Skocz do zawartości

Mann's Predator :)

namek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Ponownie !

I mam pytanie odnośnie gum Manns'a czy używa ktoś może mniejszych rozmiarów Predatorów?

chodzi mi konkretnie o rozmiary 30mm 55mm i 70mm i czy na lekkich główkach do 5g spisują sie dobrze? czy podczas wolnego prowadzenia ładnie zamiatają ? Bo gdzieś czytałem że trzeba je moczyć we wrzątku tylko ogonki żeby lepiej pracowały. Czy jest to konieczne? z góry THX za odpowiedzi

Stary mann's był bardziej mięciutki niż ten który jest produkowany dziś. Te starsze gumy były "brzydsze" - kolory z grzbietów rozlewały się na boki gumy, czasami trafiało się że ogonki pozaginane. Ale pomimo tego były dużo bardziej skuteczne niż te co są produkowane od kilku lat. Teraz wyglądają ładniej ale są wyraźniej sztywniejsze no ale tak czy siak pracują na leciutkich główeczkach :)

• Like 1

One i tak są wykonane z bardzo miękkiej gumy, więc nie wiem po co jeszcze bardziej je rozmiękczać. Predatory mam w każdym rozmiarze i zwykle używam na główkach od 2 do 5 g i pracują bardzo ładnie nawet przy wolniutkim wleczeniu.

Mam za to kilka sztuk Predatorów 80 mm fosforyzującyh i one faktycznie są jakby nieco twardsze.

• Like 1

30mm nie używam ale 55 i 75 tak. Głównie na główkach 2-3g czasem 5, również jestem zadowolony z pracy. Staram się nimi przechytrzyć okonie, ale wyjątkowo często nawet w 55 uderza szczupak - dużo częściej niż w gumy innych marek w podobnym rozmiarze.

Edytowane przez Marcyś

Również chwalę te gumy . Używam od 5,5cm - 75 w górę i pracują świetnie. Nie zawracaj sobie kolego nawet dupy tym moczeniem we wrzątku, itd.

Myślę , że schodzenie do 30mm to już chyba ciut maleńko, ale jeśli ktoś chce .... .

Mała  czeburaszka lub główka  i sandaczę tłuką aż miło.

Nie zebym mial cos przeciwko, ale :

Gumy Ga-Ma,

Przynety Mikado,

Obrotowki Jaxon,

Mann's Predator...

Jakich jeszcze przynet skutecznosc spedza ci sen z powiek :D Moze Relax Kopyto ? ;)

Witam, chłopak przeleci wszystkie tu na forum mniej popularne przynęty - może i dobrze

a to mam pytanie tak przy okazji do kolegi założyciela, to THX to zamiennik dziękuje ale nie pełnym słowem bo za trudno czy co ?

Edytowane przez kostom63

kostom63

FYI :)

http://krzywish.republika.pl/skroty.htm

UCCOM :)

P.S :) Swoją drogą nie wiedziałem, że jest aż tyle tego.

Podobno po Wielkim Wybuchu Świat się rozwija, ale są tacy którzy twierdzą że się kurczy, i jak widać mają niezłe podstawy żeby tak sądzić. Natomiast ja się pytam po co te skróty. Duże i Dłuuuugie jest piękne szczególnie na tym forum .
  • Like 2

Aj z tymi skrótami to nie wiem może jestem leniem i nie chciało mi się napisać :rolleyes: ale poprawię się

Już się wszystkiego dowiedziałem o gumach i obrotówkach tego czego chciałem Wybieram Mannsy Predatory i Twistery a obrotówki meppsa na szczupaka i okonia na następny sezon

Tylko nie daje mi spokoju jedna sprawa odnośnie rozmiarów Twisterów i Predatorów mannsa

np Manns Predator 3 w sklepach internetowych podany jest rozmiar 80mm a w innych 90mm czy jest jakaś różnica w wielkości ? 

Tylko nie daje mi spokoju jedna sprawa odnośnie rozmiarów Twisterów i Predatorów mannsa

np Manns Predator 3 w sklepach internetowych podany jest rozmiar 80mm a w innych 90mm czy jest jakaś różnica w wielkości ?

Predator 3, to Predator 3 - nie ma różnicy w wielkości (wg mnie mają 9cm, ale nie mierzyłem, przyznaję)

Z ciekawostek jakby ktoś szukał mikro gum pod okonie są predatory mannsa rozmiaru 00 można trafić na allegro :D mam sporo i mi pasuje ich zamaszysta praca jak na tak mikroskopijne przynęty.

jak pasożyt wygląda

Edytowane przez Kombajnista_z_PGRu
  • Like 2