trout master Opublikowano 17 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2024 O widzisz. Dobrze wiedzieć bo już miałem na oku próbę z jakimś dwuskładnikowym. Dobrze że przy okazji zapytałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2024 Jak ktoś chce lakier, który nie żółknie, jest sprawdzony przez najlepszych japońskich lurebuilderów, daje się rozcieńczać dedykowanym rozpuszczalnikiem i jest uważany za pro... IMG_20241015_220126.jpgGdzie takie cudo dorwać i jaka cena? Jeśli to nie tajemnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2024 O widzisz. Dobrze wiedzieć bo już miałem na oku próbę z jakimś dwuskładnikowym. Dobrze że przy okazji zapytałem.mozesz tez uzyc któregos z "mniejszości" i będzie gęsty:)ten jest gęsty, super wyrównuje powierzchnię, ale lakierowane woblery w wodzie jeszcze nie były... wymieszany w słoiku jest dość ciemny, ale na woblerach tego nie widać - może gubi kolor przy wysychaniu... w zasadzie można przyjąć, że robi za 3-4 warstwy poliuretanu... użyłem jako pierwszą warstwę na farby akrylowe, nie spływają... na wierzchu dałem poliuretan...https://allegro.pl/oferta/lakier-epoksydowy-do-parkietow-1l-utwardzacz-0-5l-9567484908 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2024 Jak dwa składniki to już nie lepiej użyć żywicy niż śmierdzącego lakieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2024 Jakiej żywicy? Samochodowy np. ładnie pachnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2024 (edytowane) Jak dwa składniki to już nie lepiej użyć żywicy niż śmierdzącego lakieru?ja z żywicą miałem same problemy... crystallite coś - teraz wiem, że kiepski wybór, ale nikt nie zagwarantuje, że następnym razem trafię lepiej... osobiście potrzebuje jedynie warstwy pośredniej, żeby farby akrylowe nie spływały... a dodatkowo pięknie wyrównuje powierzchnię ps. i spokojnie lakieruję przez zanurzenie (czas!) a suszarka obrotowa jest całkowicie zbędna...ps2. dużym minusem jest bardzo długi czas schnięcia, zwłaszcza w niskiej temperaturze Edytowane 27 Listopada 2024 przez czarny1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 Panowie - pytanko, bo wróciłem do robienia wobków po przerwie - i nie ma caponu nigdzie w sklepach stacjonarnych w mojej okolicy. Jaki sprawdzony impregnat/capon do drewna - na to farby akrylowe i lakierowanie harzlakiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 używam tego: https://allegro.pl/oferta/lakier-podkladowy-chemstal-kapon-extra-bezbarwny-1-l-16515510770 tylko ja moczę w nim woblery min. 24h i potem długo suszę (ze 3-4 dni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 (edytowane) Olo Hartzlack ma jakieś środki do przygotowania podłoża. Będę jutro albo w poniedziałek w mrówce to spojrzę i Ci wyślę info. Edytowane 13 Grudnia 2024 przez Hesher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 (edytowane) używam tego: https://allegro.pl/oferta/lakier-podkladowy-chemstal-kapon-extra-bezbarwny-1-l-16515510770 tylko ja moczę w nim woblery min. 24h i potem długo suszę (ze 3-4 dni)nie działa mi link, ale wiem o co chodzi - capon z domaluxa to tez był nitro? Mam ze 150 woblerów przygotowanych do moczenia w czymś, nie chciałbym, żeby mi to się zważyło z lakierem potem. Zawsze z caponem nie było problemów, a teraz objechałem 3 miejscowości i mówią, że nie ma. Harclak ma podkładowy lakier - chyba tym spóbuje. Edytowane 13 Grudnia 2024 przez oldziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba11 Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Jaki lakier na jerki szczupakowe? Hartzlack nie, akrylowe wodne lakiery nie, co w takim razie? Żywica mnie nie przekonuje (suszarki obrotowe itp). Dawniej stosowałem Domalux, teraz to historia. Lakiery poliuretanowe są wycofywane, a spełniały swoją rolę świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 28 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia a dlaczego hartzlack nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi