szpiegu Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 witam jak w temacie, czekam na opinie w sprawie pontonów tej firmy http://allegro.pl/item725288750_ponton_pro_marine_360_sztywn a_podloga_kil_gwar_5l.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hubsonon Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Się robi coś w ten smak... http://allegro.pl/solidny-wozek-magazynowy-transportowy-fv-p romocja-i1339868242.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Przy odrobinie inwencji i pracy będzie kombajn i do silnika, z odejmowanymi/składanymi rączkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Poszukaj w Praktikerze. Mnie identyczny wózek kosztował 60 lub 70 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Nie wiem, czy w Ostrowiu Wlkp. wózki w Praktikerze też tyle kosztują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Witam.Sam na wiosnę kupuję sobie Pro Marine 380 ale zastosuję jedną z poniższych konstrukcji: http://pontonik.pl/index.php?option=com_virtuemart&page= shop.browse&category_id=55&Itemid=7Myślę że wózek transportowy jest najlepszym rozwiązaniem dla osób wędkujących samotnie tak jak ja No chyba że odwiedzą mnie Maniek z Kacprem lub Tymon wtedy już będą dźwigać razem ze mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monk Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Na krótkich dystansach wózek będzie chyba optymalny. Ja mam kółka mocowane do pawęzy i mają one tą przewagę,że są stabilne tzn. jestem w stanie przyczepić ponton do haka w samochodzie i przejechać kilka kilometrów. Policji pewnie nie przypadłby ten pomysł do gustu, ale w moim przypadku się sprawdzał do transportu pontonu z całym majdanem nad jeziorko położone 2,5 km od domku letniskowego. Do mocowania do haka używam mocowania jak od przyczepki z dorobionym zaczepem do metalowego ucha znajdującego się na dziobie pontonu. A wadę mają te kółka taką,że kosztują ponad 200 pln i zdejmowanie ich w wodzie jest odrobinę uciążliwe (4 motylki czyli jakieś 2 minuty grzebania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 A wadę mają te kółka taką,że kosztują ponad 200 pln i zdejmowanie ich w wodzie jest odrobinę uciążliwe (4 motylki czyli jakieś 2 minuty grzebania) Nie musimy ich przecież odkręcać za każdym razem...są chyba modele składane do góry przytwierdzane umownie na stałe...po zwodowaniu kółka idą tylko w górę nad wodę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dulgimic Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Jak zrobisz sobie kółka we własnym zakresie wyjdzie Ci jakieś 100zł. Materiały znajdziesz w marketach budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Lub na alledrogo http://allegro.pl/listing.php/search?string=ko%C5%82a&ca tegory=16912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cegli Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Dzięki wszytkom za odpowiedzi, coś przez zimę wykombinuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 podepne sie. Kolega ma pro marine 380 i plywal do tej pory na elektryku.ma teraz szanse kupic spalionowka 9.9 i zastanawia sie jakiej dlugosci noge powiniene miec silnik do tego pontonu - szukalem, ale nic nie znalazlem. ten ktory on moze kupic ma okolo 90-100cm dlugosci - nada sie czy szukac czegos dluzszego/krotszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 S - short Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monk Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 9.9 na krótkiej stopie, ale ja bym celował raczej w 15KM bo może być czasami niedobór mocy do pływania w ślizgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Klamot Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Witam wszystkich.To mój pierwszy post i a propos mocy postaram się pomóc.Wzór na minimalną moc silnika który wprowadzi łódź\ponton w ślizg brzmi tak: sumę ciężaru łodzi\pontonu, silnika, paliwa, załogi i osprzętu dzielimy przez 25. Przypominam, że uzyskany wynik to minimalna moc silnika który wprowadzi ponton\łódź w ślizg.Do pontonu o dł. 3,80m sam wybrałbym silnik o mocy 15HP minimum.Ja również posiadam taki ponton ale 3,60m i przymierzam się do zakupu nowego silnika o mocy 15HP oczywiście stopa S-short.PozdrawiamKlamot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jazloc Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Kto nosi się z zamiarem kupna pontonu może skorzystac z promocji X-boat . Dwa tygodnie temu zakupiłem 3.8m z aluminiową podłogą za 2490zł3.6m z alu kosztował 2290zł,a 4.20m -2990 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lechu961 Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Witam. A czy ktos moze wytłumaczyć dlaczego krótka stopa silnika do pontonu. W czym to przeszkadza, jest jakaś reguła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monk Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 A może warto jednak najpierw poszukać - temat juz był wałkowany np. tu w 2gim poście: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=22867&am p;start=0& Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wisnia023 Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Kto nosi się z zamiarem kupna pontonu może skorzystac z promocji X-boat . Dwa tygodnie temu zakupiłem 3.8m z aluminiową podłogą za 2490zł3.6m z alu kosztował 2290zł,a 4.20m -2990 zł. Masz już ten ponton, jak wrażenia? Bo sam się zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jazloc Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Mam ten ponton. Nie rozkładałem (pompowałem) go jeszcze, ale po rozpakowaniu i wstępnych oględzinach materiału niczym się nie rózni od pontonów Info Media które użytkuje od pięciu lat oczywiście poza kształtem dziobu i kilkoma detalami. Ja nie obawiałbym się tych pontonów i porównując je do konkurencji wyprodukowanej w Chinach brałbym pod uwagę cenę, bo jeszcze raz podkreślę wszystkie np. Pro Marine, Info Media i inne zbudowane są z tych samych materiałów co za tym idzie wszystkie mają tą samą wagę.W latach poprzednich pontony te były droższe o min 1000zł od tej z tego roku. Firma X-Boat wysprzedaje pontony do wyczerpania zapasów i zaprzestaje swoją działalnoścw tej branży - z tąd ta cena .Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru.Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wisnia023 Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Czyli gwarancji na ten ponton nie ma? Nie mam żadnego pojęcia o pontonach, bo nigdy na żadnym nie pływałem, ale te pontony w rozmiarze 3,6 m są tańsze o tyś. zł od kolibri, czy to się przekłada na jakość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 wydaje mi się że kolibri to ta sama półka co x-boat a jeśli nie, to nie jest aż tak dobre, żeby płacić za niego 1000pln więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 termin Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Kupilem x-boata 360 i jestem zadowolony. Wysoka jakosc wykonania moim zdaniem, Mam go od wczoraj. Dodam ze nie mam porownania z innymi pontonami bo to jest moj pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gorgol Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Witam,w aukcji tych pontonów x-boat,jest ze promocja do końca lutego,a do końca zostało kilka dni,i patrzyłem na jeda z tych ofert i tam jest kupiono 1 z 19stu dostepnych,a nie wydaje mnie sie zeby nagle w kilka dni poszła cała reszta,ma ktos moze jakieś info czy będą sprzedawac po zakończeniu lutego,bo do końca miesiaca to zebym na ...stanoł to nie wykołuje kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Witajcie. Ja z braku Buscha Crab 330 w Toxarexsie zdecydowałem sie na Kolibri KM-330 D. porównywałem z kolegi Pro Marin oraz z Buschem drugiego kolegi i niczym nadzwyczajnym sie nie rożnią. Jakość wykonania i zastosowane materiały na podobnym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 termin Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Moim zdaniem to `chwyt`, pewnie za kilka dni bedzie napisane ze promocja do konca marca Towar musi schodzic a nie lezec na magazynie. Proponuje zadzwonic i porozmawiac. Szef jest mily i napewno sie dogadacie. Zaproponuj tez kupno poza allegro, wtedy sprzedawca uniknie placenia prowizji allegro 69zl. Wtedy Ty bedziesz mial taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
szpiegu
witam
jak w temacie, czekam na opinie w sprawie pontonów tej firmy
http://allegro.pl/item725288750_ponton_pro_marine_360_sztywn a_podloga_kil_gwar_5l.html
Top użytkownicy dla tego pytania
18
15
15
13
Popularne dni
28 Paź
18
25 Kwi
17
24 Kwi
14
13 Gru
12
Top użytkownicy dla tego pytania
krzysiek 18 odpowiedzi
Monk 15 odpowiedzi
Wojciech_B 15 odpowiedzi
marviz 13 odpowiedzi
Popularne dni
28 Paź 2010
18 odpowiedzi
25 Kwi 2013
17 odpowiedzi
24 Kwi 2012
14 odpowiedzi
13 Gru 2010
12 odpowiedzi
Popularne posty
Kamil Z.
Wsio fajno, aczkolwiek z reguły przyczepka ciężko wchodzi przez drzwi do piwnicy
brig
Andrzej Ty to się znasz, na życiu i na pontonach
godski
Jak największa średnica balonów, trochę jak w życiu
Opublikowane grafiki
333 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi