Witam Szanownych Kolegów. Zamierzam kupić silnik 6 KM ale po przeczytaniu niezliczonej ilości artykułów mam mętlik w głowie i dlatego też chciałem się zwrócić do Was z prośbą o doradztwo w zakupie - jakiś konkretny model, jedno czy dwu cylindrowy - wady i zalety. Wiem tylko, że musi to być 6 KM ze względu na wagę - silnik będzie będzie dosyć często transportowany jak również nie zależy mi na "kosmicznych" prędkościach. Obecnie posiadam Yamahę 4 KM ale czasami brakuje jej mocy szczególnie na rzece (Narew) przy wyższym stanie wody. A może ktoś z Was ewentualnie posiada jakiś ciekawy silnik w super stanie do sprzedaży lub też chciałby się zamienić z 6 na 4 KM.
Pytanie
niko333
Witam Szanownych Kolegów. Zamierzam kupić silnik 6 KM ale po przeczytaniu niezliczonej ilości artykułów mam mętlik w głowie i dlatego też chciałem się zwrócić do Was z prośbą o doradztwo w zakupie - jakiś konkretny model, jedno czy dwu cylindrowy - wady i zalety. Wiem tylko, że musi to być 6 KM ze względu na wagę - silnik będzie będzie dosyć często transportowany jak również nie zależy mi na "kosmicznych" prędkościach. Obecnie posiadam Yamahę 4 KM ale czasami brakuje jej mocy szczególnie na rzece (Narew) przy wyższym stanie wody. A może ktoś z Was ewentualnie posiada jakiś ciekawy silnik w super stanie do sprzedaży lub też chciałby się zamienić z 6 na 4 KM.
Top użytkownicy dla tego pytania
31
25
24
21
Popularne dni
7 Sty
26
9 Kwi
19
6 Sty
15
21 Cze
14
Top użytkownicy dla tego pytania
pawlo29 31 odpowiedzi
Boruch 25 odpowiedzi
godski 24 odpowiedzi
mancio 21 odpowiedzi
Popularne dni
7 Sty 2015
26 odpowiedzi
9 Kwi 2017
19 odpowiedzi
6 Sty 2015
15 odpowiedzi
21 Cze 2017
14 odpowiedzi
Popularne posty
godski
A może pracuje w branży a więc ma spore doświadczenie z silnikami i łódkami i faktycznie jest fachowcem który na dodatek pisze bez ogródek to co myśli??
welpa1809
To niestety przegrałeś ????????????????????????
pawlo29
Dziś z racji że nie padało zrobiłem test pływania jak koledzy doradzali kupiłem przedłużkę rumpla i okazało się , że bardzo to pomogło , warunki były kiepskie , wiało na Zalewie Sulejowskim moc
Opublikowane grafiki
351 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi