kajman Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Witam.W najblizszy weekend mam zamiar tam zawitać.Ktoś wędkuję i szepnie słówko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 http://przewodnicywedkarscy.pl/?p=85 Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adri@n Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Ja byłem nad Soliną w te wakacje 3 tyg oczywiście wedkowałem w okolicy Polańczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Fajnie, ale ryby przenoszą się w zalewie z jednego żerowiska na drugie. Woda będzie jeszcze ciepła, więc myślę, że będziesz miał porównywalne warunki. Ja dużo czasu spędziłem przy wyspie Energetyka i przeprawie, oraz przy pirsie i zatoce przy Jaworze. Próbowałem też swojego szczęście w zatoce Nelsona (chyba tak się nazywa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajman Opublikowano 1 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Dzięki panowie.Ja powędkuję w okolicy Wołkowyji,niestety tylko dwa dni.Ciekawi mnie na ilu metrach szukać sandaczy.Jeżeli ktoś ostatnio pływał to będę wdzięczny za kilka podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonton Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 7Wołkowyja to super miejsce na sandały . miałem tam ich sporo . teraz dawno nie byłem. ale w dol jest takie miejsce (wielki cypel ) a potem pionowe sciany skalne . to pomiedzy nimi na odległosci około 50 m od brzegu idzie stara droga... reszta to juz twoj problem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajman Opublikowano 2 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Dzięki.Postaram się ją namierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal001 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Witam-Panowie możecie mi zdradzić jakie przynęty dobrze spisują się nad Soliną? Jaką kolorystykę lubią ryby z tej przepięknej wody .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Kolory ? To zależy, której ryby zapytasz... Dubel (jeśli pytasz o zalew) http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=153977 & PS Wbrew doniesieniom prasowym, kliknięcie w opcję szukaj nie odejmuje dłoni Po co mnożyć wątki i mnożyć, trudno się potem połapać. Sam jestem ciekaw informacji noclegowo-przystaniowych oraz podpowiedzi wędkarskich.Solina (zalew) to moje niespełnione dotąd marzenie, na spędzenia wczesnojesiennego tygodnia-dwóch wakacji.. Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań.Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Nie łowiłem już w Solinie prawie 5 lat, ale myślę, że ryby nie zmieniły swoich upodobań. Więc chyba będę mógł pomóc.Napisz tylko, gdzie i kiedy będziesz łowił, bo jak wiadomo Solina to bieszczadzkie morze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelfly Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Witam...Wybieram sie niedlugo na urlop nad Soline przy okazji chce zabrac wedke..sprobowac za Sandaczem...z łodki...Jakie miejsca okolice warto oplynac..jakies namiary...czym sprobowac...jakie tam sa oplaty i gdzie mozna nabyc na miejscu..a jakis fajny sprawdzony nocleg mily i niedrogi nad sama woda??Słyszalem ze miejscowi łapia na duze woblery za lodzia <trolling>.. Pozdrawiam moze ktorys z Was tam jezdzi czesto lub moze sie podzielic info... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Wybieram się w sierpniu nad Solinę.Ma ktoś może namiary na sprawdzoną kwatere , gdzie można by zwodowac łódź ispokojnie zostawic na noc.No i gdzie tam ewntualnie szukac ryb w tym oceanie (sandacz, szczup ,okon).z góry dzieki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 500643521 m.Zawóz Tadeusz Wronowski.NIe wiem czy jeszcze numer aktualny ale spróbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek kos Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Proponuję abyś skontaktował się z przewodnikiem wędkarskim z nad Soliny- Robertem Kierasem. Jest dobrym fachowcem, korzystałem z jego pomocy podczas pierwszych wypraw nad solińskie morze. dysponuje też sprzętem w postaci łodzi, silników, akusów, echosondy itp. graty. Wypożycza za rozsądne pieniądze. Telefon do niego: 693362923 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Proponuję abyś skontaktował się z przewodnikiem wędkarskim z nad Soliny- Robertem Kierasem. Jest dobrym fachowcem, korzystałem z jego pomocy podczas pierwszych wypraw nad solińskie morze. dysponuje też sprzętem w postaci łodzi, silników, akusów, echosondy itp. graty. Wypożycza za rozsądne pieniądze. Telefon do niego: 693362923Popieram i potwierdzam,też zawsze pożyczałem łódkę (czasami akumulator)od Roberta. Oprócz tego świetnie zorientowany i zawsze na bieżąco co do sytuacji na Solinie - chętnie dzieli się swoimi doświadczeniami i wiadomościami.Naturalny slip jest przy promie na wyspę w Polańczyku (ale dużo zależy od stanu wody (może byc za sucho).Są też w ośrodkach ale pewnie płatne.Z miejscem do parkowania łodzi może byc kłopot - porządne dojście do łódki chyba tylko na przystaniach w ośrodkach wypoczynkowych, w innych miejscach - np. przy promie - walka z gliną i błoto w łódce.Ryb szukaj na w miarę łagodnych spadkach - rzut w brzeg i 2-4 krótkie opady,- później studnia. I przyjmij do wiadomości że na Solinie 10 m to płytko.Niekiedy jak nie chcą gryźc to zostaje tylko troling.Sławek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Dzięki za info.Sprzęt pływający będe miał ze sobą i inne akcesoria.Pozostaje tylko znaleźć ryby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Witam, polecam Ci Kolego mapę Soliny i okolic, z batymetrią i dość dokładnymi info o regionie.Tu masz link do księgarni: http://www.eksiegarnia.pl/index.php?s=karta&id=170373. Polecam też nocleg na Wyspie Dużej (tzw Energetyk). Domki typu Brda, z TV, małą kuchnią i łazienką. Kontakt: Camping ENERGETYKtel. (013) 469-18-33, czynny od maja do wrezśnia, kat.II, 400 miejsc.To chyba tam byłem trzy lata temu.na wyspie jest bardzo wygodna przystań / port. Tylko weź dobre aku bo woda ogromna....Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Tylko weź dobre aku bo woda ogromna....Zakaz spaliny? Wlasnie sprawdzilem i tak jest istotnie. Czego to ludzie nie wymysla...to tak jakby na Sniardwach wprowadzic taki zakaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Niestety zakaz spaliny, chociaż co niektórzy miejscowi używają po cichu małych silników 4-5 kM.Co do porównania ze Śniardwami to Solina nie jest aż takim bezmiarem wody, ale jak powieje to ciężko na elektryku do przystani wrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Skubie coś na Solinie... bo w piątek wyruszam na rybki Będę wdzięczny za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.f Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 W tamtym tygodniu połowiliśmy troche szczupakow.Wszystko na płyciznach, w płytkich zatokach z roślinnoscią. Moze nie za duze do 70cm ale zabawa przednia. killerem była guma fluo na lekkiej głowce. Najlepsze brania było wczesnie rano, wieczorem i przy zachmurzeniuNa głebinach nic sie nie dzialo. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek60 Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Witam!Chciałem w tym miesiącu powędkować na Solinie.Pytanie; gdzie można się zatrzymać w 4osoby, jak najbliżej wody z możliwością zwodowania łódki, domek bądż 2 dwójki. Co z sandaczem i czy wolno pływać na spalinie ?Z góry wielkie dzięki.Pozdro.Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Witam.Dobry i sprawdzony ładny,czysty nocleg(Polańczyk-Amber),a z miejsc do łapania polecam odwiedzić Rajskie,Chrewt,Olchowiec,Werlas,Zawóz.Wez sobie sonar,ponton lub wypozycz łódkę.Silnik to tylko elektryk,spalina zabroniona.Trolling jest dozwolony,wez za sandaczem,szczupakiem jasne gumy,koguty,i duze woblery.Biała ryba -Leszcz,Płoć federek,makaron,robak,itp.Na Klenia dobre były czereśnie,kiełbasa.Połamania kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskulap Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Z mojego doświadczenia wynika, że na Solinie z roku na rok jest co raz gorzej. Jeździłem przede wszystkim za leszczem i karpiem, teraz stada są zdecydowanie zmniejszone. Płotka pod brzegami na spławik się trafia. Osoby, z którymi jeździłem od lat stawiają na połów sandaczy. Od dwóch lat jest nędza okrutna w porównaniu z dawniejszymi czasami. Ogólnie obecnie wyjazdy nad Solinę traktuje rekreacyjnie, atrakcyjny wędkarsko to jest w tamtych okolicach San i j. Myczkowieckie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Pozwolę sobie podłączyć się do tematu, będę nocował w Polańczyku od 13 do 23 lipca. Łowienia raczej niewiele, bo plany rozległe jak Bieszczady, a sam nie jadę. Pytanie mam konkretne o wypożyczenie łodzi. Obojętnie gdzie? Czy wszędzie są takie same/podobne łódki/ceny? Czy są też łodzie z silnikami, czy tylko wiosłowe?Jeśli ktoś chciałby podzielić się jakąś wiedzą o Solinie lub zalewie Myczkowskim tu, czy na priv. będę wdzięczny. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi