mrWhite7 Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Szkoda że wagi nie są podane.Przynajmniej boronowe będą parę % procent cięższe od Restka bo ma być więcej boronu w blanku dla przykładu wspomniany 8'6" będzie ważył 74 gramy a porównywalny Monster około 60 gram .trochę chudszy 15 lb waży 64 gr a porównywalny Monster 57 gr . W węglu różnice mogą być mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 No ja jeszcze troszkę poczekam,oferta przebogata i na pewno trzeba bedzie po nią sięgnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 No ja jeszcze troszkę poczekam,oferta przebogata i na pewno trzeba bedzie po nią sięgnąć Pewnie będziesz coś szukał "pod Klenia" Mam rację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 długiego lighta który będzie w stanie przeskoczyć 10MLXF talona i ewe.trociówę 25-30lb. z dobrą amortyzacją i czułym szczytem do wobków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Oferta rzeczywiście przebogata Ceny, no cóż, dżentelmeni ponoć nie dyskutują Jedno jest pewne - polska firma potrafi!!! I to jest największy powód do chwały właściciela i radości wędkarzy!Choćby z tego powodu uważam, że o ile uda się coś odłożyć, to zamówić trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Ja widzę 2 blanki pod siebie. Jeden zdubluje mi się z cd-ekiem dlatego przydałaby się waga bo coś czuje że jego walorów nie przeskoczy toto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Będzie się ktoś wybierał w sobotę oglądnąć i pomacać blanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Wob BLAAS F 10stóp 6-10lb 4-15g 400zł blank .Coś w stylu lamiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Będzie się ktoś wybierał w sobotę oglądnąć i pomacać blanki?Macaj i napisz coś od Macanta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Mam nadzieję, że znajdę czas i wyskoczę oblukać blanki. Zastanawiam się nad tymi dwoma: SLF9610-2 oraz SLF9015-2 Ale wszystko wyjdzie w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Wob BLAAS F 10stóp 6-10lb 4-15g 400zł blank .Coś w stylu lamiego.osobiście wolę coś co ma więcej mocy dołem niż lamiglasy i cieniutki szczyt np.1,6,a lb.esy osadzone dośc wysoko...no i żeby progresywnie pod obciążeniem szło w dół i jeszcze żeby rzucało od 2 do 15g (tak realnie). wiem ze trochę tego dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Mam nadzieję, że znajdę czas i wyskoczę oblukać blanki. Zastanawiam się nad tymi dwoma: SLF9610-2 oraz SLF9015-2 Ale wszystko wyjdzie w praniu Ale masz dobrze pomacasz sobie na Pasterza pręty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Jeśli będzie otwarte w sobotę ponieważ jeszcze nie dzwoniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 osobiście wolę coś co ma więcej mocy dołem niż lamiglasy i cieniutki szczyt np.1,6,a lb.esy osadzone dośc wysoko...no i żeby progresywnie pod obciążeniem szło w dół i jeszcze żeby rzucało od 2 do 15g (tak realnie). wiem ze trochę tego dużo...Wobi mam batsona z rx 6 stara seria szczyt jest 1,6 i moc 12 lb spoko blank jak jazie mają juz dużo pary i na klenie dobry. Niby moduł niski ale to szybki kijek. W minimach by pewnie wyszła kosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Te Krzyśkowe produkty ciekawie się prezentują w opisie.Wiadomo trzeba by je wytestować w konkretnych warunkach>Jak są szybkie to może nie trzeba tak je lekko zbroić tylko ciężej, wówczas szczytówka będzie bardziej spolegliwa do podawania wabia, natomiast szybkość do zacięcia pozostanie trochę niżej.To kwestia preferencji wędkarza, jednemu pasi szybsza, drugiemu wolniejsza akcja.Forecast myślę, że tu w uzbrojeniu można poszukać rozwiązania właśnie w konkretnym uzbrojeniu.Też masz rację, że niektóre stare kije mają niepowtarzalne parametry i nowe nic nie wniosą do sposobu łowienia.KIj leży i trudno znaleść zastępcę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 No ten batson wysłużył się u mnie. Jest w ramkach Y alconite. Zawsze zabieram go w trudny teren ze względu na moduł. W zimie jazie też czesze dobrze bo szczyt jest jak talala. Teraz już takich kiji nie robią. Ogladałem te nowe RX-6 to już nie to samo coś gdzieś zmienili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 No ten batson wysłużył się u mnie. Jest w ramkach Y alconite. Zawsze zabieram go w trudny teren ze względu na moduł. W zimie jazie też czesze dobrze bo szczyt jest jak talala. Teraz już takich kiji nie robią. Ogladałem te nowe RX-6 to już nie to samo coś gdzieś zmienili.Dokładnie, niby ma być lepsze a to wcale nie jest, wyższy moduł, inna żywica, już nie to czego się spodziewasz po kiju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Każdego nowego kija trzeba nauczyć się od początku i zmienić trochę technikę i dostosować się do nowego łowienia. Z niektórymi kijaszkami daje się dość szybko dogadać a z niektórymi w ogóle to niemożliwe .Wyjdzie "w praniu" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Artur .a napiszesz coś o tym blanku, Pan Krzysztof pewnie choć szczątkowo go scharakteryzował.A parametrami bardzo mi podchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Każdego nowego kija trzeba nauczyć się od początku i zmienić trochę technikę i dostosować się do nowego łowienia. Z niektórymi kijaszkami daje się dość szybko dogadać a z niektórymi w ogóle to niemożliwe .Wyjdzie "w praniu" Artur jak zwykle w praniu i praniu kieszeni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Opiszę dokładnie jak to wygląda ,przetestuję w warunkach bojowych z różną gramaturą i przynętami oraz porobię zdjęcia z ugięcia kija a także opiszę doznania (czucie przynęty ,hol i inne wrażenia)Wezmę Knighta aby było bezpośrednie porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Troszkę się czuję zawiedziony .Chciałem poprosić Pana Krzysztofa o ukręcenie wędki na blanku Phenix FX802-2 ale powstrzymałem się czekając na nową ofertę blanków z FishingArt. No i doczekałem się :- tak lekkich blanków nie ma w ofercie wcale. - te co są , są w zasadzie w cenie Phenixa czy CTSa ; z tym że tak naprawdę to nic o nich nie wiadomo. - Pan Krzysztof być może już nie będzie zbroił blanków osobiście .- warunki gwarancji są takie sobie. No , nie wiem czy warto było czekać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Mało źle, dużo jeszcze gorzej, jeszcze będzie możliwość wykonania na indywidualne zamówienie :lol: . Dopracowanie takiej gamy blanków to ogromna praca. Jeżeli została wykonana z należytą dbałością, to będzie wydarzenie na skalę światową. Oby tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 A ja tylko wtrace ze swoj patyk z pracowni Pana Krzyśka dostałem i jestem mega zadowolony , kawał dobrej pieknej roboty Dzieki wielkie i na pewno jeszcze coś zamówie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Jestem świeżo po rozmowie z Krzyśkiem.Współpraca z rastkiem i cts-m trwa nadal i trwała będzie.Ta bogata oferta blanków jest produkowana i nadzorowana osobiście przez Krzyśka u nas w kraju .Maty i blanki projektowane osobiście przez niego.Maty sprowadza z Japonii, Korei i USA ze względu na stosowanie różnorodnych modułów w blankach.Blanki zostały przetestowane w warunkach bojowych czyli na łowiskach.Posiada również specjalną maszynę do testowania blanków na sucho-szczegółów technicznych nie znam(za mało czasu aby się zagłębiać w temat).Istnieje możliwość wykonywania blanku na indywidualne zamówienie pod konkretne parametry techniczne czy łowisko .Nie bęzie problemu z dostępnością do blanków(sprawy reklamacyjne) ponieważ 2 razy w tygodniu idzie wkład do pieca więc to kwestia 2-7dni dostępności a nie np zamawianie i czekanie conajmniej miesiąc .Uzyskałem informację, że otwarty jest na współpracę z pracowniami jak również indywidualnymi krętaczami .Więc co tu dużo mówić zamawiać, kręcić a ryby niech już się boją .Jakoś na stronie ani słowa, że blanki w Polsce robione... Chyba, że to jakieś tajne laboratorium ukryte w jakimś zapomnianym miejscu o którym cicho sza Czegoś chyba nie rozumiem, byłoby to bezprecedensowe wydarzenie a tu cisza My to dziwny naród jesteśmy,- jak nie ma czym, to się chwalimy a jak jest, to milczymy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi