Jogas Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Witam wszystkich serdecznie. Jest to mój pierwszy post na tym forum. A zwracam się do kolegów po fachu z wielka prośbą. Zakupiłem okazyjnie kołowrotek wyżej wymieniony w temacie. Model jdm z 2002 roku rzekomo. Borykam się z problemem dopasowania szpuli do tej maszynki, ewentualnie od jakich innych modeli mógłbym dopasować szpule czy będzie to miało wpływ na nawój linki gdy szpula będzie od innego modelu. Na szpuli widnieje zapis SC84H. Z góry dziękuję za poświęcony mi czas i za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Wydaje mi się, że podejdzie od ultegry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Dorzuć Kolego cieniutka podkladke pod szpule to nawoj Ci się poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Nie umiesz wiązać krętlików, że ich nie odcinasz po łowieniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Nie umiesz wiązać krętlików, że ich nie odcinasz po łowieniu ? ja umiem wiązać a nawet kołowrotka od kija nie odpinam, a to że nie jest odwiazany to dobrze świadczy o nowym Koledze na forum bo z kretlikiem się nie da kręcić kołowrotkiem w fotelu czasem żałuję że nie robie zdjęć i pomiarów wszystkim kolowrotkom jakie smaruje, przydałoby się to bardzo w takich tematach, sam często mam zagwozdki z kompatybilnoscia szpulek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 ja umiem wiązać a nawet kołowrotka od kija nie odpinam, a to że nie jest odwiazany to dobrze świadczy o nowym Koledze na forum bo z kretlikiem się nie da kręcić kołowrotkiem w fotelu czasem żałuję że nie robie zdjęć i pomiarów wszystkim kolowrotkom jakie smaruje, przydałoby się to bardzo w takich tematach, sam często mam zagwozdki z kompatybilnoscia szpulek. Tak można, ale mnie zastanawia jak przechodzi przez szczytową przelotkę ? ps. Całe szczęście że przynętę odpina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Szpule pasuja od blizniaczej ultegry, a takze stradicka FA/FH.Powinny pasowac rowniez od sustaina FD oraz od TP FA.Prawdpopodobnie pasuja jeszcze od shimano technium FA oraz japonskiego magneziaka sensilite MG.Niedawno sprzedalem dwie szpulki od suska FD, jak chcesz dam Ci namiary na osobe, moze bedzie chciala sie podzielic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jogas Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Nie umiesz wiązać krętlików, że ich nie odcinasz po łowieniu ? Po pierwsze co ma temat krętlika do tego z jaką prośbą zwróciłem się do forumowiczów... .Dwa każdy robi to co lubi, zmieniam węzeł po poważniejszych zaczepach i gdy widzę że ostatnie kilkanaście cm plećki jest postrzępione jeśli Cię to kolego interesuje. Jak masz potrzebę odcinania krętlika po łowieniu to to rób, nikt ci nie broni przecież , ja tego nie robiłem przez ostatnie ok 14 sezonów Trociowych czy Pstrągowych, nie robię i nie będę robił. Szanuję twoje 425 postów na tym forum pewnie jesteś aktywnym jego uczestnikiem i życzę ci kolejnej takiej ilości ale wnoszącej znaczące kwestię poszczególnych tematów. Jerkbait to źródło ogromnej wiedzy dotychczas działałem na innym forum dlatego zdecydowałem się dołączyć do grona forumowiczów jerkbait bo liczę na pomoc związana z moim problemem, nie będę zamawiał w ciemno szpuli od Stradica Fh Techniuma, Exage czy innych wynalazków z stąd mój post i liczę że otrzymam niezbędne informacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Po pierwsze co ma temat krętlika do tego z jaką prośbą zwróciłem się do forumowiczów... .Dwa każdy robi to co lubi, zmieniam węzeł po poważniejszych zaczepach i gdy widzę że ostatnie kilkanaście cm plećki jest postrzępione jeśli Cię to kolego interesuje. Jak masz potrzebę odcinania krętlika po łowieniu to to rób, nikt ci nie broni przecież , ja tego nie robiłem przez ostatnie ok 14 sezonów Trociowych czy Pstrągowych, nie robię i nie będę robił. Szanuję twoje 