Skocz do zawartości
  • 0

pontony PRO MARINE - opinie

szpiegu

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

co prawda nie 320, ale nigdy mi się nie udało włożyć pontonu do torby załączonej od producenta. 

Swoja drogą elegancka torba, gustowna... jak ruski z bazaru ;p

Dokładnie nawet opis na allegro mówi: Super mocna torba gospodarcza (tzw. ruska czy bazarowa). :D  Pakując się w weekend do samochodu będę wyglądał jakby jechał na giełdę targować, ale przynajmniej plecy nie dostaną tak jakbym miał znosić wszystko w jednej B)

• 0

Krzychu zależy jak ławka jest montowana.

Ja miałem "wpuszczaną w mocowanie do balonów" to kiedyś mi wypadła pod moim ciężarem w trakcie płynięcia w ślizgu na sporych falach- tyłek bolał, ale sądzę że mimo wszystko nawet z takiego mocowania w trolingu nie powinno wyrwać

• 0

Myślę, że każde mocowanie ławki jest tak samo dobre i mimo wszystko bardziej wytrzymałe niż ręka. A co do mocowania z Proscan to akurat w zeszłym roku widziałem je u nich, Gość dał mi się popastwić nad nim i sam mu nie żałował. Jak dla mnie do pontonu rewelacja. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Czy w dłuższym użytkowaniu również, tego nie wiem i na razie nie sprawdzę ;)

• 0

Witam. Panowie mam małe pytanko do tych co pływają pontonami w rozmiarach XL czy podczas pływania pontonem dłuzszym niz 350 cm trzeba mieć na pokładzie koło ratunkowe czy kamizelke ?? Sa jakieś przepisy ktore wymagaja mieć ze soba takie gadzety czy nie trzeba nic takiego mieć nawet jak sie pływa pontonem ponad 4 m ?? Z gory dzieki za odpowiedz. pozdrawiam

• 0

Poza tym bosakiem ;)  na miejscu decydentow dorzucilbym sikawke i reszte zestawu strazackiego..z siekiera, łomem, kaskiem itp...a moze i kilka worow z piachem - zawsze sie moze trafic usuwanie kleski zywiolowej (tak czesto ostatnio powodzie sa)

Gumo

p.s. Moze i to nie jest najlepsze m-ce na roztrzasanie tego ale trudno...ponizej rozwiazanie kwestii bosaka (mozna nawet go zwijac razem z pontonem :) )

http://allegro.pl/grot-bosaka-bosak-lodka-maister-elk-i3326780780.html

• 0

kupiłem w zeszłym roku ponton pro-scan.są dwa rodzaje pro-scan grubośś materiału 0,9 i 1,2 ten drugi chociaż cięższy to bezpieczniejszy wybór jest wasz..mój ma 270 długości alu podłogę torbę dzioboww,torbę pod ławke i najwazniejsze rolkę kotwiczną to ostatnie jest super.pływam na 5 km yamaha po wisle może nie jest to pocisk ale bez problemu daje radę.jeżeli chodzi o pokład to dla jednej osoby zbytek łaski,we dwie trzeba przemyślec co zabrać.polecam. wcześniej miałem polskiego pelikana 320 średnica burt mniejsza od proskana kolana bolą.panowie przes 30 lat pływałem na polskich i ruskich gumach nieporozumienie pozdrawiam p_królik

• 0

Pro Marine Forsake 360 używam już 2 sezon . Jest to świetny ponton, wart każdej wydanej złotówki.

Z tym że w tym roku dokupiłem................przyczepkę podłodziową .

Ponton ma 2 wielkie torby i spokojnie się wszystko w nich mieści jest tylko 1 "ale" . Wszystko jest dobrze przy rozkładaniu ( 20 minut i na wodzie....) ale składanie to już inna para kaloszy . Niby nie ma problemów ogólnych - ten zaczyna się kiedy składamy ponton mokry, na piasku, na glinie , podczas deszczu ..........

Zawsze miałem zabrudzony cały tył samochodu -to ten problem. Teraz go nie mam  , 10 minut i na przyczepce a ja już w drodze .

• 0

Witam wszystkich. Mam pytanie odnosnie pontonu Pro Marine Forsage 360. Mianowicie ile waży sam ponton bez podłogi, ławek, linek i innych żeczy ktore można odczepic. Wysłałem zapytanie do dystrybutora i dowiedziałem sie że 55kg. Zastanawiam sie czy jest możliwosc odchudzic go o nastepne 5kg. Bede wysyłal ponton poza granice kraju i niestety kurjer obługuje paczki do 50kg. 

• 0

Witam wszystkich. Mam pytanie odnosnie pontonu Pro Marine Forsage 360. Mianowicie ile waży sam ponton bez podłogi, ławek, linek i innych żeczy ktore można odczepic. Wysłałem zapytanie do dystrybutora i dowiedziałem sie że 55kg. Zastanawiam sie czy jest możliwosc odchudzic go o nastepne 5kg. Bede wysyłal ponton poza granice kraju i niestety kurjer obługuje paczki do 50kg. 

Chyba nie bardzo się zrozumieliście, bo 55kg to on waży w całości. Podłoga waży trochę więcej niż połowę.

Wiem bo mam i rozbiłem go na dwie torby, żeby było wygodniej pakować do auta.