Skocz do zawartości
  • 0

pontony PRO MARINE - opinie

szpiegu

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie mam tego pontonu ale cały czas rozglądam się za dobrym pontonem i ten tez wpadł mi w oko.

Czytajac więcej w internecie dowiedziałem się że ,zreszta przejżyj sobie ten wątek- http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=9963&amp ;start=0&

• 0

Ja też się zastanawiam. Jest sporo chińszczyzny na rynku, ProMarine, Doplhin Boat, Wild Lake, pontony sprzedawane przez Infomedia w Łomży i troche na Allegro. Cena około 3 tyś za 3,6m i sztywną podłogę z kilem jest OK.

Tak właśnie główkuje czy brać któryś z wymienionych czy dołożyć 500-700zł i wziąść Kolibri albo Busha....

Pozdrawiam

• 0

Witam,

od maja 2009r używam pontonu ProMarine 320 z twardą podłogą i uważam,że jest to bardzo dobry ponton,który niczym nie ustępuje pontonom Kolibri czy Bush.A jego cena jest trochę niższa od w/w.

Tutaj- http://www.grodzkie.pl/modules.php?name=News&file=articl e&sid=128 jest fajny artykuł na temat pontonów.Autor ma taki sam i pływa najczęściej po Pilchowicach i po Odrze.

• 0

Witam,

od maja 2009r używam pontonu ProMarine 320 z twardą podłogą i uważam,że jest to bardzo dobry ponton,który niczym nie ustępuje pontonom Kolibri czy Bush.A jego cena jest trochę niższa od w/w.

Tutaj- http://www.grodzkie.pl/modules.php?name=News&file=articl e&sid=128 jest fajny artykuł na temat pontonów.Autor ma taki sam i pływa najczęściej po Pilchowicach i po Odrze.

Zeczywiście bardzo fajny opis i z tego co widzę to żeczywiście te pontony pro marine są dobre i chyba jednak skuszę sie na ten 3,80m.

Więc zaczynam zbierać kase.

• 0

ja od pażdziernika mam pro marine 320 we dwóch można śmiało łowić nawet na stojąco, ja swojego wożę na dachu samochodu ponieważ nie chce mi się go składać (jak dla mnie masakra) wiosną będę testował go na maxa

ps. Komar super art z tym pro marine na grodzkim :D

• 0
ja od pażdziernika mam pro marine 320 we dwóch można śmiało łowić nawet na stojąco, ja swojego wożę na dachu samochodu ponieważ nie chce mi się go składać (jak dla mnie masakra) wiosną będę testował go na maxa quote]

Szpiegu ja nie mogę sobie pozwolić na nie składanie pontonu, bo nie mam gdzie przechowywać.

Po zatym zdecydowałem się na ponton bo jak jadę na wczasy to łatwo go spakować i przewieść tre kilkaset kilometrów.

• 0

jedna torba strasznie wk.... denerwująca :D jednemu naprawdę ciężko spakować ten ponton dwoje co innego jednak ja mam ten plus, że na wodę mogę go targać na aucie, można inaczej zrobić deski i inne rzeczy luzem a gumę do wora

ps. myślę o zamontowaniu na przednim uchwycie rolki oraz knagi ławeczce toi będzie ok, ps mam trochę ołowiu na kotwicę chyba jak znalazł odlać raczej też nie będzie problemu tylko jak osłonić ją gumą a może okleić ją jakąś pianką i później taśmą?

• 0

Szpiegu jeśli będziesz odlewał kotwicę z ołowiu to musiśz pamiętać że pozostawienie (czyt. zerwanie) w wodzie to nic dobrego dla środowiska.

Najlepiej odlać sobie kotwicę z betonu z miejscem na wlanie ołowiu i później wlewkę zalać betonem.

Mój znajomy opowiadał że wlewał ołów do pojemnika plastikowego zanurzonego w zimnej wodzie ale ja na własne oczy tego nie widziałem i nie wiem czy ołów nie wytopi dziury.

• 0

Witam,

ja ponton wożę w bagażniku.Mam kombi,na dół idzie podłoga,potem torba z pontonem i jeszcze na górę silnik elektryczny.Rozkładanie zajmuje mi ok 20 min, z dmuchaniem pompką nożną.Trochę dłużej zajmowało mi rozkładanie w grudniu przy temp. ok 0c,ale dawałem radę.Wcześniej miałem trochę problemów z wodowaniem,bo musiałem sam ponton targać po trawie,ale teraz mam doczepiane do pawęży kółka i mogę wszystko załadować przy aucie.Używam kotwicy powlekanej gumą,jakie są dostępne np. w sklepach internetowych.Można ją śmiało postawić na burcie bez ryzyka uszkodzenia powłoki.

Ponton jest bardzo stabilny,nawet zdaje mi się,że bardziej niż łódka.W listopadzie na dużej fali w Mietkowie łowiliśmy we dwóch na stojąco,kiedy nawet łódki uciekały do brzegu(wprawdzie musieliśmy tak łowić,bo elektryczny silnik nie dawał rady popchnąć pontonu pod falę :lol: ).

Jakbym miał kupować drugi raz wybrałbym jednak długość 3,60m ze względu na to,że łowiąc we dwóch byłby super komfort(chociaż teraz i tak nie jest źle).No i mam kółka slipowe,które ułatwiają wodowanie nawet w miejscach trudno dostępnych.

• 0

w 320 dwie osoby mogą smiało łowić jest miejsce na echo kanister jakies pudła itp chociaż 360 bylby pewnie znacznie wygodniejszy

szpiegu ze sprzętem pływającym jest tak zawsze. CO byś sobie nie kupił zawsze by sięprzydało coś tyćke większego, z mocniejszym silnikiem i najchętniej lepiej wyposażonym :mellow:

• 0

jest wyraźna różnica w ciężarze pomiędzy 3,20 a 3,60 m ... myślę o zakupie pontonu dla max 2 wędkujących, ale przydałoby się w miarę wygodnie (bezpiecznie!) wędkować na stojąco, stąd pytanie o ilość miejsca, przede wszsystkim na podłodze na stopy :mellow:

aktualnie popycham wypożyczane łódki silnikiem 4KM i na razie na zmianę się nie zanosi ...

• 0

Z tego co widzialem w stanie napompowanym to 3,2m jak dla mnie za malo, 3,8m to juz byl wielki okret.

Co zostaje posrodku?

No ale wazne jest zeby sobie zdawac sprawe w co i dlaczego sie pakuje. Jezeli cel przy kupnie pontonu 3,2m zostanie w 100% spelniony to mozna i przymknac oko na reszte.

Ba, jezeli 100% to mozna nawet zatanczyc i zaspiewac. B)

Gumo