425 postów na tym forum pewnie jesteś aktywnym jego uczestnikiem i życzę ci kolejnej takiej ilości ale wnoszącej znaczące kwestię poszczególnych tematów. Jerkbait to źródło ogromnej wiedzy dotychczas działałem na innym forum dlatego zdecydowałem się dołączyć do grona forumowiczów jerkbait bo liczę na pomoc związana z moim problemem, nie będę zamawiał w ciemno szpuli od Stradica Fh Techniuma, Exage czy innych wynalazków z stąd mój post i liczę że otrzymam niezbędne informacje. luzik, nikt Cię Kolego nie obraża i nie szydzi to pewnie był wpis dla rozluznienia atmosfery a i temat się podbil i szybko rozwiązał jak widzisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jogas Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Szpule pasuja od blizniaczej ultegry, a takze stradicka FA/FH.Powinny pasowac rowniez od sustaina FD oraz od TP FA.Prawdpopodobnie pasuja jeszcze od shimano technium FA oraz japonskiego magneziaka sensilite MG.Niedawno sprzedalem dwie szpulki od suska FD, jak chcesz dam Ci namiary na osobe, moze bedzie chciala sie podzielic Dziękuje uprzejmie. Poproszę namiary na priv ale oczywiścię będę szukał czegoś z listy którą wymieniłeś . Jeszcze raz dzięki wielkie. Napisalem tez maila do normark-u zobaczymy co oni odpisza co ewentualnie maja na stanie chociaż nie wiem czy z nimi można się dogadać co do kupna szpulki od jakiegoś modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) bla bla bla.. nie będę zamawiał w ciemno szpuli od Stradica Fh Techniuma, Exage czy innych wynalazków z stąd mój post i liczę że otrzymam niezbędne informacje. Ja nie proponuje Ci szpuli od exage to po 1Po drugie widze po zdjeciach, ze to prawdopodobnie moj byly biomis ( jesli kupiony poprzez alledrogo, to dodatkowo na walku z jednej strony posiada lozysko)Szpule od stradicka FA/FH jak i ultegry `02 pasuja. W zasadzie jestem pewny, ze tez pasuja od tych co powymienialem, ale nie mialem po prostu okazji sprawdzic..Moze lepiej gdybym nic nie napisal ? pomoglo by to cos ?Edit. reszta priv.Ps.A pod szpule daj choc jedna podkladke, bo ten nawoj mizernie wyglada Edytowane 6 Stycznia 2015 przez blackabyss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Po pierwsze co ma temat krętlika do tego z jaką prośbą zwróciłem się do forumowiczów... .Dwa każdy robi to co lubi, zmieniam węzeł po poważniejszych zaczepach i gdy widzę że ostatnie kilkanaście cm plećki jest postrzępione jeśli Cię to kolego interesuje. Jak masz potrzebę odcinania krętlika po łowieniu to to rób, nikt ci nie broni przecież , ja tego nie robiłem przez ostatnie ok 14 sezonów Trociowych czy Pstrągowych, nie robię i nie będę robił. Szanuję twoje 425 postów na tym forum pewnie jesteś aktywnym jego uczestnikiem i życzę ci kolejnej takiej ilości ale wnoszącej znaczące kwestię poszczególnych tematów. Jerkbait to źródło ogromnej wiedzy dotychczas działałem na innym forum dlatego zdecydowałem się dołączyć do grona forumowiczów jerkbait bo liczę na pomoc związana z moim problemem, nie będę zamawiał w ciemno szpuli od Stradica Fh Techniuma, Exage czy innych wynalazków z stąd mój post i liczę że otrzymam niezbędne informacje. Luzik kolego nie można wszystkiego do końca na poważnie brać bo się zwariuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Luzik kolego nie można wszystkiego do końca na poważnie brać bo się zwariuje Bez urazy, luzik luzikiem, ale zrozumcie też chłopaka. Jest nowy, grzecznie się przywitał, jasno i zwięźle opisał w czym tkwi problem a tu ni z gruszki ni z pietruszki w czwartym poście tematu otrzymuje od razu kuksańca. Pewnie forumowicz z większym stażem wiedziałby o co chodzi ale nowy juz niekoniecznie i wcale się temu nie dziwię. W ten sposób możemy odstraszyć część nowych użytkowników którzy mogliby wnieść coś nowego i wartościowego do j.pl. Edytowane 7 Stycznia 2015 przez pawello 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi