Paszczak007 Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2024 Liczę na to że jednak zawodnicy nie dopiszą i sektory będą wolne albo że jakaś inna siła wyższa spowoduje niemożność odbycia zawodów.Albo jakoś sabotować plany organizatorów . Trzeba dobitnie wykazać , że w Solinie nie ma karpi . A jak są to powinny być chronione jako endemiczna forma ichtiofauny Bieszczadzkiej. Napiszę do Grety ona coś wymyśli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 1 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2024 A więc ... Woda niska. Tragicznie. Brakuje około 2 m . W zielenie bolki żerują. Więc plan na pobudkę jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszypyll1 Opublikowano 23 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2024 Witam, jak sytuacja? Okonie się ruszyły? Poziom wody nadal niski?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 26 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja Czy ktoś wie gdzie teraz można trafić informacje jak w linku poniżej? Tj wysokość lustra wody w mnpm? https://esolina.pl/poziom-wody-w-jeziorze-solinskim/ Kiedyś była taka informacja, teraz w biuletynie tylko dopływ, odpływ i napełnienie z rezerwą.https://res4.imgw.pl/products/hydro/monitor-lite-products/BIULETYN_CODZIENNY.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 26 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja (edytowane) JA korzystam z tych wykresów:https://hydro.imgw.pl/#/Tylko nie wiem jak te pomiary mają się do stanu lustra samego zalewu. Musiałbyś pogrzebać. Edytowane 26 Maja przez Qh_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 27 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja Grzebałem i nic z tego ... Kiedyś..kilka lat temu, jak dane były dostępne w Internecie to miałem kilka miejscówek sprawdzonych przy różnych poziomach wody. Zdjęcie z opisanym poziomem wody i spokój.I przed wyjazdem sprawdzam poziom wody – mamy powiedzmy 420 mnpm.I już wiedziałem że Wołkowyja odpada, zatoki na Werlasie, Horodek tylko w 2 miejscach, Zawóz tylko od Werlasu itd.A np. przy 412 mnpm.. Wołkowyja sucha, Chrewt suchy, Zawóz zatoki całe w trawie itd. Musze szukać, może ktoś gdzieś publikuje takie dane. Może napisze do PGE … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 27 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja (edytowane) Czegoś nie rozumiem.Dlaczego znanych sobie poziomów npm nie odnieść po prostu do poziomu wody w zbiorniku? Takie dane są chyba publikowane na bieżąco. Wtedy zapominasz o morzu i swoje 420 mnpm zamieniasz na np 20 m głębokości w danym miejscu, i wszystkie inne miejscówki pozostają bez zmian. Edytowane 27 Maja przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 27 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja Tylko własnie nie ma danych o poziomie wody.Jedyna dana to napełnienie i poziom rezerwy. Będę musiał do tych danych zrobić legendę i do tego się jakos odnosić.A kiedyś było prosto- lustro obniżyło się o.metr, dwa,trzy, pięć. Tylko to znowu cały rok zbierania danych, a czasu ostatnio jak by mniej... Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 30 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja Ja będziesz na miejscu, zajedź na tamę. Chłopaki z obsługi maja wszystko. Postawisz flaszkę i będziesz miał i Ty. Jeszcze telefon sobie do nich weź to będziesz mógł dopytać co planują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi