sebalos.77 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Wczoraj kupiłem puchę hartza HS połysk na dolewkę,po otwarciu co to,o co chodzi???Jakiś taki herbaciany kolor,puszka po lewej ten sam lakier kupiony wcześniej.Producent coś zmienił ,czy o co kaman? Termin ważności niby 06.2017.Miał ktoś taki sam przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Może puszka w takim kolorze i takie złudzenie optyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Nie,żadnych złudzeń ewidentna herbata Zaraz jadę reklamować,ciekawe co powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Mam pytanie odnośnie lakieru Hartzlack heavy duty, czy ktoś używał, używa. Jest to lakier poliuretanowo-allidowy., boję się jednak,że będzie reagował z innymi farbami. Ponoć mniej śmierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Mam pytanie odnośnie lakieru Hartzlack heavy duty, czy ktoś używał, używa. Jest to lakier poliuretanowo-allidowy., boję się jednak,że będzie reagował z innymi farbami. Ponoć mniej śmierdzi.Ja miałem Hartz Lacka później kupiłem jakiś 3v3 czy jak to się nazywało ale nie leżał mi kompletnie, teraz tylko Hartz już żadnych eksperymentów z lakierami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Santiago, ale jaki miałeś ten lakier? Mi chodzi o Hartzlaka ale heavy duty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Santiago, ale jaki miałeś ten lakier? Mi chodzi o Hartzlaka ale heavy duty.Przepraszam, źle napisałem. Ja miałem super strong, a o tym heavy duty to pierwszy raz słysze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Wczoraj kupiłem puchę hartza HS połysk na dolewkę,po otwarciu co to,o co chodzi???Jakiś taki herbaciany kolor,puszka po lewej ten sam lakier kupiony wcześniej.Producent coś zmienił ,czy o co kaman? Termin ważności niby 06.2017.Miał ktoś taki sam przypadek?20160106_160157.jpgOtworzyłem ostatnio nową puszkę, ale nie miałem takiej sytuacji jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Reklamowałem i nie wymienili na nowy,odesłali do producenta celem ekspertyzy,czekam co napiszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Reklamowałem i nie wymienili na nowy,odesłali do producenta celem ekspertyzy,czekam co napiszą.Napisz co i jak wyszlo z tym lakierem jak sie cos dowiesz [emoji12] Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Domalux nie ma takich odcieni ,może jakieś imieniny były u Hertzlaka . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Mam pytanie odnośnie lakieru Hartzlack heavy duty, czy ktoś używał, używa. Jest to lakier poliuretanowo-allidowy., boję się jednak,że będzie reagował z innymi farbami. Ponoć mniej śmierdzi.Heavy duty praktycznie nie śmierdzi; więcej pachnie wiśnią i taką ma barwę. Lakier typowo do parkietów. Na wykończeniówkę woblerów nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Może ten co kupiłem był Heavy tylko puszki były zamienione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Spinnerman dzięki za ostrzeżenie, bo już byłem gotów go kupić, poświęcić się i przetestować. Dotychczas malowałem domaluxem i chyba po raz kolejny przy nim zostanę, Chociaż i z nim miałem różne przygody, Na przykład po otwarciu puszki zastałem mleko, co ciekawe, po przelaniu do słoika , jak lakier się odstał, ściągnąłem tą mleczną warstwę, która się utworzyła na powierzchni za pomocą wężyka, tak jak bym ściągał wino. Najciekawsze jest to, że pomalowałem nim kilkadziesiąt jerków i powłoka była jak ta lala, nawet wydawała mi się twardsza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Napisz co i jak wyszlo z tym lakierem jak sie cos dowiesz [emoji12] Reklamacja załatwiona pozytywnie ,kasa wróciła,uzasadnienie takie sobie,mniej więcej takie.......lakier ten jest SS(super strong) i spełnia wszystkie normy ochrony bla bla...,ze względu na rozmiary partii dopuszczamy przypadki że barwa może być żółta a nawet brązowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 No tak, im większa partia, tym większe odstępstwa od normy hehe Dobrze, że Ci bitexu do tej puszki nie nalali... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 (edytowane) Mówiłem imieniny.... ......Stachu teraz mieliśmy robić co innego za dużo tego czy owego lub zmień puszki ...Po co poznają się . Tak a kontrola jakości zaspała.........DOBRE! Bzdury i lakoniczne ględzenie bo co mieli powiedzieć że dali d......y w tym wypadku trzeba by było ustalać jaka partia od kiedy i kto nadzorował produkcje.Wycofać ze sprzedaży bo nie spełnia kryteriów i takie tam.Zgłaszali by się poszkodowani i trzeba by było pokryć straty i spełniać zadość uczynienie.A tak to przeciętnemu kowalskiemu wcisnąć jakąś lipną bajerę i tyle. Edytowane 28 Stycznia 2016 przez Fred Arbogast 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Hej. Wiadomo Wam coś o zmianie puszki w domaluxie? Jestem castoramie a tu takie coś http://www.domalux.pl/produkty/domalux-classic-silver próbował ktoś już tej nowej puszki. Obawiam się czy oprócz szaty graficznej nie zmienili też receptury... doszedł jakiś napis "double protection" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Jest ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Dzięki @tymon, ładuję w niego woblery zaraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Potwierdzam co do lakieru nic się nie zmieniło... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Spokojne lada moment podniosą cenę symbolicznie złoty ,dwa pięć w górę ...Zawsze odkąd pamiętam to po takim zabiegu windowali cenę w górę.Jak pamiętam przerabiałem ten zabieg chyba trzy razy przez naście lat.Ostatnio był rzekomo zmieniony skład chemiczny a w zasadzie pozbywano sie substancji ołowio pochodnych .Tak usłyszałem od sprzedawcy po zadanym pytaniu ,co sie zmieniło poza ceną?U siebie w sklepie gdzie go kupuję udało mi się kupić ostatnią puszkę w starej szacie graficznej....Następny będzie po wielkim malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) Większość firm zmienia tylko szatę graficzną opakowań na potrzeby rynku-reklamy, kolorystyki i walorów estetycznych nowych opakowań, wtedy zmienia się całą ekspozycję sklepową-oczywiście w miarę możliwości sklepu, a tak naprawdę produkt zostaje ten sam. Spotkałem się już z takimi przypadkami w wielu rodzajach farb,lakierów,klejach,kaponach itp produktach.Wiem że zawartość starych opakowań z danej partii jest przelewana w nowe puchy . Edytowane 6 Lutego 2016 przez Czoper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Wczoraj miałem okazję otwierać domaluxa silvera w nowej szacie. Kumpel zrobił sobie schody, pomalował je goldem i było ok.Dorobiliśmy taką małą balustradę, kupił silvera aby ją pomalować. Otwieram dekiel i widzę znajome już mleko na powierzchni.Spokojnie - mówię, trzeba mleko zebrać i będzie lakier jak ta lala. To już drugi przypadek w domaluxie kiedy zastałem mleczną warstwę na powierzchni. Pierwszym razem ta warstwa miała około czterech cm, ta ostatnia około jednego cm. Pomalowaliśmy balustradę, zeszło pól puszki lakieru i jeden litr wody rozmownej. dzisiaj idę zobaczyć efekt.Ciekawi mnie czy ktoś z Was miał podobny przypadek z domaluxem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (...) Pomalowaliśmy balustradę, zeszło pól puszki lakieru i jeden litr wody rozmownej. dzisiaj idę zobaczyć efekt.(...) Woda rozmowna mogła wpłynąć na fantazję w czasie pracy, kłopoty z chodzeniem, natomiast ewentualny ból głowy to z całą pewnością efekt wdychania oparów Domalux'u Nigdy nie spotkałem się z opisywanym tu efektem, może związany jest on z przechłodzeniem puszki? Niektóre inne "chemie" tak właśnie reagują na temperatury zbliżone do zera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi