Skocz do zawartości

Przezroczyste uchwyty kolowrotka

Mekamil

Rekomendowane odpowiedzi

Te uchwyty w różnych wersjach widziałem juz zamontowane na gotowych wędkach w BRC.

Z tego co się zorientowałem to są różne wersje.

attachicon.gifafis.jpg

W sklepie BRC nie znalazłem , wiadomo jak nazywa się ten typ uchwytu ? jakiś symbol , miejsce gdzie można je oglądnąć, kupić?

Witam, te uchwyty z insertem akrylowym są dostępne na zamówienie.

Na magazynie są wyłącznie z insertami drewnianymi. (Burl niedostępny u producenta)

Ceny:

z insertem akrylowym 370zł brutto spinning, casting +30zł

z insertem drewnianym 139zł (z burlem 189zł) Spinning, casting +30zł

Edytowane przez robbox4

Witam, te uchwyty z insertem akrylowym są dostępne na zamówienie.

Na magazynie są wyłącznie z insertami drewnianymi. (Burl niedostępny u producenta)

Ceny:

z insertem akrylowym 370zł brutto spinning, casting +30zł

z insertem drewnianym 139zł (z burlem 189zł) Spinning, casting +30zł

Rozumiem że za komplet , a samego insertu nie można kupić ? przy okazji jak to wychodzi wagowo ?czy z transmisją ?

Ceny podałem za komplet.

Samych insertów nie można kupić.

Lekkie to nie jest. Ale jak dla mnie osobiście, to bardzo wygodne. Brak kantów.

No właśnie mam nadzieję że wygodne , osobiście nie bardzo rozumiem idee uchwytu którego niema ;) ( SKSS bez insertu) , no chyba że ktoś trzyma tak że jedynie palec wskazujący ma przed stopką . Tak czy inaczej w lutym w drodze nad san lub z powrotem zaglądnę do pracowni z bojowym okrzykiem Matagiiiiiiiiiii i trochę pomarudzę :) ,pozdrawiam.

Dziękuję za informację o cenie, ale przy takich kosztach to prędzej pokombinuję i sam wykonam formę i odleję kopię DNPSa....

Niestety nie ja ustalam cenę. Producent tyle ustala i koniec. Co do tego insertu akrylowego to wątpię żeby udało się odlać taki i tej jakości. To naprawdę skomplikowane w warunkach domowych. Proste kształty nie ma sprawy, ale skomplikowane to już musi być i forma wtryskowa i maszyna do tego.

Pozostaje jeszcze wydrukowanie uchwytu. To akurat nie jest skomplikowane. Już to przerabiałem. Ale nie wiem czy można wydrukować przeźroczysty.

Dziękuję za informację o cenie, ale przy takich kosztach to prędzej pokombinuję i sam wykonam formę i odleję kopię DNPSa....

No trudno się nie zgodzić, toć to cena całkiem przyzwoitego blanku ! ale być może kryje się za nią jakaś szczególna jakość? lub materiały ? Na razie nie widziałem więc nie oceniam.

Niestety nie ja ustalam cenę. Producent tyle ustala i koniec.

Domyślam się, że to producent dał zaporową cenę. Zresztą skoro tylko on coś takiego produkuje to wcale mnie to nie dziwi...

Co do tego insertu akrylowego to wątpię żeby udało się odlać taki i tej jakości.

A założymy się? ;)

Jak jest pełny to bez problemu można to odlać.Jedynie dobre odpowietrzanie żywicy wskazane żeby nie było bąbli w środku.Jak jest to wydmuszka typu air beam to nie ma szans.

A gdyby tak pełny odlew , no powiedzmy Translux czy jakaś inna żywica z Microbalonem? dało by to taki efekt ?ile toto mogło by ważyć?

Domyślam się, że to producent dał zaporową cenę. Zresztą skoro tylko on coś takiego produkuje to wcale mnie to nie dziwi...

A założymy się? ;)

A po co? Napisałem dokładnie że nie jest to możliwe w warunkach domowych. Skoro uważasz inaczej to powodzenia. Jestem za!

Pokaż co potrafisz.

Tu masz wzór do odlania :)

post-48013-0-87830300-1420582885_thumb.jpg

Trzymam kciuki.