ms80 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Wobi - widziałem, że masz blanki slf9015, slf9020. Czy one również podobnie pracą, tzn po przekroczeniu pewnego obciążenia uginają się po dolnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 tak,tylko zmuszenie 20tki żeby zapracowała dołem będzie wymagało już konkretnej rybki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 (edytowane) Ok. dzięki. Zastanawiam się czy slf9015 da radę łowić przy gumce 25g+3". Pomyślałem, że mógłbym z niego zmontować taki średniej mocy kijek na rzekę (szczupak, sandacz, boleń). Edytowane 15 Kwietnia 2013 przez ms80 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Szczyt ma dość mocny,ale ciężko powiedzieć czy po uzbrojeniu da radę.Powinien,choć raczej już bez komfortu i będzie to szczyt tego co pociągnie. Najlepiej to chyba do producenta zadzwonić. Ja będę go składał gdzieś w czerwcu,bo sprawa nie pilna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Rzeczywiście, masz racje, najlepiej spytać u źródła. Muszę, jeszcze poważyć przynęty, których używam, by mieć dobre rozeznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Byłem dzisiaj w Krakowie uzgadniać szczegóły co do nowego kija na bazie blanku - switch. Produkt Krzyśka Zielińskiego. Biorąc do ręki powstały blank zauważa się bardzo dużą staranność wykonania jak i samego wykończenia, pięknie przeszlifowany, strzelisty, dobrze spasowany no i to ugięcie. Powstanie z tego patyk do metody "float" z udziałem Centerpin-a Kingpin Zeppelin. Słowem - jestem w skowronkach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) ależ piękny kołowrotek do wypuszczanki Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez robas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Andrzej a odkąd Ty takie kolorki preferujesz toż to Orange Fire. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Andrzej a odkąd Ty takie kolorki preferujesz toż to Orange Fire.Tomy z Andrzejka Holender się robi .Pomarańczko mu się podobają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Eeee Chłopaki bez podśmiwujek, młynek w realu wygląda rewelacyjnie, piękny kolor. Totalna nowość Kingpina, mój ma nr 64. Ci co mieli go w łapie zachorowali na niego, Krzysiek również. Fotka robiona w mieszanym świetle więc trochę razi po oczach. Zmienia kolor/odcień jak kameleon, kręci się ponad cztery minuty po lekkim zakręceniu (właśnie testowałem na biurku), precyzja wykonania do czterech mikronów. Kij który powstanie będzie totalnie w charakterze młynka jednak bez ekstrawagancji, coś jak "stary Angol". Jak ktoś ciekaw to tutaj jest więcej: http://www.kingpinreels.com/blog/kingpin-news/Page-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Orientujecie się może czy w FishingArcie jest możliwe złożenie kija na blankach mhx/batson/phenix ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Witajcie. Potrzebuję informacji na temat blanku Blaas F - SLF9610-2 [6-10lb; 4-15g] tj. na ile realny jest cw. - czy można zastosować lżejsze przynęty?? powiedzmy 3 gramy oraz czy można przeciązyć trochę kij np. 15-17 gram główka + guma chciałbym spróbowac uzbroić ten kij pod okoń/kleń/boleń - chodzi mi o taki uniwersalny kijek na zawody na Wisłę. pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Oczywiście najlepiej zapytać Krzyśka ale w ostatnim czasie zauważylem pewną tendencję w 10lb kijach a mianowicie przy tej mocy w wysokich modulach jest wiele kijow do 17-18g i tak tez jest i z Blasami jak dodasz X przed F to już jest wynik, podobnie jest w najnowszych St.Croixach, Phenixach, Lamiglasach....itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 WitamPosiadam od niedawna kijek na blanku Blaas F 9610 i jestem z niego pozytywnie zaskoczony. Nie mogę za dużo o nim napisać ponieważ za krótko go jeszcze posiadam. Ale jak dla mnie to może być taki uniwersał na klenia i bolka na lekko, przeciążyć go można ale w miarę rozsądku. Typowo pod klenio-jazie poszukał bym delikatniejszego blanku, ale jako uniwersał to będzie dobry wybór. Kijek jest bardzo stabilny i przy swojej konstrukcji dobrze ładuje przynęty. Mogę się zgodzić w 100% z @Rheinangler odnośnie blanków wysoko modułowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk1969 Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Wczoraj byłem u kolegi i oglądałem wędkę zbudowaną na blanku BORON zakupionego od Pana Krzysztofa. Można powiedzieć piękna sprawa.Wykonał dwie szytówki jedną a wklejonym e-glassem pod okonia, i efekty ponoć nie samowite .Wreszcie mamy krajową produkcję doskonałych blanków. Myślę że tylko polecać pracownie Pan Krzysztofa. http://www.fishingart.pl/Chwalimy ciągle jakieś Batsony, Phenixy i inne, a tu krajowy doskonały wyrób. Mam nadzieje że w końcu docenimy pracę i pomysłowość polskich speców !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 (edytowane) Wczoraj byłem u kolegi i oglądałem wędkę zbudowaną na blanku BORON zakupionego od Pana Krzysztofa. Można powiedzieć piękna sprawa.Wykonał dwie szytówki jedną a wklejonym e-glassem pod okonia, i efekty ponoć nie samowite .Wreszcie mamy krajową produkcję doskonałych blanków. Myślę że tylko polecać pracownie Pan Krzysztofa. http://www.fishingart.pl/Chwalimy ciągle jakieś Batsony, Phenixy i inne, a tu krajowy doskonały wyrób. Mam nadzieje że w końcu docenimy pracę i pomysłowość polskich speców !!!Dobrze prawisz , dzisiaj testowałem wędkę sandaczową na blanku boronowym pana Krzysztofa i bije na głowę te wszystkie Batsony MHXy Talony CD i inne blanki ( o Phenixie się nie wypowiadam bo nie miałem żadnego resztę tak ) .Kijek marzenie ,więcej u mnie na wątku ,wypada mi tylko podziękować panu Krzysztofowi za tak wspaniały blank Edytowane 15 Maja 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 (edytowane) Ja z kolei się "zakochałem" w serii Blaas F.Tym razem kijaszek dedykowany Boleniom. Edytowane 15 Maja 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Zacny kijek. Też przymierzam się do blassa f na klenio jazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 (edytowane) Zacny kijek. Też przymierzam się do blassa f na klenio jazie Mam takiego F i XFFXFBoronowe muszę luknąć na nie podczas wizyty u Krzysztofa.Akurat będzie okazja przy dostawie moich Tajmieniowych szczurków które pojadą na Syberię w sierpniu. Edytowane 15 Maja 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Zanim pojadę do FishingArt-u, bo widzę, że wyjścia nie ma, trzeba po prostu tam wpaść i już kombinuję jak. Takie rozważania do tych, którzy już macali te blanki, uzbroili kilka kijów i do samego Krzysztofa.Potrzeba mi jednego kija czasem, pod szczupłe na duże przynęty. Wirówka 5 - 6+, słuszniejszych rozmiarów guma, wahadło, a nawet jerk. Zakres wagowy przynęt 15-80g. Czy da się pogodzić te przynęty na jednym kiju. Jeśli tak to chętnie uzbroję taki, pierwszy kij z Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Mam takiego F i XFFP1080636.JPGP1080647.JPGP1080650.JPGP1080664.JPGXFP1090993.JPGP1090988.JPGP1090989.JPGBoronowe muszę luknąć na nie podczas wizyty u Krzysztofa.Akurat będzie okazja przy dostawie moich Tajmieniowych szczurków które pojadą na Syberię w sierpniu. Tomy jak Ci się sprawdzają ? Mam zamiar uzbroić blank 2,9m do 15g z przeznaczeniem na bolenia na średnio i klenio-jazia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Tego 2,60m do 15g polecam jako uniwersal.Spokojniutko da radę Bolkowi a i na Jaśki będzie ok.przy długości 2,90m chyba tez da radę.Dla mnie są to blanki dużo lepsze niż np.CTS ELR jeśli chodzi o zastosowanie-Boleń,Jaź,Kleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 No z rozmowy z Krzyśkiem wynika że zaczyna dobrze gadać od 2 g ale z boleniówką 16-17 g stawiającą dość spory opór w wodzie też da spokojnie rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giaur27 Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 (edytowane) Ja z kolei się "zakochałem" w serii Blaas F.Tym razem kijaszek dedykowany Boleniom.P1100431.JPGP1100403.JPGP1100418.JPGP1100428.JPGP1100410.JPGP1100421.JPGPiękne cacko- aż dech zapiera Edytowane 15 Maja 2013 przez giaur27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Piękne cacko- aż dech zapiera Piękne i moje Pan Krzysztof naprawde ma fach w ręku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi