej rozpoczęcie sezonu). Fajni i otwarci ludzie, a i bardziej doświadczonych można podglądnąć i wypytać :)

W rejonie Skrzyszowa, w lecie rzeka okropnie trudno dostępna, o jakimś konkretnym muchowaniu nie ma raczej mowy. A jeżeli chodzi o efekty to trafiały się kleniki palczaki, i kilka mikro pstrągów do 15 cm. Niestety syf nad i w rzece zdecydowanie mnie odstraszył, szkoda że Polska to jednak nie Europa pod względem estetyki i podejścia do tego typu tematów.

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam :)
Ponawiam pytanie - dzieje się coś w Tarnowie i okolicach jesli chodzi o rybki? W weekend planuje mocno ruszyć, ale nie bardzo mam pomysł gdzie. Myślałem o Bobrownikach.
Będe celował głownie w klenie i okonie, ale jeśli ktoś ma inforamcje o pstrągu to nie pogardzę:)

• 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...

ostatnio wracając z pracy przez most na przemysłowej widziałem kilka klusek ok. 30cm przy ujściu do białej jest też jaź i karaś ale woda to tragedia ludzie wrzucają śmieci i wpuszczają ścieki aż się łowić odechciewa.. :(

tak ja większość rzeczek w rejonie, i co na to PZW i Urząd Ochrony Srodowiska w samym Tarnowie...

to pytanie retoryczne oczywiście

• 5 miesięcy temu...
Gość Tomasz Bociek

Wielkie dzięki :)

pytanie z innej beczki - orientuje sie ktoś jakie plany na przyszłość ma PZW Tarnów odnośnie nowego zbiornika retencyjnego w Skrzyszowie? Będzie on zarybiany?

Witam, Dziś z ciekawośći dzwoniłem do gminy i odesłali mnie z tym pytaniem do małopolskiego zarządu melioracji i urządzeń wodnych, a tam otrzymałem info że ze względu iż jest on częściowo finansowany ze środków unijnych, to przez pierwsze 5 lat nic tam się dziać nie będzie i wędkowanie jest wzbronione. Chwilę pogadaliśmy sobie na temat ewentaulnej przyszłości zbiornika. Za te 5 lat ma to być teren typowo rekreacyjny, tak że będzie można wędkować. Nadmienił że opiekę nad obiektem przejmie Gmina i to ona wtedy będzie dyktować warunki. W wodzie już są ryby ponieważ kilka tygodni temu będąc tam na spacerze z żoną widziałem drobne spławy, tylko nie wiem co to mogło być, oczkowała drobnica i chyba widziałem klenie, podkreślam chyba. Pozdrawiam. Wszelkie info można uzyskać pod tym tel: 14 637 69 22. Pozdrawiam.

Edytowane przez Tomek1984

• 2 miesiące temu...

Witam, Dziś z ciekawośći dzwoniłem do gminy i odesłali mnie z tym pytaniem do małopolskiego zarządu melioracji i urządzeń wodnych, a tam otrzymałem info że ze względu iż jest on częściowo finansowany ze środków unijnych, to przez pierwsze 5 lat nic tam się dziać nie będzie i wędkowanie jest wzbronione. Chwilę pogadaliśmy sobie na temat ewentaulnej przyszłości zbiornika. Za te 5 lat ma to być teren typowo rekreacyjny, tak że będzie można wędkować. Nadmienił że opiekę nad obiektem przejmie Gmina i to ona wtedy będzie dyktować warunki. W wodzie już są ryby ponieważ kilka tygodni temu będąc tam na spacerze z żoną widziałem drobne spławy, tylko nie wiem co to mogło być, oczkowała drobnica i chyba widziałem klenie, podkreślam chyba. Pozdrawiam. Wszelkie info można uzyskać pod tym tel: 14 637 69 22. Pozdrawiam.

A to dziwne ja u ubiegłym roku widziałem tam wędkarzy.