Skocz do zawartości

FishingArt - producent blanków / pracownia rodbuildingowa

barwena1977

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda że wagi nie są podane.

Przynajmniej boronowe będą parę % procent cięższe od Restka bo ma być więcej boronu w blanku dla przykładu wspomniany 8'6" będzie ważył 74 gramy a porównywalny Monster około 60 gram .trochę chudszy 15 lb waży 64 gr a porównywalny Monster 57 gr . W węglu różnice mogą być mniejsze

Oferta rzeczywiście przebogata :)

Ceny, no cóż, dżentelmeni ponoć nie dyskutują ;)

Jedno jest pewne - polska firma potrafi!!! I to jest największy powód do chwały właściciela i radości wędkarzy!

Choćby z tego powodu uważam, że o ile uda się coś odłożyć, to zamówić trzeba. :)

Wob  BLAAS F 10stóp 6-10lb 4-15g  400zł blank :) .Coś w stylu lamiego.

osobiście wolę coś co ma więcej mocy dołem niż lamiglasy i cieniutki szczyt np.1,6,a lb.esy osadzone dośc wysoko...no i żeby progresywnie pod obciążeniem szło w dół i  jeszcze żeby rzucało od 2 do 15g (tak realnie).

wiem ze trochę tego dużo...

osobiście wolę coś co ma więcej mocy dołem niż lamiglasy i cieniutki szczyt np.1,6,a lb.esy osadzone dośc wysoko...no i żeby progresywnie pod obciążeniem szło w dół i  jeszcze żeby rzucało od 2 do 15g (tak realnie).

wiem ze trochę tego dużo...

Wobi mam batsona z rx 6 stara seria szczyt jest 1,6 i moc 12 lb spoko blank jak jazie mają juz dużo pary i na klenie dobry. Niby moduł niski ale to szybki kijek. W minimach by pewnie wyszła kosa.

Te Krzyśkowe produkty ciekawie się prezentują w opisie.Wiadomo trzeba by je wytestować w konkretnych warunkach>Jak są szybkie to może nie trzeba tak je lekko zbroić tylko ciężej, wówczas szczytówka będzie bardziej spolegliwa do podawania wabia, natomiast szybkość do zacięcia pozostanie trochę niżej.To kwestia preferencji wędkarza, jednemu pasi szybsza, drugiemu wolniejsza akcja.

Forecast myślę, że tu w uzbrojeniu można poszukać rozwiązania właśnie w konkretnym uzbrojeniu.Też masz rację, że niektóre stare kije mają niepowtarzalne parametry i nowe nic nie wniosą do sposobu łowienia.KIj leży i trudno znaleść zastępcę :) .

No ten batson wysłużył się u mnie. Jest w ramkach Y alconite. Zawsze zabieram go w trudny teren ze względu na moduł. W zimie jazie też czesze dobrze bo szczyt jest jak talala. Teraz już takich kiji nie robią. Ogladałem te nowe RX-6 to już nie to samo coś gdzieś zmienili.

No ten batson wysłużył się u mnie. Jest w ramkach Y alconite. Zawsze zabieram go w trudny teren ze względu na moduł. W zimie jazie też czesze dobrze bo szczyt jest jak talala. Teraz już takich kiji nie robią. Ogladałem te nowe RX-6 to już nie to samo coś gdzieś zmienili.

Dokładnie, niby ma być lepsze a to wcale nie jest, wyższy moduł, inna żywica, już nie to czego się spodziewasz po kiju.

Każdego nowego kija trzeba nauczyć się od początku i zmienić trochę technikę i dostosować się do nowego łowienia. Z niektórymi kijaszkami daje się dość szybko dogadać a z niektórymi w ogóle to niemożliwe .Wyjdzie "w praniu"  :)

• Like 1

Każdego nowego kija trzeba nauczyć się od początku i zmienić trochę technikę i dostosować się do nowego łowienia. Z niektórymi kijaszkami daje się dość szybko dogadać a z niektórymi w ogóle to niemożliwe .Wyjdzie "w praniu"   :)

Artur jak zwykle w praniu i praniu kieszeni :lol:  :lol: .

Opiszę dokładnie jak to wygląda ,przetestuję w warunkach bojowych z różną gramaturą i przynętami oraz porobię zdjęcia z ugięcia kija a także opiszę doznania (czucie przynęty ,hol i inne wrażenia)Wezmę Knighta aby było bezpośrednie porównanie 

Troszkę się czuję zawiedziony .

Chciałem poprosić Pana Krzysztofa o ukręcenie wędki na blanku Phenix FX802-2 ale powstrzymałem się czekając na nową ofertę blanków z FishingArt.

No i doczekałem się :

- tak lekkich blanków nie ma w ofercie wcale.

- te co są , są w zasadzie w cenie Phenixa czy CTSa ; z tym że tak naprawdę to nic o nich nie wiadomo.

- Pan Krzysztof być może już nie będzie zbroił blanków osobiście .

- warunki gwarancji są takie sobie.

No , nie wiem czy warto było czekać ?

Mało źle, dużo jeszcze gorzej, jeszcze będzie możliwość wykonania na indywidualne zamówienie :lol:  :lol: :lol: . 

Dopracowanie takiej gamy blanków to ogromna praca. Jeżeli została wykonana z należytą dbałością, to będzie wydarzenie na skalę światową. Oby tak było.

Jestem świeżo po rozmowie z Krzyśkiem.Współpraca z rastkiem i cts-m trwa nadal i trwała będzie.Ta bogata oferta blanków jest produkowana i nadzorowana osobiście przez Krzyśka u nas w kraju :rolleyes: .

Maty i blanki projektowane osobiście przez niego.Maty sprowadza  z Japonii, Korei i USA ze względu na stosowanie różnorodnych modułów w blankach.Blanki zostały przetestowane w warunkach bojowych czyli na łowiskach.Posiada również specjalną maszynę do testowania blanków na sucho-szczegółów technicznych nie znam(za mało czasu aby się zagłębiać w temat).

Istnieje możliwość wykonywania blanku na indywidualne zamówienie pod konkretne parametry techniczne czy łowisko :) .Nie bęzie problemu z dostępnością do blanków(sprawy reklamacyjne) ponieważ 2 razy w tygodniu idzie wkład do pieca więc to kwestia 2-7dni dostępności a nie np zamawianie i czekanie conajmniej miesiąc :P .Uzyskałem informację, że otwarty jest na współpracę z pracowniami jak również indywidualnymi krętaczami :) .

Więc co tu dużo mówić zamawiać, kręcić a ryby niech już się boją :) .

Jakoś na stronie ani słowa, że blanki w Polsce robione... Chyba, że to jakieś tajne laboratorium ukryte w jakimś zapomnianym miejscu o którym cicho sza :ph34r: 

Czegoś chyba nie rozumiem, byłoby to bezprecedensowe wydarzenie a tu cisza :unsure: 

My to dziwny naród jesteśmy,- jak nie ma czym, to się chwalimy a jak jest, to milczymy  :lol:

• Like 1