czarny1 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 nie wiem którego hartzlacka miałem ale po pewnym czasie gęstnieje i pojawiają się w nim bąbelki powietrza podczas malowania... w podobnej sytuacji domalux silver jedynie gęstnieje i trzeba nieco dłużej czekać, aż obcieknie... niema to znaczenia jak malujesz na raz kilka (1-5) woblerków, ale problem robi się przy większych ilościach... dla mnie tylko domalux... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaWoblerek Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Mam pytanie odnośnie lakieru hartzlack akrylowy taki mleczny kolora mianowicie chciałbym sie was spytac czy jest dobry do wobkow czy moze hartzlack do parkietow bo niewiem ktory wybrac .prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Mam pytanie odnośnie lakieru hartzlack akrylowy taki mleczny kolora mianowicie chciałbym sie was spytac czy jest dobry do wobkow czy moze hartzlack do parkietow bo niewiem ktory wybrac .prosze o odpowiedzCzytając chociażby ten wątek powinieneś znać odpowiedź na zadane pytanie. Wszelkie akrylowe puszkowce musisz z automatu odrzucić. Zdecydowanie hartzlack do parkietu bądź domalux również do parkietu. Oba to poliuretany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaWoblerek Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Mam pyatnie no bo wczoraj kupilem lakier do parkietu hartzlack i ile schnie i twardnieje owy lakier ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Polecam przeczytać ten temat http://jerkbait.pl/topic/7465-wobleroza-abc-%C5%BC%C3%B3%C5%82todzioba/ Znajdziesz tam odpowiedzi na swoje pytania, również na te które będziesz chciał zadać w niedalekiej przyszłości. W tym temacie jest WSZYSTKO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Mam pyatnie no bo wczoraj kupilem lakier do parkietu hartzlack i ile schnie i twardnieje owy lakier ???To zależy od wilgotności powietrza. Myślę ze 12h wystarczy żeby zdjac i cos z nim robić. Ja po ostatnim zanurzeniu czekam 24h żeby nie zdarzylo sie ze lakier z dupek jest niezaschniety i wobki sie polepia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 U mnie po 12h bywa że są lekko "gumowe" dla mnie wystarcza żeby dać kolejną warstwę ale do jakiejś dalszej obróbki też wolę odczekać 24h lub więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Wszystko rozchodzi sie o wilgoć w powietrzu bo to ona utwardza Hartzlacka. Kiedyś lakierowalem w piwnicy ktora jest 'drzwi w drzwi' z suszarnia. W sezonie grzewczym kiedy schło tam wiele ciuchow mialem ekspresowe utwardzanie ;D kolo 6-8 godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) Wg mnie Hartzlack napewno dużo dłużej pozostaje w stanie nadającym się do nurkowania woblerów w słoiczku po oliwkach. Dokładnie tak tylko delikatnie gęstnieje Edytowane 12 Maja 2015 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaWoblerek Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Mam jeszcze pyatnie no bo wczoraj o 20 wlozylem wobka do lakieru hartzlack do parkietu i do dzisiaj do godziny 17 jeszcze ma skorupe ktorą mozna zgnieść paznokciem.i jak zrobic zeby lakier szybciej stwardnial i wyschal ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Przypuszczam że woblery robisz z balsy. To miękki materiał i często jedna warstwa hartzlacka to za mało żeby powłoka była twarda Ja na maluchy daję 2 warstwy. Jest to kompromis między twardością powłoki i niepotrzebnym dodatkowym obciążeniem które zmienia pracę woblerów. PS.Właśnie mam przed sobą boleniówkę na którą dałem 3 warstwy i chyba prędzej pęknie mi paznokieć niż coś wgniotę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaWoblerek Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 (edytowane) Ok Edytowane 14 Maja 2015 przez KubaWoblerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaWoblerek Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Woblery robie z lipy i susze je w pokoju przy otwartym oknie a ty gdzie suszysz i ile ci schną ????Bo u mnie 2 dni juz 2 warstwa schnie i ciagle sie ugina pod paznokciem a moze dasz mi jakies fajne patenty na suszenie i jeszcze jedno ja lakieruje prosto z puszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 daj 3 warstwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaWoblerek Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Tylko tyle ???? Podobno 2 wystarczą i gdzie ty suszysz mógłbys napisac prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Tylko tyle ???? Podobno 2 wystarczą i gdzie ty suszysz mógłbys napisac proszeNajlepiej suszyć w piewni, najlepsza wilgotność tam jest, a czy dwie warstwy wystarczą to sprawdź sam ja najmniej to daje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 J też robie z lipy i jakoś nie miałem nigdy takiego efektu że to 2 warstwach "ugina mi się pod paznokciem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaWoblerek Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 A uzywasz do suszenia w piwnicy kaloryfera czy po prostu do piwnicy wieszasz i czekasz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 (...) i jeszcze jedno ja lakieruje prosto z puszkiZa kilka dni napiszesz:"Ratunku! Z lakieru zrobiła mi się galaretka! Czy coś można na to poradzić?" Bardzo jestem ciekaw, czy mam rację 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaWoblerek Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 To co musze zrobic ??? Przelac do sloika ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 (edytowane) Nie przesadzajmy z tą galaretką. Ja ostrożnie obchodząc się z puszką użytkowałem ją od grudnia do kwietnia. Nawet jak zjechałem do domu w maju to nie było galaretki... był kamień A najlepiej to zrobić serię 150 wobków i zużyć cały lakier na raz Edytowane 14 Maja 2015 przez Kondziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaWoblerek Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 A ty lakierujesz w piwnicy przy kaloryferze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Najlepsze do przechowywania są słoiki z gumką na nakrętce (takie wciskane), ja czasem trzymam w nich lakiery po 4 miesiące i więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Kolego a jaki dokładnie masz ten lakier? Daj zdjecie puszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaWoblerek Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Ja mam hartzlack superstrong do parkietu w pusze 0,35 iprze chwila uzywalem i wyglada jak nowy i teraz zmienilem miejsce schniecia a mianowicie do piwnicy i zobacze czy lakier stwardnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi