Skocz do zawartości

FishingArt - producent blanków / pracownia rodbuildingowa

barwena1977

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem dzisiaj w Krakowie uzgadniać szczegóły co do nowego kija na bazie blanku - switch. Produkt Krzyśka Zielińskiego. Biorąc do ręki powstały blank zauważa się bardzo dużą staranność wykonania jak i samego wykończenia, pięknie przeszlifowany, strzelisty, dobrze spasowany no i to ugięcie. Powstanie z tego patyk do metody "float" z udziałem Centerpin-a Kingpin Zeppelin. Słowem - jestem w skowronkach.  :D

24237364t.jpg

• Like 2

Eeee Chłopaki bez podśmiwujek, młynek w realu wygląda rewelacyjnie, piękny kolor. Totalna nowość Kingpina, mój ma nr 64. Ci co mieli go w łapie zachorowali na niego, Krzysiek również. Fotka robiona w mieszanym świetle więc trochę razi po oczach. Zmienia kolor/odcień jak kameleon, kręci się ponad cztery minuty po lekkim zakręceniu (właśnie testowałem na biurku), precyzja wykonania do czterech mikronów. Kij który powstanie będzie totalnie w charakterze młynka jednak bez ekstrawagancji, coś jak "stary Angol". Jak ktoś ciekaw to tutaj jest więcej: http://www.kingpinreels.com/blog/kingpin-news/Page-1

• 2 tygodnie później...

Witajcie.

Potrzebuję informacji na temat blanku Blaas F - SLF9610-2 [6-10lb; 4-15g]

tj. na ile realny jest cw. - czy można zastosować lżejsze przynęty?? powiedzmy 3 gramy oraz czy można przeciązyć trochę kij np. 15-17 gram główka + guma

chciałbym spróbowac uzbroić ten kij pod okoń/kleń/boleń - chodzi mi o taki uniwersalny kijek na zawody na Wisłę.

pomożecie?

Oczywiście najlepiej zapytać Krzyśka ale w ostatnim czasie zauważylem pewną tendencję w 10lb kijach a mianowicie przy tej mocy w wysokich modulach jest wiele kijow do 17-18g i tak tez jest i z Blasami jak dodasz X przed F to już jest wynik, podobnie jest w najnowszych St.Croixach, Phenixach, Lamiglasach....itd

Witam

Posiadam od niedawna kijek na blanku Blaas F 9610 i jestem z niego pozytywnie zaskoczony. Nie mogę za dużo o nim napisać ponieważ za krótko go jeszcze posiadam. Ale jak dla mnie to może być taki uniwersał na klenia i bolka na lekko, przeciążyć go można ale w miarę rozsądku. Typowo pod klenio-jazie poszukał bym delikatniejszego blanku, ale jako uniwersał to będzie dobry wybór. Kijek jest bardzo stabilny i przy swojej konstrukcji dobrze ładuje przynęty. Mogę się zgodzić w 100% z @Rheinangler odnośnie blanków wysoko modułowych.

• 2 tygodnie później...

Wczoraj byłem u kolegi i oglądałem wędkę zbudowaną na blanku BORON zakupionego od Pana Krzysztofa. Można powiedzieć piękna sprawa.

Wykonał dwie szytówki jedną a wklejonym e-glassem pod okonia, i efekty ponoć nie samowite .

Wreszcie mamy krajową produkcję doskonałych blanków. Myślę że tylko polecać pracownie Pan Krzysztofa. http://www.fishingart.pl/

Chwalimy ciągle jakieś Batsony, Phenixy i inne, a tu krajowy doskonały wyrób. Mam nadzieje że w końcu docenimy pracę i pomysłowość polskich speców ;) !!!

Wczoraj byłem u kolegi i oglądałem wędkę zbudowaną na blanku BORON zakupionego od Pana Krzysztofa. Można powiedzieć piękna sprawa.

Wykonał dwie szytówki jedną a wklejonym e-glassem pod okonia, i efekty ponoć nie samowite .

Wreszcie mamy krajową produkcję doskonałych blanków. Myślę że tylko polecać pracownie Pan Krzysztofa. http://www.fishingart.pl/

Chwalimy ciągle jakieś Batsony, Phenixy i inne, a tu krajowy doskonały wyrób. Mam nadzieje że w końcu docenimy pracę i pomysłowość polskich speców ;) !!!

Dobrze prawisz , dzisiaj testowałem wędkę sandaczową na blanku boronowym pana Krzysztofa i bije na głowę te wszystkie Batsony MHXy Talony CD i inne blanki ( o Phenixie się nie wypowiadam bo nie miałem żadnego resztę tak :)) .Kijek marzenie ,więcej u mnie na wątku ,wypada mi tylko podziękować panu Krzysztofowi za tak wspaniały blank

Edytowane przez mrWhite7

Zacny kijek. Też przymierzam się do blassa f na klenio jazie :)

Mam takiego :) F i XF

F

post-46714-0-03769800-1368626064_thumb.jpgpost-46714-0-37008600-1368626085_thumb.jpgpost-46714-0-99086600-1368626105_thumb.jpgpost-46714-0-98539900-1368626126_thumb.jpg

XF

post-46714-0-94350200-1368626172_thumb.jpgpost-46714-0-77607400-1368626195_thumb.jpgpost-46714-0-04868600-1368626213_thumb.jpg

Boronowe  muszę luknąć na nie podczas wizyty u Krzysztofa.Akurat będzie okazja przy dostawie moich Tajmieniowych szczurków które pojadą na Syberię w sierpniu. 

Edytowane przez Tomy

Zanim pojadę do FishingArt-u, bo widzę, że wyjścia nie ma, trzeba po prostu tam wpaść i już kombinuję jak. :)

Takie rozważania do tych, którzy już macali te blanki, uzbroili kilka kijów i do samego Krzysztofa.

Potrzeba mi  jednego kija czasem, pod szczupłe na duże przynęty. Wirówka 5 - 6+, słuszniejszych rozmiarów guma, wahadło, a nawet jerk. Zakres wagowy przynęt 15-80g. Czy da się pogodzić te przynęty na jednym kiju. Jeśli tak to chętnie uzbroję taki, pierwszy kij z Krakowa :)

Mam takiego :) F i XF

F

attachicon.gifP1080636.JPGattachicon.gifP1080647.JPGattachicon.gifP1080650.JPGattachicon.gifP1080664.JPG

XF

attachicon.gifP1090993.JPGattachicon.gifP1090988.JPGattachicon.gifP1090989.JPG

Boronowe  muszę luknąć na nie podczas wizyty u Krzysztofa.Akurat będzie okazja przy dostawie moich Tajmieniowych szczurków które pojadą na Syberię w sierpniu. 

Tomy jak Ci się sprawdzają ? Mam zamiar uzbroić blank 2,9m do 15g z przeznaczeniem na bolenia na średnio i klenio-jazia.