zetika16 Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Ja właśnie jadę na Myczkowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Tomek, też nie miałeś założonego kapoka? Czy może ciągnąłeś "dorożkę" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Tomek za brak kapoka może sobie na fiukać, a nie straszyć czasowym odebraniem uprawnień, to nie ma nic wspólnego z łowieniem ryb. Chyba coś innego nabroiłeś ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wędkarzKP Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Witam Czy może ktoś polecić nocleg w okolicach Soliny??? Fajnie gdyby była to jakaś stanica lub coś podobnego z wypozyczalnią łódek PozdrawiamKolego, ja w zeszłym roku spałem co prawda w Wołkowyji, ale wypożyczałem łódkę w Zawozie i tam również były domki/pokoje na miejscu. Zerknij tu: http://www.fokazawoz.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkulski Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Dzisiaj na solinie kilka krotkich szczupakow i kilka okonkow, spacerowalem brzegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Noż k....a może z puszczenie bąka będą kartę odbierać.Szkoda, że ten miś na mnie nie trafił, już by zabierał mi kartę aż by się zdziwił. Miałem taki przypadek z PSR jak mnie poinformował, że jak łowiłem na spinning(miałem już złożony w pokrowcu) to nie wolno mi na grunt łowić- wyśmiałem go w twarz i zaproponowałem do poduszki czytanie regulaminu ze zrozumieniem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Ale jeszcze do tego jak pie...em śmiechem w jego kierunku, a do jego kolegi powiedziałem, po jaki szkoleniu jest z przepisów ustawy, komentując, że chyba nie wie co to ustawa o Rybactwie, mina jego była bezcenna. Na domiar jeszcze wrzuciłem, że jak ja byłem strażnikiem to on biegał po podwórku w krótkich spodenkach- chłopaki oj było ostro . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Noż k....a może z puszczenie bąka będą kartę odbierać.Szkoda, że ten miś na mnie nie trafił, już by zabierał mi kartę aż by się zdziwił. Miałem taki przypadek z PSR jak mnie poinformował, że jak łowiłem na spinning(miałem już złożony w pokrowcu) to nie wolno mi na grunt łowić- wyśmiałem go w twarz i zaproponowałem do poduszki czytanie regulaminu ze zrozumieniem. Tu wszystko zależy jaki spinning, bo niektóre z tego co wiemy same łowią Więc strażnik mógł mieć powody do takiej reakcji, jeżeli napis na pokrowcu był zbyt exluzywny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 No... I stoisz pod ścianą .... zabieraja Ci kwity do wyjaśnienia. I łowić nie wolno Ci. Strażnik mówi odrazu :Wie Pan ile w Polsce takie rzeczy trwają ?Ale jak mówię młody i ambitny... dopiero zatrudniony to musi się wykazać ... może ma umowę na czas próbny ? Ale dyskutować nie było sensu.Miałem takiego cwaniaka raz podczas kontroli. Nie oddał mi uprawnień (zatrzymanych bezprawnie) za brak gaśnicy na łodzi. No zapomniałem akurat - mandat rozumiem. Na drugi dzień byłem u komendanta ze skargą i niezwłocznie oddali mi kwity, a cwaniak przepraszał. Nie lubimy się do dziś. Ja wożę na łodzi wszystko co trzeba, a nawet odrobinę więcej. Od tamtej pory nie kontrolują mnie nawet. Czasem proszą o dokumenty kompana. Zdarzało mi się czasem wręcz wyjechać z tekstem, że "chyba was poje...ło", jak strażnicy mieli jakieś absurdalne pomysły.Policja zawsze w porządku jak do tej pory, PSR tak w 90%, a SSR muszę pouczać z przepisów prawie za każdym razem. Strażnicy na Dadaju niestety są niedouczeni i gadają takie bzdury czasem, że żal słuchać. CI których zatrudnia gospodarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkulski Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Na koniec dnia zameldowal sie bolo 66cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasielewskis Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 (edytowane) Wczoraj biczowałem wodę do północy i ani jednego kontaktu z rybą - ktoś wczoraj coś połapał? Edytowane 12 Lipca 2015 przez wasielewskis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Tomku i jak poszlo na Myczkowcach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Tomku i jak poszlo na Myczkowcach?Bardzo dobrze. Co prawda tym razem bez szczupaków jednak by pstrągi i okonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 (edytowane) Fajnie. Na Myczkowce trafiam zwykle zaraz po duzych deszczach jak Olszanka i Hoczewka brudza San. Pewnie polowie tez w te wakacje, bo troche opadow zapowiadaja. Edytowane 12 Lipca 2015 przez ictus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polgregor Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 (edytowane) Urlopik mam zaplanowany w Bukowcu niedaleko Soliny .Szukam wody do wędkowania bez łodzi. Pokropkowałbym w okolicy ale niestety nie znam terenu.Będę pomiędzy 20-26 lipca. Podrzućcie panowie proszę gdzie najrozsądniej będzie wykupić mi pozwolenie na wody górskie i odcinki Sanu niedaleko ewentualnie Solinki gdzie żona rozłoży kocyk ;( a jak spina Edytowane 12 Lipca 2015 przez polgregor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Urlopik mam zaplanowany w Bukowcu niedaleko Soliny .Szukam wody do wędkowania bez łodzi. Pokropkowałbym w okolicy ale niestety nie znam terenu.Będę pomiędzy 20-26 lipca. Podrzućcie panowie proszę gdzie najrozsądniej będzie wykupić mi pozwolenie na wody górskie i odcinki Sanu niedaleko ewentualnie Solinki gdzie żona rozłoży kocyk ;( a jak spina Np.Za Leskiem jadąc w strone Polańczyka i Cisnej zajazd-hotel GAWRA.Co do spiningu to nie można tą metodą łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 (edytowane) Pod sama Gawra czyli ponizej Hoczewki mozna lowic na spina. Jak myslisz o Solince to mozna tam trafic ladnego bolka, a dodatkowo latwo o klenia. Na pstragi i lipienie sa lepsze miejsca. Na Solince ladne bolenie znajdziesz przy obu mostach jadac w strone Terki, widac je czesto z gory, wystarczy kilka minut postac w okularach polaryzacyjnych. Klenie tez wypatrzysz. Solinka jest ladna ale ryby szlachetne sa na niej mniejsze niznSanie chyba ze ktos zna tajne miejsca. Edytowane 13 Lipca 2015 przez ictus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polgregor Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Dzieki za info koledzy.Nie muchuję więc tylko Spin.Poszukam pstruchów na Sanie może.Ma ktoś może mapkę gdzie na spina mogę a gdzie nie.Pozdro z Podlasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Dzieki za info koledzy.Nie muchuję więc tylko Spin.Poszukam pstruchów na Sanie może.Ma ktoś może mapkę gdzie na spina mogę a gdzie nie.Pozdro z Podlasia. Wejdz np. google map i do Sanu po prawej stronie patrząc pod prąd wpada rzeczka Hoczewka w góre jest OS a poniżej górska spin, mucha i haki bezzadziorowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polgregor Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 A San w okolicach Studenne ,Trywolne -mogę na spina? Bo czy tylko i wyłącznie poniżej Hoczewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 (edytowane) Od mostu w Studenne do Rajskiego mozna teraz lowic na spina. Piekny kawalek wody. Ja znam tylko fragment blisko Rajskiego. Nie mozna lowic w calym parku narodowym i rezerwacie.. Trudna woda na spina, trzeba lowic na kolanach a czasem siedzac bo jest czysto i plytko. Trzeba isc pod prad inaczej mimo ze widac ladne ryby to wszystkie sie wyploszy. Edytowane 14 Lipca 2015 przez ictus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abu1978 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 (edytowane) Witam,wybieram się w tym roku na wakacje nad zalew Solina,czy ktoś z kolegów z południa mógłby mi dać jakieś rady odnośnie miejsc do spinningowania,oraz ryb które warto tam połowić. Edytowane 27 Maja 2016 przez Abu1978 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioo Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Skontaktuj się z Robertem Kierasem i ruszaj na sumy . Z innych ryb to na pewno fajny boleń, okoń. Zadzwoń do Roberta i ustalcie co najbardziej się opłaca w Twoim terminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abu1978 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Sumy to raczej nie moja bajka,skłaniał bym się raczej tutaj ku okoniom na ul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Warto odwiedzić Chrewt - Brama , Rajskie , Zawóz , Wyspę Skalistą , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi