szpiegu Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 witam jak w temacie, czekam na opinie w sprawie pontonów tej firmy http://allegro.pl/item725288750_ponton_pro_marine_360_sztywn a_podloga_kil_gwar_5l.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesiewicz Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Nie mam tego pontonu ale cały czas rozglądam się za dobrym pontonem i ten tez wpadł mi w oko.Czytajac więcej w internecie dowiedziałem się że ,zreszta przejżyj sobie ten wątek- http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=9963& ;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szewer Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Hej,Podpisuje się pod pytaniem @szpiegama ktoś z Was taki ponton? @Lesiewicz, kupiłeś już coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesiewicz Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Nie jeszcze nie kupiłem.Po pierwsze brak kasy a po drugie mam namieszane w głowie co wybrać.Ale na pewno w tym roku kupie i dam znać, może w postaci szczegółowego opisu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dulgimic Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Mam ponton Pro Marine. Kupiłem go niedawno. Nie pływałem na nim jeszcze, ale wydaje się bardzo solidny. Grube pcw, podłoga i ławki malowana sklejka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szewer Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Ja też się zastanawiam. Jest sporo chińszczyzny na rynku, ProMarine, Doplhin Boat, Wild Lake, pontony sprzedawane przez Infomedia w Łomży i troche na Allegro. Cena około 3 tyś za 3,6m i sztywną podłogę z kilem jest OK.Tak właśnie główkuje czy brać któryś z wymienionych czy dołożyć 500-700zł i wziąść Kolibri albo Busha.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Komar Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Witam,od maja 2009r używam pontonu ProMarine 320 z twardą podłogą i uważam,że jest to bardzo dobry ponton,który niczym nie ustępuje pontonom Kolibri czy Bush.A jego cena jest trochę niższa od w/w.Tutaj- http://www.grodzkie.pl/modules.php?name=News&file=articl e&sid=128 jest fajny artykuł na temat pontonów.Autor ma taki sam i pływa najczęściej po Pilchowicach i po Odrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesiewicz Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Witam,od maja 2009r używam pontonu ProMarine 320 z twardą podłogą i uważam,że jest to bardzo dobry ponton,który niczym nie ustępuje pontonom Kolibri czy Bush.A jego cena jest trochę niższa od w/w.Tutaj- http://www.grodzkie.pl/modules.php?name=News&file=articl e&sid=128 jest fajny artykuł na temat pontonów.Autor ma taki sam i pływa najczęściej po Pilchowicach i po Odrze.Zeczywiście bardzo fajny opis i z tego co widzę to żeczywiście te pontony pro marine są dobre i chyba jednak skuszę sie na ten 3,80m.Więc zaczynam zbierać kase. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpiegu Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 ja od pażdziernika mam pro marine 320 we dwóch można śmiało łowić nawet na stojąco, ja swojego wożę na dachu samochodu ponieważ nie chce mi się go składać (jak dla mnie masakra) wiosną będę testował go na maxa ps. Komar super art z tym pro marine na grodzkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesiewicz Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 ja od pażdziernika mam pro marine 320 we dwóch można śmiało łowić nawet na stojąco, ja swojego wożę na dachu samochodu ponieważ nie chce mi się go składać (jak dla mnie masakra) wiosną będę testował go na maxa quote] Szpiegu ja nie mogę sobie pozwolić na nie składanie pontonu, bo nie mam gdzie przechowywać.Po zatym zdecydowałem się na ponton bo jak jadę na wczasy to łatwo go spakować i przewieść tre kilkaset kilometrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monk Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 @szpiegu: Czy on jest pakowany w dwie torby jak Bush-e czy jedną wielką?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dulgimic Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Jena torba 120x60x40cm. Poręczne to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpiegu Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 jedna torba strasznie wk.... denerwująca jednemu naprawdę ciężko spakować ten ponton dwoje co innego jednak ja mam ten plus, że na wodę mogę go targać na aucie, można inaczej zrobić deski i inne rzeczy luzem a gumę do wora ps. myślę o zamontowaniu na przednim uchwycie rolki oraz knagi ławeczce toi będzie ok, ps mam trochę ołowiu na kotwicę chyba jak znalazł odlać raczej też nie będzie problemu tylko jak osłonić ją gumą a może okleić ją jakąś pianką i później taśmą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesiewicz Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Szpiegu jeśli będziesz odlewał kotwicę z ołowiu to musiśz pamiętać że pozostawienie (czyt. zerwanie) w wodzie to nic dobrego dla środowiska.Najlepiej odlać sobie kotwicę z betonu z miejscem na wlanie ołowiu i później wlewkę zalać betonem.Mój znajomy opowiadał że wlewał ołów do pojemnika plastikowego zanurzonego w zimnej wodzie ale ja na własne oczy tego nie widziałem i nie wiem czy ołów nie wytopi dziury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpiegu Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Szpiegu jeśli będziesz odlewał kotwicę z ołowiu to musiśz pamiętać że pozostawienie (czyt. zerwanie) w wodzie to nic dobrego dla środowiska.. właśnie nad tym się zastanawiałem w takim razie zrobię sobie 10 kilową z betonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Komar Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Witam,ja ponton wożę w bagażniku.Mam kombi,na dół idzie podłoga,potem torba z pontonem i jeszcze na górę silnik elektryczny.Rozkładanie zajmuje mi ok 20 min, z dmuchaniem pompką nożną.Trochę dłużej zajmowało mi rozkładanie w grudniu przy temp. ok 0c,ale dawałem radę.Wcześniej miałem trochę problemów z wodowaniem,bo musiałem sam ponton targać po trawie,ale teraz mam doczepiane do pawęży kółka i mogę wszystko załadować przy aucie.Używam kotwicy powlekanej gumą,jakie są dostępne np. w sklepach internetowych.Można ją śmiało postawić na burcie bez ryzyka uszkodzenia powłoki.Ponton jest bardzo stabilny,nawet zdaje mi się,że bardziej niż łódka.W listopadzie na dużej fali w Mietkowie łowiliśmy we dwóch na stojąco,kiedy nawet łódki uciekały do brzegu(wprawdzie musieliśmy tak łowić,bo elektryczny silnik nie dawał rady popchnąć pontonu pod falę ).Jakbym miał kupować drugi raz wybrałbym jednak długość 3,60m ze względu na to,że łowiąc we dwóch byłby super komfort(chociaż teraz i tak nie jest źle).No i mam kółka slipowe,które ułatwiają wodowanie nawet w miejscach trudno dostępnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szewer Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 @Komar - jaki masz ten ponton, tzn jaka marka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Komar Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 @Komar - jaki masz ten ponton, tzn jaka marka?ProMarine 320,taki sam jak w zalinkowanym artykule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bm639 Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Komar - ile realnie jest miejsca wewnątrz? Piszesz, że wolałbyś 3,60 ale to jest sporo cięższe .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpiegu Opublikowano 27 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 w 320 dwie osoby mogą smiało łowić jest miejsce na echo kanister jakies pudła itp chociaż 360 bylby pewnie znacznie wygodniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 w 320 dwie osoby mogą smiało łowić jest miejsce na echo kanister jakies pudła itp chociaż 360 bylby pewnie znacznie wygodniejszy szpiegu ze sprzętem pływającym jest tak zawsze. CO byś sobie nie kupił zawsze by sięprzydało coś tyćke większego, z mocniejszym silnikiem i najchętniej lepiej wyposażonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 ....w 320 dwie osoby mogą smiało łowić... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpiegu Opublikowano 27 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 chociaż nie jest to 7 metrowa pychówka na której można tańczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bm639 Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 jest wyraźna różnica w ciężarze pomiędzy 3,20 a 3,60 m ... myślę o zakupie pontonu dla max 2 wędkujących, ale przydałoby się w miarę wygodnie (bezpiecznie!) wędkować na stojąco, stąd pytanie o ilość miejsca, przede wszsystkim na podłodze na stopy aktualnie popycham wypożyczane łódki silnikiem 4KM i na razie na zmianę się nie zanosi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Z tego co widzialem w stanie napompowanym to 3,2m jak dla mnie za malo, 3,8m to juz byl wielki okret.Co zostaje posrodku? No ale wazne jest zeby sobie zdawac sprawe w co i dlaczego sie pakuje. Jezeli cel przy kupnie pontonu 3,2m zostanie w 100% spelniony to mozna i przymknac oko na reszte. Ba, jezeli 100% to mozna nawet zatanczyc i zaspiewac. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monk Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Na moim 3,60 we dwóch jest komfort, w trzech tez da radę ale ciasno się robi. Nawet spałem na nim we dwójkę Różnica w wadze faktycznie jest, ale 320 jest pakowany bodajże w jedną torbę a 360 we dwie i dlatego spokojnie da się go nosić samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
szpiegu
witam
jak w temacie, czekam na opinie w sprawie pontonów tej firmy
http://allegro.pl/item725288750_ponton_pro_marine_360_sztywn a_podloga_kil_gwar_5l.html
Top użytkownicy dla tego pytania
18
15
15
13
Popularne dni
28 Paź
18
25 Kwi
17
24 Kwi
14
13 Gru
12
Top użytkownicy dla tego pytania
krzysiek 18 odpowiedzi
Monk 15 odpowiedzi
Wojciech_B 15 odpowiedzi
marviz 13 odpowiedzi
Popularne dni
28 Paź 2010
18 odpowiedzi
25 Kwi 2013
17 odpowiedzi
24 Kwi 2012
14 odpowiedzi
13 Gru 2010
12 odpowiedzi
Popularne posty
Kamil Z.
Wsio fajno, aczkolwiek z reguły przyczepka ciężko wchodzi przez drzwi do piwnicy
brig
Andrzej Ty to się znasz, na życiu i na pontonach
godski
Jak największa średnica balonów, trochę jak w życiu
Opublikowane grafiki
333 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi