Rheinangler Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 O widzisz Artur to co napisałeś w ostatnim zdaniu jest dobrą wiadomością!!! To znaczy że mój będzie ważył max 190g a to waga którą lubię, do takich kijów z lżejszymi głupio się czuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 O widzisz Artur to co napisałeś w ostatnim zdaniu jest dobrą wiadomością!!! To znaczy że mój będzie ważył max 190g a to waga którą lubię, do takich kijów z lżejszymi głupio się czuję Arek z Krzyśkiem kilka lat się znam i nie doświadczyłem nigdy takiej sytuacji aby Krzysiek nieprofesjonalnie podszedł do tematu.Rozumie temat, rozumie wędkarza bo sam łowi, jednym słowem frofesjonalizm w każdym calu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Arek z Krzyśkiem kilka lat się znam i nie doświadczyłem nigdy takiej sytuacji aby Krzysiek nieprofesjonalnie podszedł do tematu.Rozumie temat, rozumie wędkarza bo sam łowi, jednym słowem frofesjonalizm w każdym calu .jak trzeba to nawet doklei warstwę maty grafitowo-ołowianej na dolniku żebyś miał swoje 190g i nie czuł się na rybach głupio 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 No aż tak źle ze mną nie jest żebym musiał mieć jakąś określoną wagę w wędce, po prostu mam kilka wędek z tego przedziału cw i długości i ważą one 170-185g ale przy tym są bardzo dobrze zbalansowane i jak nimi łowie to nie myślę o tym ile ważą...Teraz już jestem stary więc i moje wyjazdy na ryby nie są jak kiedyś po 17 godzin łowienia non stop ale 12-13 jeszcze jestem w stanie zaliczyć bez wielkiego zmęczenia i spadku koncentracji - pisząc w kontekście wagi wędek... Kołowrotków też nie używam lekkich bo ich nie lubię, najczęściej 300-370g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 A tak chyłkiem się do wątku podłączając , to ciekaw jestem czy tak szeroko praktykowany w świecie obyczaj , tutaj wyrażający się w wezwaniu - kupuj u Polaka , przebije się przez powszechnie objawianą skłonność do byle jakiej tandety , jak Dosia zajebistej .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Pęd do taniochy jest tak duży i powszechnie uważany za nasz sport narodowy w którym i tu na forum są wyraźnie widoczne zawody, że Twoja myśl Sławek zapewne pozostanie tylko w tych, którzy i tak ja noszą w sobie, paru się zastanowi, paru wytropi jakiś spisek i tak powstanie następnych kilka stron...Ale zawsze warto o tym napisać dla tych paru co się zastanowi W tym wątku i ja wątpiłem, że te blanki Krzyśka są polskie, ale zostałem przekonany, że są... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) Panowie chyba będe kolejną ofiarą Fishing Art-u Blaas F SLF9610-2 Edytowane 8 Kwietnia 2013 przez kubaS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Panowie chyba będe kolejną ofiarą Fishing Art-u Blaas F SLF9010-2 Gratulacje , dobry wybór .Pewnie jakiś kleniowo-jaziowiec powstanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) Gratulacje , dobry wybór .Pewnie jakiś kleniowo-jaziowiec powstanie Dokładnie, na Wisełke Oczywiście przed wyborem zadzwoniłem do Pana Krzysztofa i to skonsultowałem Blank będzie obsługiwał przynęty od 2.5g/3g. Szybki szczytowe ugięcie, stabilny, jak dla mnie to, to jest to Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez kubaS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Gratulacje , dobry wybór .Pewnie jakiś kleniowo-jaziowiec powstanie A to masz wędke na tym blanku, czy tez ją testowałeś, że tak polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 A to masz wędke na tym blanku, czy tez ją testowałeś, że tak polecasz?Mam inne wędki zna blankach Resta a teraz będę robił na krajowych i jakoś sobie je chwalę. Ktoś bodajże wstawiał testy ugięcia na tym blanku i bardzo mi się podobały .Mam już prawie ukończonego jaziowca ponieważ była potrzeba chwili i nie chciało mi się czekać więc wybór padł na Lamiego ,którego zakupiłem. Mogłem spokojnie poczekać na blank krajowy bo Piotrkowe inserty chyba "na piechotę idą "i jakoś dojść nie mogą a zamówiony blank pewnie dawno by się pojawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Czyli polecasz w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Czyli polecasz w ciemno.Raczej chodziło mi o wybór firmy niż o konkretny blank . Myślę że nie trzeba niczego polecać i prowadzić nachalnej reklamy dobry produkt obroni się sam . Firma dopiero startuje z ofertą ale niektórym jest to solą w oku . Pożyjemy zobaczymy , na razie spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Znam Krzyśka i wiem, że przed produkcją konstrukcje blanków były dobrze przemyślane jak również i przetestowane.Wiem jaką kasę musiał włożyć w ten cały projekt więc nie może sobie pozwolić na buble techniczne.KubaS 1 zadzwonił, skonsultował z Krzyśkiem i pewny jestem, że będzie miał super kijek pod swoje przynęty.Tak spokojnie w ciemno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 jestem na etapie budowy kija na SLF 10010, niestety przelotki się spóźniają,jak skończę (myslę że w przyszłym tygodniu) to napiszę o moich odczuciach i porównam go (w ramach testu nad wodą) z mega uniwersalnym lajtem ze stajni talona 100MLXF w 6+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 jestem na etapie budowy kija na SLF 10010, niestety przelotki się spóźniają,jak skończę (myslę że w przyszłym tygodniu) to napiszę o moich odczuciach i porównam go (w ramach testu nad wodą) z mega uniwersalnym lajtem ze stajni talona 100MLXF w 6+Właśnie na takie - i szczególnie na tą - opinie czekam. A po samych blankach można już powiedzieć, że podobny do w/w Talona? Tego, że Kuba wybrał dla siebie dobry blank nie neguję, ale pisania (a takie odniosłem wrażenie), że dobrze wybrał bo to za FA, więc musi być dobrze nie kupuję. I to nie dlatego, że Pan Zieliński mógł wypuścić bubel (a tak hipotetycznie to dlaczego nie), tylko dlatego, każdemu może inny blank pasować (tak jak mi jako kleniowe nie pasuje 90% polecanych na j.pl)To mniej więcej miałem na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 dołem na pewno trochę mniej subtelny,górą napewno może więcej.power w dolniku i charakterystyka/progresja ugięcia takie same jak w talonie.dziś łowiłem talonem głównie na paprochy na główce 1,2g i jak nie wiało to dawał radę i bylo widać co się z przynętą dzieje.wyjechał nawet (zamiast jazia) kilowy szczupaczek,o dziwo już wytarty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Wychodziłoby więc, że sztywniejsza szczytówka, czyli jak to w większości S&S. Jeżeli po testach wędki potwierdzi się to, to zostaje przy "zgrzybiałym" Talonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Nie,szczyt ma ugięcie jak w talonie od samego początku progresywnie bez martwego odcinka jak w 99% SSeów tylko jest o oczko mocniejszy niż w talonie (talon nie cale 1,6mm,f-art 1,8mm). Zreszta jak skończę to postaram się rzetelnie go opisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 A czemu to niby Krzysiek Z . ma być mniej wiarygodny od jakiegoś Dwighta ?? Cóż za malkontenctwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Panowie chyba będe kolejną ofiarą Fishing Art-u Blaas F SLF9010-2 Panowie, czy coś złego sie stanie jak wezme on nich niepolakierowany blank ?Jak z jego estetyką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) Nic sie nie stanie, bedzie matowy. Wetrzyj zywice i wypoleruj i bedzie bardzo podobnie. Tzn. bedzie sie swiecil. Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez Patryk1125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 A czy mozna go zostawić tak jak jest ?Boje sie o to że po lakierowaniu kij straci na dynamice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Moze tez tak byc. Zazwyczaj tak jest, ze po usunieciu lakieru blank zyskuje. Nie wiem czy w przypadku tego blanku roznica po za estetyka bedzie zauwazalna. Napewno wieksze znaczenie bedzie mial dobor odpowiednich przelotek. Choc jesli bedzie skladany w fishingarcie to o to nie masz sie co martwic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Przelotki jakie do niego wybrałem to będą minimy chyba na ramkach V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi