Chodzi mi o to jakie niestandardowe zachowanie woblera skutkuje braniem szczupaka.Wielu z nas na pewno miało czy ma taką przynętę której praca jest nieszablonowa a która wywołuje agresję ryby.Sam przed wieloma laty gdy próbowałem coś tam wystrugać , wykonałem woblera ok 8cm dł o b.agresywnej akcj, tonącego , mocno zwężającego się w stronę ogona który pod wpływem ciężaru kotwicy powoli opadał przyjmując pion.Długo go woziłem w pudełku , aż przyszedł jego czas gdy na płytkim jeziorze na augustowszczyżnie nic nie brało.Nie pomagały zmiany przynęt. Założyłem właśnie "Tego"woblera".Żle latał bo ciągle jego kotwice przy rzucie czepiały o żyłkę,jednak w krótkim czasie wyjąłem na niego 3szczupaki i pewnie dalej by na niego brały gdybym go nie stracił na zaczepie.Zastanawiałem się w domu co takiego miał w sobie ten wobler?Przypomniałem więc że wszystkie brania były wtedy gdy była przerwa w zwjaniu żyłki, a to własnie wtedy podczas zatrzymania opadał mu ogon.Odwrotnie niż u ludzi
Pytanie
Lester
Chodzi mi o to jakie niestandardowe zachowanie woblera skutkuje braniem szczupaka.Wielu z nas na pewno miało czy ma taką przynętę której praca jest nieszablonowa a która wywołuje agresję ryby.Sam przed wieloma laty gdy próbowałem coś tam wystrugać , wykonałem woblera ok 8cm dł o b.agresywnej akcj, tonącego , mocno zwężającego się w stronę ogona który pod wpływem ciężaru kotwicy powoli opadał przyjmując pion.Długo go woziłem w pudełku , aż przyszedł jego czas gdy na płytkim jeziorze na augustowszczyżnie nic nie brało.Nie pomagały zmiany przynęt. Założyłem właśnie "Tego"woblera".Żle latał bo ciągle jego kotwice przy rzucie czepiały o żyłkę,jednak w krótkim czasie wyjąłem na niego 3szczupaki i pewnie dalej by na niego brały gdybym go nie stracił na zaczepie.Zastanawiałem się w domu co takiego miał w sobie ten wobler?Przypomniałem więc
że wszystkie brania były wtedy gdy była przerwa w zwjaniu żyłki, a to własnie wtedy podczas zatrzymania opadał mu ogon.Odwrotnie niż u ludzi 
Top użytkownicy dla tego pytania
18
6
4
4
Popularne dni
11 Sty
23
8 Sty
20
15 Sty
9
28 Sty
6
Top użytkownicy dla tego pytania
Lester 18 odpowiedzi
gooral 6 odpowiedzi
Bujo 4 odpowiedzi
spinnerman 4 odpowiedzi
Popularne dni
11 Sty 2015
23 odpowiedzi
8 Sty 2015
20 odpowiedzi
15 Sty 2015
9 odpowiedzi
28 Sty 2015
6 odpowiedzi
Popularne posty
woblery z Bielska
psulek
Sytuację najlepiej podsumowuje wypowiedź kolegi na łódce - takie tam gadanie jak się łowi "I najfajniejsze w tym wszystkim jest to, że już myślisz że masz, ten złoty środek i łowisz - czasem kilka w
Bujo
Sie nie znasz, kolega co zalozyl watek dolaczyl do KWKJ ( Klub Wielbicieli Krola Juliana- tego co wymyslil woblera) i nieustannie szukaja jedynej slusznej przynety co to kazda rybe zlowi, nawet jak je
Opublikowane grafiki
69 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi