Skocz do zawartości

Zale i lamenty okr.Tarnow.

TOMIS1975

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie sezon trwa cały rok.Dokładnie chodzi mi o promowanie pozyskiwania rybiego mięsa przez zarząd okręgu.Bo jak można tłumaczyć sobie wypowiedz prezesa że zarybienia karpiem i cząstkowo innymi gatunkami ryb podyktowane jest presją wędkarzy?Dlaczego w tym rok został zmniejszony wymiar karpia o 5cm?     BO KARTA MUSI SIĘ ZWRÓCIĆ !!!!   Dlaczego ja i inni podobni wędkarze mają sponsorować ten proceder? Niech opłaty będą jeszcze wyższe nawet 300zł za stawy ale niech te pieniądze będą spożytkowane w rozsądny sposób. Jeżeli w jednym roku jest wpuszczane dajmy na to kilka naście ton karpia to w drugim zero karpia a kilka ton wymiarowego szczupaka i sandacza. Jeśli polityka zarządu będzie dalej taka sama to chyba zostanę kłusownikiem. Ryb z łowiska nie zabieram i staram się z nimi  obchodzić w bardzo delikatny sposób.Bo taki "kłusownik " jak ja mniej szkody wyrządzi niż taki "karpiarz" z opłaconą składką.

Cytat

Niech opłaty będą wyższe nawet 300 zł

Takie podejście podoba się PZW :-) podchodzcie tak dalej, to składki będą rosły wprostproporcjonalnie do obietnic, nie mylić obietnic ze zmianami.

cytat " ale niech te pieniądze będą spożytkowane w rozsądny sposób"

Gdybym to takie wiesz... Gdybym był miliarderem to wykopalbym wielką dziurę z dnem o strukturach odpowiadającym danym gatunkom ryb, zalalbym to wodą i zarybil, nie placilbym składek tylko lowil rekordowe sztuki z ręki z trollingu, na spinning, muchę i komara ;),ale...

Gdybym to takie wiesz... Gdybym był miliarderem to wykopalbym wielką dziurę z dnem o strukturach odpowiadającym danym gatunkom ryb, zalalbym to wodą i zarybil, nie placilbym składek tylko lowil rekordowe sztuki z ręki z trollingu, na spinning, muchę i komara ;),ale...

Dobry pomysł,zacznij od oczka wodnego w ogródku a ja do akwarium z rekordowymi okazami ciernika :D .