Jozi Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Jakoś na stronie ani słowa, że blanki w Polsce robione... Chyba, że to jakieś tajne laboratorium ukryte w jakimś zapomnianym miejscu o którym cicho sza Czegoś chyba nie rozumiem, byłoby to bezprecedensowe wydarzenie a tu cisza My to dziwny naród jesteśmy,- jak nie ma czym, to się chwalimy a jak jest, to milczymy Arku chyba to nie jest tajemnicą jak Krzysiek bez problemu pozwolił napisać na forum, być może go dopytam gdzie umieścił tą fabryczkę, mam chytry plan kiedyś pojechać i obejrzeć produkcję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Wątpliwość moja dotyczy skali przedsięwzięcia, wydaje mi się to ekonomicznie mało prawdopodobne, ale może się mylę i nie doceniam należycie możliwości menedżerskich Pana Krzysztofa. Często znane i wielkie firmy będące na rynku od lat zlecają produkcję w "żółtym" świecie bo to im się samym nie opłaca a tu proszę, taka bomba. Nie chcę absolutnie deprecjonować kroku Pana Krzysztofa (jeśli fabryka jest w Polsce) ale mam pewne nieuzasadnione oczywiście wątpliwości co do tego...Chcę się jednak mylić i czerwienić się, że nie miałem racji !!!! zawsze cieszy mnie jak nasz kraj w czymś pozytywnym się wyróżnia i nawet jeden zadbany trawnik czy chodnik cieszy mnie i napawa duma kiedy jestem w kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Produkcja jest w kraju.Rozmawiałem z Krzyśkiem często jak sprowadzał ten cały osprzęt i wiem co przy tym przeżył itd.Ja bym się na coś takiego nie zdobył.Po prostu psychicznie by mnie to zajechało a potrzebnej kwoty to bym pewnie nie umiał napisać.Ja trzymam kciuki bardzo mocno bo Krzysztof to naprawdę bardzo solidny gość.Komunikatywny itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 @Rheinangler - Arek, możesz zacząć się czerwienić, oczywiście z całym szacunkiem dla Twojej osoby. Fabryka to słowo zbyt na wyrost, określił bym to bardziej jako "biznes rodzinny"... Dzisiejsze technologie nie wymagają zbyt wielkiej infrastruktury a "fabryka" zawsze mi się z tym kojarzy. Nie robił bym też sensacji co do sposobu produkcji, kooperacji, wszystko co istotne jest na stronie. Produkt Polski, wsparty najnowszą dostępną technologią. W piątek odbieram kij, będę miał ukryty aparat, jak namierzę Chińczyka fota murowana... Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Koledzy proszę się nie drapać.Do marcowania jeszcze trochę czasu .Cieszy fakt, że coś u nas takiego się robi, duma rozpiera, tak jak Tomy pisał, trzeba mieć samozaparcie do takiej sprawy, o włożonej gotówce nie chcę nawet myśleć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Jeszcze ani jedna wędka nie została sprzedana na tych nowych blankach, a już sporo ludzi martwi sie gwarancją. Ja mam nadzieje że te blanki będą niezniszczalne i ta cała gadka pójdzie w niepamięć Brawa dla FishingArt za tak duże przedsięwzięcie. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Jestem ciekaw, czym będziemy się fascynować za 5 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Tak se myślę że jeżeli np.seria Blaas F będzie trzymała standard takiego np.batsona RX7 to te blanki nieźle namieszają na lokalnym rynku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Jestem ciekaw, czym będziemy się fascynować za 5 miesięcy miejmy nadzieję, że znów rybami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Tak se myślę że jeżeli np.seria Blaas F będzie trzymała standard takiego np.batsona RX7 to te blanki nieźle namieszają na lokalnym rynku...Myślę, że będzie trzymać standard i nie wiem czy do avida nie będzie im bliżej . Edytowane 20 Lutego 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Ciekawe w takim wypadku, jak sprawowałby się SLF10010-2 jako rzeczny, kleniowo, ale i na lekko boleniowy uniwersał. Jakie uzbrojenie, żeby "na dole" było w porządku(do miotania niewielkich wabików-jak przy tej długości będzie się giął) i czy wystarczyłoby mu mocy i nie ugiął by się zbyt głęboko np. pod boleniowym(choć Guzu pewnie napisze pstrągowym ) Spiritem 9 S. Ewentualnie SLXF10010-2- a może właśnie ten głównie?? jak ten kijek będzie się sprawował poniżej, lub ogólnie w okolicy dolnej granicy cw.(skoro opisany jako XF) PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 WSzystko wyjdzie w praniu, jak zwykle na sucho nic nie wiadomo, póki ktoś nie zaryzykuje i uzbroi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Tak se myślę że jeżeli np.seria Blaas F będzie trzymała standard takiego np.batsona RX7 to te blanki nieźle namieszają na lokalnym rynku... Lokalny rynek to się zapcha w pierwszym roku działalności, na mój gust to inna skala przedsięwzięcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Mój się już zbroi.Taki budżetowy na Klenie i Jazie 3-10g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Lokalny rynek to się zapcha w pierwszym roku działalności, na mój gust to inna skala przedsięwzięcia... Na mój gust to skala oczekiwań jest tak wielka, że - choćby były wyjątkowo udane - blanki z Krakowa nie mają najmniejszych szans im sprostać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 No właśnie . Widział ktoś te blanki ? Może ktoś je już dotykał ?Podobno wędki na tych blankach były testowane .To znaczy że istnieją nie tylko w internecie. Może ktoś wtajemniczony podzieli się jakimiś spostrzeżeniami .? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Jak narazie znalazłem tylko to co poniżej, opinię Łukasza uważam za wiarygodną. http://flyfishing.pl/flyforum/msg.php?id=36984&offset=0 A tu oferta -nie wiem czy był juz link: http://www.fishingart.eu/Gabryś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Odliczanie.... W przyszłym tygodniu będę miał. Jakiś teścik na szybko powinien się udać o ile smary w młynkach nie zamarzna a linki nie zmienią się w drut po ataku zimy. Po zabawie Z MHX-ami które mile mnie zaskoczyły w kilku przypadkach przyznam że łapki swędzą po rozmowie z Krzysztofem. Sporo jest blanków o mocach, długościach, składzie nie do znalezienia w ofercie innych firm w ,,ludzkich" kwotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 (edytowane) Wątek o niereformowalnych sprzedawcach , w temacie FishingArt . Brawo ! Tomy kiedy spodziewasz się tego kijka na kleniojazie?Do 2tygodni.Zbroimy w spirali.Kolorki-blank biały,omotki białe z czerwonymi tipsami,przelotki w srebrnych ramkach/wkłady Zirconia,Uchwyt ACS 16,rękojeść czarna pianka z czerwonymi pierścionkami.Sparowany będzie z Chronarchem 51 który jest też biały a po moim tuningu z czerwonymi dodatkami.Mogłem coś popieprzyć w opisie bo mi te nazwy nie wchodzą jakoś.Potem płacę kartę i choćby było 20 na minusie ruszam.Ja w P.Krzyśka wieżę i myślę że mu się uda z pożytkiem dla wszystkich. Edytowane 21 Lutego 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Super że biały blank. Ja też wierzę w Pana Zielińskiego i mocno trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Trzymam kciuki. Najbardziej cieszy mnie, że to myśl i produkcja rodzima. Takich lokalnych manufaktur na świecie jest wiele i radzą sobie, więc o jakość czy sprostanie oczekiwaniom bym się nie martwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Odbierając dzisiaj kij w Krakowie (szklak), miałem okazję pomachać kilkunastoma blankami z bieżącej produkcji Fishing Art. Jedno co się ciśnie na usta - duża różnorodność. Po godzinie miałem dość. Były to blanki testowe więc bez miłosierdzia przy gięciu. Łapa bolała - parabole, elipsy, raz wysmyknięcie szczytówki z rąk Krzyśka i ostry strzał w sufit. Konsternacja, myślę sobie pękł, gdzie tam cały i zdrowy wylądował w stojaku. Na blankach się nie znam, tyle co przed zbrojeniem oceniam przydatność i widzę gotowy kij. Tak i tutaj, pomacałem, odłożyłem, pokiwałem głową - fajne. Jak by mi ktoś ustawił Restaffine, CTS i te obecne, nie odróżnię za cholerę. W tej mnogości dwa króciaki do lekkich zastosowań przykuły moją uwagę. Widziałem je jako gotowce pod sandacza na łódkę, to właśnie jeden z nich walnął w sufit. Do tej pory jestem zaskoczony, że taki "szlag" i cały. Był szybki, wyczynowa szpada, pod obciążeniem piękna parabola. Z muchowych przyciągał uwagę 11', #4 do nimfy. Zapamiętałem jeszcze 10' w dwu składzie do 45 gram, byłby z niego dobry kij na trocie i duże rzeki. Innymi słowy - zawrót głowy. Może ktoś inny bardziej precyzyjnie to opisze podczas swojej wizyty w Krakowie. Dla mnie za dużo tego dobrego... Acha, jeszcze jedno - miałem w ręce długaśny blank, widziałem go jako armatę na zaporówkę z brzegu. Macham sobie, mówię ok..., za chwilę słyszę "niskobudżetowy", że co pytam, cena dobra - pada odpowiedź. Pytam ile - 380,00... Zostałem z bananem na twarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek83 Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Jakie parametry miał ten długaśny niskobudżetowy blank, chodzi o długość i ciężar wyrzutu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) Witam.Z tych nowosci koledzy co byście polecili w długości w przedziale 220-240cm do 60gram wyrzutu i mocy 20-25lb.Akcja fast lub x-fast. Edytowane 22 Lutego 2013 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcys1973 Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 No Andrzej, po jednym zdjęciu widać, ze ten szklaczek wyszedł pięknie. Jak zrobisz wiecej zdjęć to wstaw prosze, szczególnie jestem ciekawy jak się blank komponuje z tymi amberowymi przelotkami. Srebrna SORA tez piękna. Ta 10-teczka do 45 gram rozumiem, ze to wypiek na mnie czekający :-) w poniedziałek już ja zobaczę :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi