Skocz do zawartości

Solina

kajman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy może ktoś polecić nocleg w okolicach Soliny??? Fajnie gdyby była to jakaś stanica lub coś podobnego z wypozyczalnią łódek

Pozdrawiam

Kolego, ja w zeszłym roku spałem co prawda w Wołkowyji, ale wypożyczałem łódkę w Zawozie i tam również były domki/pokoje na miejscu. Zerknij tu: http://www.fokazawoz.pl

Noż k....a może z puszczenie bąka będą kartę odbierać.Szkoda, że ten miś na mnie nie trafił, już by zabierał mi kartę aż by się zdziwił. Miałem taki przypadek z PSR jak mnie poinformował, że jak łowiłem na spinning(miałem już złożony w pokrowcu) to nie wolno mi na grunt łowić- wyśmiałem go w twarz i zaproponowałem do poduszki czytanie regulaminu ze zrozumieniem.

• Like 3

Ale jeszcze do tego jak pie...em śmiechem w jego kierunku, a do jego kolegi powiedziałem, po jaki szkoleniu jest z przepisów ustawy, komentując, że chyba nie wie co to ustawa o Rybactwie, mina jego była bezcenna. Na domiar jeszcze wrzuciłem, że jak ja byłem strażnikiem to on biegał po podwórku w krótkich spodenkach- chłopaki oj było ostro :lol:  :lol: .

• Like 2

Noż k....a może z puszczenie bąka będą kartę odbierać.Szkoda, że ten miś na mnie nie trafił, już by zabierał mi kartę aż by się zdziwił. Miałem taki przypadek z PSR jak mnie poinformował, że jak łowiłem na spinning(miałem już złożony w pokrowcu) to nie wolno mi na grunt łowić- wyśmiałem go w twarz i zaproponowałem do poduszki czytanie regulaminu ze zrozumieniem.

Tu wszystko zależy jaki spinning, bo niektóre z tego co wiemy same łowią ;)

Więc strażnik mógł mieć powody do takiej reakcji, jeżeli napis na pokrowcu był zbyt exluzywny :D 

• Like 2

No... I stoisz pod ścianą .... zabieraja Ci kwity do wyjaśnienia. I łowić nie wolno Ci. Strażnik mówi odrazu :

Wie Pan ile w Polsce takie rzeczy trwają ?

Ale jak mówię młody i ambitny... dopiero zatrudniony to musi się wykazać ... może ma umowę na czas próbny ?

Ale dyskutować nie było sensu.

Miałem takiego cwaniaka raz podczas kontroli. Nie oddał mi uprawnień (zatrzymanych bezprawnie) za brak gaśnicy na łodzi. No zapomniałem akurat - mandat rozumiem. Na drugi dzień byłem u komendanta ze skargą i niezwłocznie oddali mi kwity, a cwaniak przepraszał. Nie lubimy się do dziś. Ja wożę na łodzi wszystko co trzeba, a nawet odrobinę więcej. Od tamtej pory nie kontrolują mnie nawet. Czasem proszą o dokumenty kompana. 

Zdarzało mi się czasem wręcz wyjechać z tekstem, że "chyba was poje...ło", jak strażnicy mieli jakieś absurdalne pomysły.

Policja zawsze w porządku jak do tej pory, PSR tak w 90%, a SSR muszę pouczać z przepisów prawie za każdym razem. Strażnicy na Dadaju niestety są niedouczeni i gadają takie bzdury czasem, że żal słuchać. CI których zatrudnia gospodarstwo. 

Urlopik mam zaplanowany w Bukowcu niedaleko Soliny .Szukam wody do wędkowania bez łodzi. Pokropkowałbym w okolicy ale niestety nie znam terenu.Będę pomiędzy 20-26 lipca. Podrzućcie panowie proszę  gdzie najrozsądniej będzie wykupić mi pozwolenie na wody górskie i  odcinki Sanu niedaleko ewentualnie Solinki gdzie żona rozłoży kocyk ;(  a jak spina :)

Edytowane przez polgregor

Urlopik mam zaplanowany w Bukowcu niedaleko Soliny .Szukam wody do wędkowania bez łodzi. Pokropkowałbym w okolicy ale niestety nie znam terenu.Będę pomiędzy 20-26 lipca. Podrzućcie panowie proszę  gdzie najrozsądniej będzie wykupić mi pozwolenie na wody górskie i  odcinki Sanu niedaleko ewentualnie Solinki gdzie żona rozłoży kocyk ;(  a jak spina :)

Np.

Za Leskiem jadąc w strone Polańczyka i Cisnej zajazd-hotel GAWRA.

Co do spiningu to nie można tą metodą łowić.

Pod sama Gawra czyli ponizej Hoczewki mozna lowic na spina. Jak myslisz o Solince to mozna tam trafic ladnego bolka, a dodatkowo latwo o klenia. Na pstragi i lipienie sa lepsze miejsca. Na Solince ladne bolenie znajdziesz przy obu mostach jadac w strone Terki, widac je czesto z gory, wystarczy kilka minut postac w okularach polaryzacyjnych. Klenie tez wypatrzysz. Solinka jest ladna ale ryby szlachetne sa na niej mniejsze niznSanie chyba ze ktos zna tajne miejsca.

Edytowane przez ictus

Dzieki za info koledzy.Nie muchuję więc tylko Spin.Poszukam pstruchów na Sanie może.Ma ktoś może mapkę gdzie na spina mogę a gdzie nie.Pozdro z Podlasia.

Wejdz np. google map i do Sanu po prawej stronie patrząc pod prąd wpada rzeczka Hoczewka w góre jest OS a poniżej górska spin, mucha i haki bezzadziorowe.

Od mostu w Studenne do Rajskiego mozna teraz lowic na spina. Piekny kawalek wody. Ja znam tylko fragment blisko Rajskiego. Nie mozna lowic w calym parku narodowym i rezerwacie.. Trudna woda na spina, trzeba lowic na kolanach a czasem siedzac bo jest czysto i plytko. Trzeba isc pod prad inaczej mimo ze widac ladne ryby to wszystkie sie wyploszy.

Edytowane przez ictus

• 10 miesięcy temu...