Skocz do zawartości

Solina

kajman

Rekomendowane odpowiedzi

Liczę na to że jednak zawodnicy nie dopiszą i sektory będą wolne albo że jakaś inna siła wyższa spowoduje niemożność odbycia zawodów.

Albo jakoś sabotować plany organizatorów .

Trzeba dobitnie wykazać , że w Solinie nie ma karpi . A jak są to powinny być chronione jako endemiczna forma ichtiofauny Bieszczadzkiej.

Napiszę do Grety ona coś wymyśli...

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...

Czy ktoś wie gdzie teraz można trafić informacje jak w linku poniżej? Tj wysokość lustra wody w mnpm? 

https://esolina.pl/poziom-wody-w-jeziorze-solinskim/

Kiedyś była taka informacja, teraz w biuletynie tylko dopływ, odpływ i napełnienie z rezerwą.

​​​​​​​https://res4.imgw.pl/products/hydro/monitor-lite-products/BIULETYN_CODZIENNY.pdf

Grzebałem i nic z tego ...

Kiedyś..kilka lat temu, jak dane były dostępne w Internecie to miałem kilka miejscówek sprawdzonych przy różnych poziomach wody. Zdjęcie z opisanym poziomem wody i spokój.

I przed wyjazdem sprawdzam poziom wody – mamy powiedzmy 420 mnpm.

I już wiedziałem że Wołkowyja odpada, zatoki na Werlasie, Horodek tylko w 2 miejscach, Zawóz tylko od Werlasu itd.

A np. przy 412 mnpm.. Wołkowyja sucha, Chrewt suchy, Zawóz zatoki całe w trawie itd.

Musze szukać, może ktoś gdzieś publikuje takie dane. Może napisze do PGE …

Czegoś nie rozumiem.

Dlaczego znanych sobie poziomów npm nie odnieść po prostu do poziomu wody w zbiorniku? Takie dane są chyba publikowane na bieżąco. Wtedy zapominasz o morzu i swoje 420 mnpm zamieniasz na np 20 m głębokości w danym miejscu, i wszystkie inne miejscówki pozostają bez zmian.

Edytowane przez drChlubicz

Tylko własnie nie ma danych o poziomie wody.

Jedyna dana to napełnienie i poziom rezerwy.

Będę musiał do tych danych zrobić legendę i do tego się jakos odnosić.

A kiedyś było prosto- lustro obniżyło się o.metr, dwa,trzy, pięć.

Tylko to znowu cały rok zbierania danych, a czasu ostatnio jak by mniej...

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

• Like 2