Skocz do zawartości

Piękne Jerki

Rekomendowane odpowiedzi

Pomijajac kwestje kopiowania .

Kiedy leo wystawil jerki na sprzedaz dlogo sie nie zastnawialem i zakupilem kilka modeli .Przesylka doszla cala i zdrowa a w opakowaniu kilka jerkow ,lin,karas ,karp .Jak do tej pory lina(rewelacje) mialem od Januraego Pawlosa ,jako jedyny dostepny model na ryku .Janary mial lina .Karpia mialem z jaxona bo tylko jaxon mial kiedys jeki karpiki .Krasie mialem ,jak zerkam na Slawkowego jak w morde strzelil .Jacka mam z Salmo tego orginalnego ,kilka modeli krajowych i dwa zagraniczne .

Leo -jerki to czyste rekodzielo ,jerki na pierwszy rzot oko nie blyszcza lakierem do konca tak jak wyroby znanych i szanowanych firm komercyjnych.Lakier pod swiatlem wydaje sie delikatnie karbowany .Szczegol ktory pomijam szerokim lokiem ,lakier jest wielo warswowy i po pierwszych zebach tak jak to w wabiach drewnianych bywa ze trzeba delikatnie (ja robie to lakierem do paznoki) zamaskowac dziory zrobione przez zeby szczupaka .

Jerk krztaltem przypomina slidera ale jest plaski jak Slawowy .

Jest plaski jak deska i tu zlapalem sie delikatnie na pracy .

Po wrzoceniu do wody (model tonacy) mija chwila zanim rozpracujemy kolejnego grata .Po kilku rzutach i dosyc monotonnym ale stbilnym prowadzeniu jerk zaczyn zyc .

I to chyba jest najpiekniejsze nawet przez chwile nie przychodzi mi do glowy inna przynenta o podobnej pracy .Na lajbie debatowalismy ze znajomym ,zapalonym szczupakowcem ze gosc chyba raczej nie jest do konca swiadomy ze wyszlo mu zajebiste rekodzielo .Tego dnia lowilismy na przemian na Rewelacyjne jerki PG i leo jerki .A gryzlo troche .

Dzis mam ze soba dwa wiadra jerkow, jedno rekodzielnicze a drogie wyroby fabryczne .Stara sie nie mieszac modeli w wiadrach( choc nie zawsze mi sie to udaje ) .Pogryzly by sie jak by sie zaczely przyglada sobie w lusterkach .Niezaleznie jednak od marki czy wykonawcy ,ryby lubia czasem pomarudzic, powybredzac i dobrze miec czasem takie dwa male wiaderka .Latwiej jest wtedy okreslic ze przynenta, przynecie nie rowna .

A rekodzielo mile widziane w kazdym podelku .

Przeciętny strugacz który bierze się za wykonanie woblera to robi plagiat i przeciętna Firma a w szczególności salom które kopiuje woblery chyba już wszystkich strugaczy, woblera wymyślił jeden człowiek i nic nie da się już wymyslec można go ulepszać ale nadal będzie to wobler, wiec pisze do ludzi którzy robią dziwna nagonkę na ludzi wykonujących rękodzieło weźcie się nygusy do roboty to nie będziecie zazdrościć .Wiele firm jeszcze nie istniało zanim ja robiłem woblery i sporo wiem na ten temat co do jerkow to bardzo mi się podobają i są wiele ładniejsze od slamo

Panowie,

przeczytalem ten watek powstaly podczas mojej tygodniowej nieobecnosci na forum i powiem szczerze, że uczucia mam mieszane.

Generalnie nie lubię ingerować w wypowiedzi Użytkowników, bo trzymam się zasady, że każdy wypowiada się na własny rachunek. I jest oczywiste, że nasza wypowiedź, prezentacja - może wzbudzić reakcję inną niż oczekiwaliśmy, że ktoś może mieć inne, odmienne zdanie itp - jest to składowa swobodnej dyskusji.

Tworząc zakładkę poświęconą wędkarskiemu majsterkowaniu nie przewidziałem jednak, że przyjdzie mi w niej czytać o tym kto kogo powinien pozywać czy też cytaty znanych polityków. Powiem więcej - nie chciałbym w przyszłości widzieć tu podobnych wypowiedzi.

Jeżeli rozmawiamy o przynętach - mam prośbę - koncentrujmy się na ich łowności, technice wykonania, na tym co można w nich poprawić żeby były lepsze itp.

Jest wiele problemów i niegodziwości na tym łez padole - ale ten portal nie został utworzony po to aby je rozwiązywać. Dlatego sprawy finansowe, biznesowe oraz prywatne - bardzo proszę wyjaśniać prywatnie albo poprzez inne instytucje - wykraczają one bowiem poza ramy tej skromnej zakładki. Mam nadzieję, że moja prośba zostanie potraktowana poważnie i nie będę się musiał uciekać do zabiegów moderacyjnych.

Pozdrawiam