Skocz do zawartości

Solina

kajman

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.rajskie.pl/

Możesz np. w Rajskiem zakotwiczyć.Jest dobry zjazd do wody( z wodowaniem łodzi nie ma problemu).Tylko z rybą jest kiepsko, bo systematyczne zarybianie sumem doprowadza do czystki w wodzie.Wędkarze łowią mniej ryby obecnie, bo jej jest coraz mniej a sumki 25cm biorą już na białego robaka(to świadczy że jest udane tarło) :( .

Coraz mniej leszcza, płoci, okonia, sandacza, szczupaka.

To dzięki pomysłowym ichtiologom którzy sporządzają operaty wodno-prawne bo kasa jest z unii.Tak ta kasa na zarybianie sumem małych zbiorników przynosi korzyści jak kasa na regulację rzek i potoków.Nawet w wątku sumy nie mam ochoty zabierać głosu i wyrażać swojego zdania, bo uważam to za bezzensowne :mellow: .

Nie muszę słuchać mądrości jaki sum to jest dobry w małych zbiornikach wodnych i nie ma wpływu na inne gatunki :mellow: .

Prawdopodobnie mułem z dna żyje, albo filtruje wodę jak kaszalot :lol: :lol: :lol:.

Widzę na Sieniawie jak sytuacja wygląda i nie muszę słuchać mądrości typu. to nie wina sumów :mellow: .

W tym popapranym kraju jeden z drugim robi dla siebie interes kosztem zabijania rybostanu w wodach, regulacji rzek itp. rzeczy.

Szkoda podnosić sobie ciśnienie z rana....

Maynard, kiedyś (2009r) brałem łodkę przy hodowli pstrąga i promie na wyspę (Energetyków się nazywa?). Ceny facet miał całkiem przystępne (tam było najtaniej w Polańczyku), łódki nowe (chyba Nortony). O ile dobrze pamiętam dysponował tylko łodziami z wiosłami. U tego gościa można też kupić licencje.

Z silnikiem wypożyczali na plaży w Polańczyku, ale ceny kosmiczne. Jak byłem to ogłaszał swoje usługi Robert Kieras i nie wiem czy on nie dysponował 2-3 łodziami z silnikiem. Ale wszystkiego dowiesz się na miejscu u tego gościa od hodowli, to też wędkarz. Ma wiedze, ma wyniki

W wędkarskim w Lesku zawsze wisiało ogłoszenie Roberta z namiarami, a z resztą na forum jest pewnie kilka osób posiadających jego tel.

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=258489 &&srch=solina#msg_258489

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=291897 &&srch=solina#msg_291897

• 2 tygodnie później...

No to do roboty: od dziś i dzien w dzień na siłownie, a wieczorem instruktaż od profesora  "NIE MA LIPY I POMPA MUSI BYĆ" na obiad STEJKI to do sierpnia może wyrobie kondyche żeby popływać na wiosłach laugh.png

Edytowane przez miramar69

• 2 lata później...

Odświerzam temat...

Czy zostało trochę rybek dla planującego w tym roku letnie wczasy nad Soliną :P

Oczywiście zakładam, że na początku wezmę przewodnika o którym mowa wyżej...

Silnik elektryczny będę miał, łódkę planuję wypożyczać.

• Like 1

Rybek jest sporo, tyle tylko że trzeba znać miejsca i trafić w okres. Mi zajeło pare dobrych lat by się dobrać przynajmniej do sandaczy chociaż mam problem z okazami jednak z roku na rok jest lepiej. To bardzo ale to bardzo trudne łowisko i wymagające wiedzy zarówno o zwyczajach jak i o miejscówkach. Przewodnik się przyda na początek. Pana Roberta nie znam ale co nieco widziałem i chyba jest dobry :D

Wybieram sie w wakacje na tydzien. Byłem dwa lata temu i polowilem troche szczupaków w zatokach kilka małych sandaczy i okonkow. Podpowie ktos gdzie szukac większych sandaczy? Nie zabijam ryb i bede tam tylko raz w roku wiec tez ich specjalnie noe pokłuje- bez obaw. Wszystkie podpowiedzi miłe widziane. Moze byc priv.

Pozdrawiam

Wojtek

• 1 miesiąc temu...

Witam ja jadę do Leska na wczasy będę od 13 do 20 lipca i chętnie się z kimś wybiorę na San , Solinę, Myczkowskie czy gdziekolwiek , byle by jakąś rybkę mieć na haku.

Sławek łowiłeś już w tych okolicach czy też jesteś w tym temacie dziewica ? :)

• Like 2

Witam ja jadę do Leska na wczasy będę od 13 do 20 lipca i chętnie się z kimś wybiorę na San , Solinę, Myczkowskie czy gdziekolwiek , byle by jakąś rybkę mieć na haku.

Pierwszy raz nad Soliną. Wczoraj pływałem z przewodnikiem za sandaczem a dzić za sumem, także jak przyjedziesz, to trochę miejscówek nad Soliną będę już znał...

Pierwszy raz nad Soliną. Wczoraj pływałem z przewodnikiem za sandaczem a dzić za sumem, także jak przyjedziesz, to trochę miejscówek nad Soliną będę już znał...

• Like 1

Mam jeszcze jedno pytanie. Otóż wczoraj zostałem ukarany przez PSR, po długiej rozmowie symbolicznym bo 50 PLN na spółkę, mandatem za to, że nie miałem ubranego kapoka a na stojąco łowiłem z łódki. Byłem bardzo zdziwiony jak strażnik poinformował mnie że jest bezwzględny obowiązek ubranego kapoka. Strażnik powiedział, że jak byśmy wędkowali na siedząco to by nie podłynął, ale że na stojąco to już musiał zareagować. Czy faktycznie nad Soliną jest taki obowiązek? W mazowieckim tylko jest obowiązek posiadania.