Skocz do zawartości
  • 0

Nowa echosonda Raymarine Wi-Fish

piernik

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

nad wodą jeszcze tego nie robiłem bo zapomniałem tableta. W domu wszystko pokazywało ok. Na telefonie obraz z echo jest tak jakby "ścisniety" mimo ze echo mam 4 cale a fona 5 cali za to rozdzielczosc na fonie była bardzo wyraźna. Z czasem bede testował i wrzucał info bo dużo ustawiania jest. Dlatego fajnie by było jakby ktoś podał optymalne ustawienie co bym nad wodą nie musiał sie produkować.

• 0

Pewnie nikt nie ma tego echa, stąd mały odzew i informacji.

Wrzuć fotki, jak będziesz nad wodą. Ciekawi mnie jakość strimowania i obrazu, bo 4 ma mniejszą rozdzielczość niż 5 i ktoś pisał że trochę słabo.

Możesz na echo puścić navi a tablecie obraz echo, czy tylko to co w echo?

• 0

Nie wiem, czy koncept nie był chybiony- iluż z nas jedzie na ryby z tabletem? Bo na telefonie kija widać. Poza tym tam same DI chyba było, a to nie jest najlepsze rozwiązanie do poszukiwania ryb w toni.

Podobnie szybko skończyły się systemy SonarPhone Vexilara.

Choć jeżeli ktoś jest minimalistą- to taki ducer może wkleić na stałe, moduł nie jest duży i z minimalną ilością gratów, telefonem w kieszeni ma podstawowe dane na wodzie.

• 0

Wiesz , ja nie wiem, czy wlaśnie te echo nie było projektowane jako trwały montaż, coś pt. "Szybkie ryby".

Żeby nie było- sam nad tym myślałem jakiś czas temu i sprawdziłem - to jest tylko DownVision, brak klasycznego 2D - a to jednak jest podstawa w rozpoznaniu wody- twardość dna, ew. ryby- bo wiązka skanowania jest szeroka.

Także jeżeli chcesz bawić się w strumieniowanie- bierz ważki 4,5 ale nie wifish.