namek Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Witam Ponownie !I mam pytanie odnośnie gum Manns'a czy używa ktoś może mniejszych rozmiarów Predatorów?chodzi mi konkretnie o rozmiary 30mm 55mm i 70mm i czy na lekkich główkach do 5g spisują sie dobrze? czy podczas wolnego prowadzenia ładnie zamiatają ? Bo gdzieś czytałem że trzeba je moczyć we wrzątku tylko ogonki żeby lepiej pracowały. Czy jest to konieczne? z góry THX za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Stary mann's był bardziej mięciutki niż ten który jest produkowany dziś. Te starsze gumy były "brzydsze" - kolory z grzbietów rozlewały się na boki gumy, czasami trafiało się że ogonki pozaginane. Ale pomimo tego były dużo bardziej skuteczne niż te co są produkowane od kilku lat. Teraz wyglądają ładniej ale są wyraźniej sztywniejsze no ale tak czy siak pracują na leciutkich główeczkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 One i tak są wykonane z bardzo miękkiej gumy, więc nie wiem po co jeszcze bardziej je rozmiękczać. Predatory mam w każdym rozmiarze i zwykle używam na główkach od 2 do 5 g i pracują bardzo ładnie nawet przy wolniutkim wleczeniu.Mam za to kilka sztuk Predatorów 80 mm fosforyzującyh i one faktycznie są jakby nieco twardsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) 30mm nie używam ale 55 i 75 tak. Głównie na główkach 2-3g czasem 5, również jestem zadowolony z pracy. Staram się nimi przechytrzyć okonie, ale wyjątkowo często nawet w 55 uderza szczupak - dużo częściej niż w gumy innych marek w podobnym rozmiarze. Edytowane 7 Stycznia 2015 przez Marcyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Również chwalę te gumy . Używam od 5,5cm - 75 w górę i pracują świetnie. Nie zawracaj sobie kolego nawet dupy tym moczeniem we wrzątku, itd.Myślę , że schodzenie do 30mm to już chyba ciut maleńko, ale jeśli ktoś chce .... .Mała czeburaszka lub główka i sandaczę tłuką aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Wszyscy już napisali prawdę, ja mogę tylko potwierdzić używam malutkich predatorków do łowienia okoni na zarośniętych płytkich łowiskach i gumki pracują wybornie już przy najmniejszych główkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
namek Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 A jak to sie ma przy zakupie Predatorów w sklepach internetowych co widze że są różne wielkościnp najmnieszy predator 1 30mm i 35mm predator 3 80mm i 90mm czy jest jakaś różnica w długości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gammbler Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 te predatory super chodza w kazdej wielkosci , z tego co zauwazylem to drapiezniki pewnie je zagryzaja i odnotowalem duzo mniej spadow niz na gumach twardych np dragon ale to jest tylko moje odczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Oczywiście potwierdzam opinie o predatorkach.Są bardzo łowne.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktr4ever Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Wg mnie mniejsze rozmiary pracują ok ale w rozmiarze 70mm przy wolnym prowadzeniu pracuje sam ogon. Wiem bo porównywałem je kiedyś z bliźniaczym TERMINATORem Relax'a i Relax wypadł lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Rewelacyjne sa wszystkie rozmiary do maksimusa włącznie.Tylko troche szybko się niszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Nie zebym mial cos przeciwko, ale :Gumy Ga-Ma,Przynety Mikado,Obrotowki Jaxon,Mann's Predator...Jakich jeszcze przynet skutecznosc spedza ci sen z powiek Moze Relax Kopyto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Nie zebym mial cos przeciwko, ale :Gumy Ga-Ma,Przynety Mikado,Obrotowki Jaxon,Mann's Predator...Jakich jeszcze przynet skutecznosc spedza ci sen z powiek Moze Relax Kopyto ? Witam, chłopak przeleci wszystkie tu na forum mniej popularne przynęty - może i dobrzea to mam pytanie tak przy okazji do kolegi założyciela, to THX to zamiennik dziękuje ale nie pełnym słowem bo za trudno czy co ? Edytowane 7 Stycznia 2015 przez kostom63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 kostom63FYI http://krzywish.republika.pl/skroty.htmUCCOM P.S Swoją drogą nie wiedziałem, że jest aż tyle tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 7cm na 5 gramowej główce pracuje super!Miękka guma idealna dla mnie na płytkie łowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Ja łowie na 7cm i polecam te gumki.Co do wiekszych to wole Relaxa kopyto.Relax wypuścił taka sama gumę jak Manns Predator pod nazwą Terminator cena dużo mniejsza w porównaniu do Mannsa.Rela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 kostom63FYI http://krzywish.republika.pl/skroty.htmUCCOM P.S Swoją drogą nie wiedziałem, że jest aż tyle tego.Podobno po Wielkim Wybuchu Świat się rozwija, ale są tacy którzy twierdzą że się kurczy, i jak widać mają niezłe podstawy żeby tak sądzić. Natomiast ja się pytam po co te skróty. Duże i Dłuuuugie jest piękne szczególnie na tym forum . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
namek Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Aj z tymi skrótami to nie wiem może jestem leniem i nie chciało mi się napisać ale poprawię sięJuż się wszystkiego dowiedziałem o gumach i obrotówkach tego czego chciałem Wybieram Mannsy Predatory i Twistery a obrotówki meppsa na szczupaka i okonia na następny sezon Tylko nie daje mi spokoju jedna sprawa odnośnie rozmiarów Twisterów i Predatorów mannsa np Manns Predator 3 w sklepach internetowych podany jest rozmiar 80mm a w innych 90mm czy jest jakaś różnica w wielkości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtttek Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Ja zaczynałem od Mannsów a teraz Relaxy np. kopyto wg. mnie bardziej skuteczne.Małe gumki można potraktować gorącą wodą bedą bardziej miękkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Tylko nie daje mi spokoju jedna sprawa odnośnie rozmiarów Twisterów i Predatorów mannsa np Manns Predator 3 w sklepach internetowych podany jest rozmiar 80mm a w innych 90mm czy jest jakaś różnica w wielkości ? Predator 3, to Predator 3 - nie ma różnicy w wielkości (wg mnie mają 9cm, ale nie mierzyłem, przyznaję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilesianPerch Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) takie "pstryku" na szybko Edytowane 8 Stycznia 2015 przez SilesianPerch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Z ciekawostek jakby ktoś szukał mikro gum pod okonie są predatory mannsa rozmiaru 00 można trafić na allegro mam sporo i mi pasuje ich zamaszysta praca jak na tak mikroskopijne przynęty. jak pasożyt wygląda Edytowane 8 Stycznia 2015 przez Kombajnista_z_PGRu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Rozmiar 00? ile toto ma długości? :-P Chyba że literówka się wkradła i miało być 30 mm? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Rozmiar 00? ile toto ma długości? :-P Chyba że literówka się wkradła i miało być 30 mm? :-)Jest mini napis manns a z drugiej strony predator 00 na wszystkich niestety kibel aparat nie łapie ostrości na tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Dyskusja na temat przynety o ktorej powiedziano juz wszystko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi