Skocz do zawartości

Phenix TX-714MH-C

G.R

Rekomendowane odpowiedzi

Wybaczcie, że mam swoje zdanie:-). Pomijam walory użytkowe - tych nie znam, zatem ocenie podlega w moim wydaniu jedynie wygląd tego uchwytu. Moim zdaniem i w moim odczuciu, ten uchwyt to taka Multipla wśród samochodów :-). Oby nie okazał się tak fantastyczny, żebym nie zapragnął go mieć w swoich kijach :-)

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

I nie ty jeden się tego boisz.. ale to tak samo jak z łowieniem na 'brzydkie' gumy jak biorą to trzeba się przełamać ;)

Kijek 68g to całe nic, uchwyt na prawdę lekki, całe zbrojenie kijka waży 35g a nie 28 jak to ktos wcześniej napisał ;) Dla przykładu zrobiłem teraz króciutki kijek, na blanku 23g i całość z tvs i krótkim rear i butt gripem waży 80g więc dołozyłem 57g komponentów. 

Ale proszę nie pisać że łowienie badylem 100g cały dzień to jakaś katorga.. 

• Like 1

Gdzie można taki uchwyt kupić?

I czy mógłbyś wytłumaczyć jak się montuje w nim kołowrotek? Jak dociska się kołowrotek, bo nie widzę żadnych śrub?

Wędka wraz uchwytem zrobiona w pracowni Zbigniewa Kawalca w Lublinie , co do montażu kołowrotka odbywa sie na zasadzie naciągnięcia Kołowrotka w strone rekojesci ktory nastepnie siła docisku blokuje kołowrotek

I nie ty jeden się tego boisz.. ale to tak samo jak z łowieniem na 'brzydkie' gumy jak biorą to trzeba się przełamać ;)

Kijek 68g to całe nic, uchwyt na prawdę lekki, całe zbrojenie kijka waży 35g a nie 28 jak to ktos wcześniej napisał ;) Dla przykładu zrobiłem teraz króciutki kijek, na blanku 23g i całość z tvs i krótkim rear i butt gripem waży 80g więc dołozyłem 57g komponentów. 

W woli ścisłości :) nie wiem skąd Ci sie wzieło 35 g skoro jest 28g a cala wedka waży 63g poza tym nikt tu nie pisał ze lowienie "100 g badylem" to jakaś katorga.

Pozd

A racja 63 gdzieś przwinęło się 68, sorry.

Nie napisał że katorga i owszem ale 

".. Napewno bezprzecznym plusem jest obnizenie wagi samemej wedki co pozwoli łapac przez długie godziny bez odczuwania większego zmęczenia. "

A nie widziałem jeszcze ciężko zbrojonego tx'a, szczególnie 12lb, przez myśl by mi nie przeszło że można odczuwać jakikolwiek dyskomfort podczas łowienia tym kijkiem. A czy to 100g czy 63g to przy tej mocy ciągle dobry wynik. Dużo większy wpływ na wrażenia po całodziennym wędkowaniu (nie łapaniu) ma wyważenie zestawu a nie sama jego waga.

Bartek - ja się go nie boję  :)  Ja marzę jedynie o tym, żeby nie okazał się zajebisty, bo nie wiem czy dam radę się przemóc. Jak pisałem - Multipla. 

Koledze oczywiście życzę satysfakcji z uchwytu i mega zadowolenia, bo na szczęście ludzie mają różne gusty, a o nich jak wiemy się nie dyskutuje  :)

Bartek - ja się go nie boję  :)  Ja marzę jedynie o tym, żeby nie okazał się zajebisty, bo nie wiem czy dam radę się przemóc. Jak pisałem - Multipla. 

Koledze oczywiście życzę satysfakcji z uchwytu i mega zadowolenia, bo na szczęście ludzie mają różne gusty, a o nich jak wiemy się nie dyskutuje  :)

A ja myślę że tu nie chodzi o gusta czy wygląd,ale o namacalne odczucia dłoni(min.transmisja,ergonomia) podczas łowienia wędką wyposażną w ten uchwyt.

przecież że tak i nawet przez myśl mi nie przeszło, że o cokolwiek innego. 

W tym właśnie kontekście napisałem, że mam nadzieję, że nie okaże się zajebisty. Bo może taki się okazać, a tego wyglądu nie zdzierżę  :)

Jak będzie hit, to niestety w moim wydaniu będzie też płacz  :P