Skocz do zawartości
  • 0

pontony PRO MARINE - opinie

szpiegu

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Napisz dokładnie na czym polega ten problem przy składaniu.

Jeśli masz problem z włożeniem bocznych listw ustalających , upuść powietrza ze wszystkich komór , kila nie pompuj wcale , napompuj go jako ostatnią komorę jak już wszystko będzie złożone i napompowane, przy wkładaniu listw bocznych i podłogi jeśli są problemy upuszczaj powietrza aż do stanu gdzie wszystko będzie można włożyć swobodnie , w zależności od pontonu i firmy, czasem komory musza byc napompowane tylko w 20-30%. jak podłoga a później listwy wskoczą swobodnie to pompuj dalej , uważaj aby po włożeniu podłogi i listw jak ponton jest napompowany w 20% nie "przyciąć" niczego podczas dalszego pompowania.

Miałem ten problem w pontonie Bush , jak wkładałem podłoge i listwy na ledwo napompowanym pontonie nie było żadnego problemu.

Edytowane przez Artur Z.

• 0

Praktyczka czyni mistrza ;] . 

Największy problem jest z listwami bocznymi reszta to pikuś. 

Tak jak Artur napisał trzeba sobie wypracować własny styl . 

Na początku miałem problem z zatyczkami korków do zaworów w Bush 

Zazwyczaj jakiś wpadał pod podłogę ;] i musiałem pompować jeszcze raz.. Teraz zamykam i nie ma problemu. 

Pozdro 

• 0

Co do podłogi to podłóż wiosło i dopiero zakładaj listwę boczna trochę to Ci ułatwi sprawę. Ja mam wieszane 2 bannery z numerami. Oczywiście przepisy regulują wielkość liter itp.i banner musi być trwały na tyle ze litery nie zejdą podczas pływania :)

Edytowane przez drozdo

• 0

raczej tak, numery mają być widoczne. Jeśli kupiłeś alu podłogę to w słoneczne dni jaja będziesz mógł smażyć ;)

Jednak wybrałem sklejke :D

Co do podłogi to podłóż wiosło i dopiero zakładaj listwę boczna trochę to Ci ułatwi sprawę. Ja mam wieszane 2 bannery z numerami. Oczywiście przepisy regulują wielkość liter itp.i banner musi być trwały na tyle ze litery nie zejdą podczas pływania :)

Fajnie, czyli można bedzie sobie w jednej z agencji reklamowych takie coś zamówić B)  

• 0

"4. Uprawniony do rybactwa ma obowiązek trwale oznakować narzędzia rybackie i urządzenia połowowe w sposób umożliwiający ustalenie ich właściciela."  

Art.20 ustawa o rybactwie śródlądowym 

Nic nie pisze o amatorskim połowie ryb ze środków pływających 

• 0

Nawet gdyby to nie przyjął bym mandatu, jeśli taki wiszący banerek wg. niektórych stróżów prawa był by "nie trwale" zamocowany do pontonu to równie dobrze tablica rejestracyjna pojazdów dopuszczonych do ruchu ulicznego przykręcona dwoma śrubkami w plastikowej ramce też nie jest.

• 0

Właśnie miałem pisać o podłożeniu wiosła, coby dechy się równo ułożyły. A najlepiej to się we dwóch rozkłada... ;) Jeden mocno trzyma, a drugi wciska tą listwę i jest git.

Gdzie kupowałeś tego ProMarine? Widzę zmianę w stosunku do starszych wersji- ławki masz przesuwne, jak w Bushu, czy Kolibri, a kiedyś mieli "na stałe"...

Pozdrówka

Kamil

• 0

Gdzie kupowałeś tego ProMarine? Widzę zmianę w stosunku do starszych wersji- ławki masz przesuwne, jak w Bushu, czy Kolibri, a kiedyś mieli "na stałe"...

Kupowałem w http://odplyniesz1.home.pl/ . Ławki przesuwne fajne, jedyne co mnie wkurza to te uchwyty na wędki, pokombinuje może da sie to jakoś "odkleić" :D

• 0

na realne te zdjęcia raczej nie wyglądają. Ja kupiłem kawałek jasnej plandeki, zamówiłem w pracowni reklamowej literki i sam je nakleiłem. Dziurki zabezpieczyłem osłonkami http://koralikowyzakatek.pl/inne-elementy/626-metalowe-elementy-oslaniajace-dziurki.html, i mocuje je na kilka karabińczyków.

Prosto i tanio.

• 0

A powiedz mi jeszcze. Z ilu elementów(chodzi mi o dechy) składa się podłoga w tym Twoim 320? Na zdjęciach się wydaje, że raz, 4, a raz 5...Chyba, że na stronce o 320, są też zdjęcia modelu 360, bo one miały podłogę z większej ilości elementów, niż ten 3,2m.....

Pozdrawiam

Kamil

Edytowane przez Kamil Z.

• 0

Panowie jedno pytanie do użytkowników pontonów 320 czy udało się kiedyś wam zmieścić wszystkie graty pontonowe do załączonej torby ?

Przyznam, że z ledwością tam ponton wszedł, a odsysałem nawet powietrze żeby jeszcze mniej zajmował B)

Żeby ułatwić sobie życie rozdzieliłem graty na ponton upchany do oryginalnej torby i resztę czyli podłoga, ławki, pompka, wiosła , kapoki do super bazarowej torby :D

Polecam torbę o wymiarach 62x86x33 :

post-47344-0-77702200-1367321024_thumb.jpg

po prostu skrojona pod elementy podłogi modelu 320 ! No i ta modna, ponadczasowa kratka..... :D

Pozdrawiam Wojtek

• 0

co prawda nie 320, ale nigdy mi się nie udało włożyć pontonu do torby załączonej od producenta. 

Swoja drogą elegancka torba, gustowna... jak ruski z bazaru ;p

Edytowane przez Popeye