esoxlucius1 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 30km Wisła, 30km Wieprz, 30km Zalew Zemborzycki, 30km nad jezioro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 a co Wy nie wiecie, dalej to lepiej bierze - tak kumpel skwitował dalekie wyjazdy- skąd on to wie przecież nie łowi ryb.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 To jest ponad 3 lata i bliżej jest do 4-ech. Fakt faktem dużo czasu się w aucie spędza. Lubię się włóczyć póki mi się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Na mój ulubiony odcinek mam 50 km w jedną stronę ( tam i z powrotem 100 km), a z rejestru na 2014 r. wynika, że byłem tam 69 razy z muchóweczką - rachunek prosty - 6900 km.Do tego dochodzi kolejna ulubiona miejscówka odległa o 70 km (tam i z powrotem 140 km) - woda nie wymaga wpisów w rejestr i nie wiem ile razy tam byłem w ub. roku, ale szacuję, że co najmniej 30 - wychodzi 4200 km. O matkooooo............. w życiu bym nie pomyślał, że w ciągu roku za rybami nakołowałem 11.100 km. Tak się ostatnio jakoś dziwiłem skąd "nagle" w mojej wędkarskiej Vitarze stan licznika jakiś spory....... .... i wszystko jasne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Najbliższe miejsce z dobrymi rybami mam 200m od domu, tyle ze musiałbym przez płot przeskoczyć, a przy mojej aerodynamiczności to już łatwiej obejść, jakieś 500m będzie. Najdalsze miejsca w solance mam do 15km, najczęstszą miejscówkę jakieś 1,5km z domu. Na pstrągi i trocie mam 1,5km do 3km (zalezy który odcinek rzeki). Gorzej z rzekami łososiowymi - bo mam między 40 a 45km w jedną mańkę). No i najdalej mam chyba na tęczaki, jakieś 45km będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Forecast wymiata z dystansami. Musisz mieć kupę wolnego czasu Żony nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Dawniej regularnie odwiedzałem odrzańskie łowiska. +/- 140km w jedną stronę. Obecnie "moje" łowiska mocno wyrybione, więc częściej 5-50km za kropkiem oraz, znacznie rzadziej ok. 450 km w jedną stronę, za morskimi.Do tego okazjonalne zloty. Tu dystansu nie liczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Raz na miesiąc lub dwa robie trasę 800 km w obie strony a tak to najbliższe sensowne łowisko 50 km w jedną stronę ale najczęściej wychodzi 70 km czyli 150 liczę na wyjazd bo tu podjechać tam podjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Ja jestem szczęśliwcem,na pstrągi mnie nie ciągnie, a do swojej w miarę jeszcze rybnej wody (choć dużo dziadków narzeka )mam 150 m czyli 300 m do i z powrotem a po wodzie to już km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Nad Odrę mam teraz minimum 55-60km w jedną stronę. Inne łowiska, chociażby taki Mietków, czy inna ciekawa woda, około 40-50 km w jedną stronę. Pod nosem nie mam prawie nic, minimum, to 12km nad rzeczkę z małymi pstrążkami, które można łowić tylko na muchę. Z reguły dystansu robi się więcej. Mieszkając we Wrocławiu mogłem sobie łowić 2 razy dziennie (przed zajęciami i po ) To se ne vrati.. Ale i teraz bywa, że melduję się nad rzeką 3x w tygodniu, niestety nie przez cały sezon...dzisiaj za kropkami 150 "pękło", od Nowego Roku już z 700... Edytowane 7 Stycznia 2015 przez Kamil Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Jak sandacz na jesieni gryzie to nad Odrę mam 7 min rowerem miejskim A tak na poważnie to dużo wody wkoło tylko czasu nie ma żeby wyskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Tez kiedyś miałem blisko wodę, jedna rzekę górska 150m drugą nizinna 200m od domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Na lepsze wody mam około 120km wychodzi mi że w sezonie w weekendy robię 480 a w miesiącu około 1900, jak doliczę kilka wyjazdów w dni robocze (znowu po ponad 100km) to wyjdzie jakieś 2700/3000. PS. Licząc to właśnie wybiłem sobie z głowy benzyniaka, diesel bardziej ekonomiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 W zeszłym roku ponad 200 wypraw tylko na sama rzeke ,tam i z powrotem 60 km, jakies jeziora i inne sadzawki tez sie przewijały, ale było duuuuuzo wolnego czasu. Około 15000km pękło, srednie spalanie 13/100km PB. Ze wzgledu na ryby w tym roku zmieniłem 3 litrowe V6, na 1.6 LPG kombi+hak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 od 60 do 90 km w jedną stronę także jak zaliczam wypad to raczej na cały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) W jedną stronę na byle jakie stawiki mam 15km... i to rowerem . Do jeziora koło 50km mam.. Edytowane 7 Stycznia 2015 przez wobler130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur43 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Do łososiowej rzeki mam kilometr,na ulubioną miejscówę atlantycką gdzie gryzą basy 30km.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Barycz - 35 kmWarta - 70 kmOdra - 100/120 km W promieniu 30 km kilka przeciętnych zaporówek. Pocieszające, że nie tylko ja i mój towarzysz dymamy takie km na ryby A jeszcze parę miesięcy temu mieszkałem w Toruniu, 10 minut autem i było się nad Wisełką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Jak walę na Sokołdę to mam 200km w obie strony, na Bug 70, Narew 50 i na Nurzec jadę rowerem.. Piotrek gdzie teraz na Pstrunia..? Wow 200km nad Sokołdę masz zaparcie U mnie pstuń to tylko Sokołda, tam już dawno zostawiłem swoje serce 11,34 km za każdym razem. Ja pier**le ale ludzie zakładają głupie tematy. Co będzie następne? Ile metrów linki zwijacie zanim uderzy ryba? Profilaktycznie to może lepiej nie p****ol bo widząc co piszesz i jak to nic mądrego na świat nie wypościsz. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Na mój ulubiony odcinek mam 50 km w jedną stronę ( tam i z powrotem 100 km), a z rejestru na 2014 r. wynika, że byłem tam 69 razy z muchóweczką - rachunek prosty - 6900 km.Do tego dochodzi kolejna ulubiona miejscówka odległa o 70 km (tam i z powrotem 140 km) - woda nie wymaga wpisów w rejestr i nie wiem ile razy tam byłem w ub. roku, ale szacuję, że co najmniej 30 - wychodzi 4200 km. O matkooooo............. w życiu bym nie pomyślał, że w ciągu roku za rybami nakołowałem 11.100 km. Tak się ostatnio jakoś dziwiłem skąd "nagle" w mojej wędkarskiej Vitarze stan licznika jakiś spory....... .... i wszystko jasne. Zapomniałem o wyjazdach nad San i Bóbr...... a więc dolatuje jeszcze jakieś 1.600 km - w sumie 12.700 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Ja swoje rewiry ( Odra ZGA, N.Sól, Głogów, Jeziora okolice Gorzowa, Puszcza Pszczewska ) głównie odwiedzam przed lub po pracy ( autem służbowym ), więc to się nie liczy ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Ja swoje rewiry ( Odra ZGA, N.Sól, Głogów, Jeziora okolice Gorzowa, Puszcza Pszczewska ) głównie odwiedzam przed lub po pracy ( autem służbowym ), więc to się nie liczy ????????Nie ma sprawiedliwości na tym świecie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Szczęśliwi Ci którzy mają łowisko pod domem. Jeszcze szczęśliwszy Ci, którzy mają czas. 100 km odcinek rzeki mam, max 50km w jedną i 50 km drugą mańkę. Zależy jaki stan wody. Byle by był czas, bo z tym coraz gorzej. Nie wiem, do czego to zmierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr123 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 W Poznaniu mam 1.5 km do Warty( betony) i jeszcze ok. 200 m do j. Niedzięgiel z działki. W inne miejsca rzadko zaglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Od lutego do maja wyjazdy na pstrąga 12x 16km.Od maja 49 wyjazdów na Wisłę i prywatne łowisko 49x 80km.Dziećkowice 11x 44km.Dwa razy Mazury 2x 1300kmPobliskich łowisk nie liczę - 33 wyjazdyJak się okazuje to w ubiegłym roku sporo przesiedziałem na rybach.7196km - nie jest tak źle.Ciekawe ile pieszo zrobiłem, uganiając się za drapieżnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi