Skocz do zawartości

Ile km robicie w poszukiwaniu ryb ??

piotrrd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ciekawy jestem jak to u was wygląda ile km robicie tygodniowo/miesięcznie w poszukiwaniu ryb.

Mowa tylko o regularnym łowieniu bez wyjazdów na północ itp.

Ja mam "szczęście" 15-20 km to maks co robię, na najbardziej oddaloną rzeczułkę pstrągową mam 70 km, ale tam zaglądam niezbyt często.

Dwa lata temu i w ubiegłym sezonie miałem miesiące że robiłem 1200-1600km (max co zrobiłem podczas urlopu). Nad Wisłę na najbliższe miejscówki mam ok 90-110km w obie strony. Inne akwany10-60km w obie strony. Niestety kilometry bardzo szybko przeskakują na liczniku. Całe szczęście że moja Hondzina z podtlenkiem ElPiDŻi pali tyle co nic :)

Edytowane przez gajosik

Witam ciekawy jestem jak to u was wygląda ile km robicie tygodniowo/miesięcznie w poszukiwaniu ryb.

(...)

Przy takim regularnym, jak to nazwałeś, łowieniu, to i tak wychodzą mi jakieś koszmarne odległości, bo urlopowo potrafię łowić od rzek Podkarpacia, po Bałtyk.

W przypadku codziennego łowienia, o ile można to tak nazwać, bo codziennie nie łowię, to góra 20 - 30 km gdy mam więcej czasu, najczęściej jednak mam go mało (za mało) i mogę łowić raptem trzy godzinki, wtedy najbliższa Wisła, albo piesza wycieczka nad Kanał Żerański. 

Ot, wędkarska dola. :)

Kiedyś jak mieszkałem w Orzechowie to miałem 5 min z buta nad Wartę....a na starorzecza jeszcze do tego dochodziło z 10min z czego 2 minuty przeznaczałem na wiosłowanie przez rzekę.....Teraz mam 10min z Buta nad Zalew Lipówkę (łowisko okoni.....szczupaków jak na lekarstwo)....tyle samo mam nad rzeczkę Wrześnicę....jak idę na okonie, ale nad Wartę mam już 25km

Zazdroszczę niektórym kolegą.

W sezonie gł. na okonie jeżdżę na Dziećki, bywa że 2-3x w tygodniu - 25 km. czasami Wisła w Oświęcimiu - 40 km.

2-3 razy w miesiącu Jez. Żywieckie - ca 80 km,

1-2 x w miesiącu od lutego do grudnia San lub Solina -ca 350 km

Do tego 3 x w roku zawody w różnych cz. kraju.

Uzbiera się z 12000-15000km

Edytowane przez andrklim

Na całe szczęście nad Odrę mam około 5 kilometrów , na slip 10. 

Najbliższa rzeczka pstrągowa  60 km ;)

Za to według GPS-a na wodzie zrobiłem w ubiegłym roku 1.600 km pływając  :P

Edytowane przez Karol Krause

Forecast ile wydajesz na licencje?

Ja do Wisły mam 18km do najbliższego "rybnego" jeziora jakieś 120. Nad Wisła jestem często liczę ok 60 x rocznie to jest 120x18km~2200, "rybne"jeziorko 20x rocznie to jest 40x120~4800 w miedzyczasie jakies wypady na pstragi do których mam minimum 100km, solina -300km, w sumie ok 10.000 rocznie .Tyle autem- z buta wzdłuż brzegów i w trollingu robie dwa razy tyle ;)

Ja mam "szczęście" 15-20 km to maks co robię, na najbardziej oddaloną rzeczułkę pstrągową mam 70 km, ale tam zaglądam niezbyt często.

Jak walę na Sokołdę to mam 200km w obie strony, na Bug 70, Narew 50 i na Nurzec jadę rowerem.. Piotrek gdzie teraz na Pstrunia..?  ;)  :lol: