Andrzej Stanek Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Piękna robota.Co to za metoda float, nie widziałem nigdy takiego kija z takim kołowrotkiem? Tutaj znajdziesz podstawowe informacje: http://www.youtube.com/watch?v=i81DpyXmxPUhttp://www.youtube.com/watch?v=v3lJpJxRQ0c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Trzymam kciuki za Krzysztofa i powodzenie jego wyrobów na targach !!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Trzymam kciuki za Krzysztofa i powodzenie jego wyrobów na targach !!!!!!!!!!!!!!!!Gadałem dzisiaj z Krzyśkiem i poszło fantastycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 To wspaniale!!!!!!!!! Nigdy jeszcze nie spotkałem takiego pasjonata i zarazem nader uczciwego w swej pasji człowieka jak Krzysztof i dlatego życzę mu jak najlepiej i trzymam kciuki za pełny sukces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 To wspaniale!!!!!!!!! Nigdy jeszcze nie spotkałem takiego pasjonata i zarazem nader uczciwego w swej pasji człowieka jak Krzysztof i dlatego życzę mu jak najlepiej i trzymam kciuki za pełny sukces potwierdzam w 100% i też kciuki trzymam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Dołączam się do kciuków i też potwierdzam co koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 No fantastyczne wieści koledzy z targów Ja też trzymam kciuki mocno za powodzenie bo Krzysiek to fantastyczny człowiek w całości poświęcony swojej pasji. Niecierpliwie się też mocno bo zamowiłem kijka u niego i bedzie wykonany na połowe lipca i aż mnie nośi bo nie moge się już doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Niecierpliwie się też mocno bo zamowiłem kijka u niego i bedzie wykonany na połowe lipca i aż mnie nośi bo nie moge się już doczekać wiem coś o tym bo i ja czekam na swoja szpadę.... jajo można znieść pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Wygląda na to, że za tydzień zrobię najazd na Kraków. Wstępnie umówiony jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 No i mamy sukces, polskie blanki zaciekawiły Zachód, mało tego - zaciekawiły i pobudziły apetyt. Wielkie GRATULACJE dla Pana Zielińskiego za wytrwałość, zapał, pasję tworzenia. Jeszcze chwila i Niemiec, Anglik, Włoch będzie kuso spoglądał z iskierką zazdrości co Polak trzyma w garści... Tym co robią ruchy na giełdzie proponuję wstrzemięźliwość by nie stracili podwójnie... Z tego co słyszałem Europa zaczyna wielkim łukiem omijać chińskie naklejki, tak trzymać. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 No i mamy sukces, polskie blanki zaciekawiły Zachód, mało tego - zaciekawiły i pobudziły apetyt. Wielkie GRATULACJE dla Pana Zielińskiego za wytrwałość, zapał, pasję tworzenia. Jeszcze chwila i Niemiec, Anglik, Włoch będzie kuso spoglądał z iskierką zazdrości co Polak trzyma w garści... Tym co robią ruchy na giełdzie proponuję wstrzemięźliwość by nie stracili podwójnie... Z tego co słyszałem Europa zaczyna wielkim łukiem omijać chińskie naklejki, tak trzymać. Pozdrawiam. Niemiec już spogląda z zazdrością i to nie z iskierką ale zachodzi w głowę "wie ist das möglich ?"wiem coś na ten temat bo łowiłem razem z testerem Quantum (taka firma) i jego Quantum był ubogim krewnym przy polskim boronie na dodatek facet nie wstrzelił się z gumami więc kosiłem sandacze krakowskim Vegterem na gumę w kolorze "Opening Night", docinki Niemca że takiego koloru gumy by nigdy nie kupił skończyły się chyba po po piątej rybie i z wdzięcznością przyjął zaproponowaną gumę a rozpływał się w samych superlatywach o skuteczności kija i przepięknym ugięciu przy holu sandaczy.Nie widział nigdy kija o takiej akcji i takiej skuteczności , sądził że na Elbę i sandacza to sztywna pała z umiarkowanie sztywną szczytówką a tu SZOK ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Niemiec już spogląda z zazdrością i to nie z iskierką ale zachodzi w głowę "wie ist das möglich ?"wiem coś na ten temat bo łowiłem razem z testerem Quantum (taka firma) i jego Quantum był ubogim krewnym przy polskim boronie na dodatek facet nie wstrzelił się z gumami więc kosiłem sandacze krakowskim Vegterem na gumę w kolorze "Opening Night", docinki Niemca że takiego koloru gumy by nigdy nie kupił skończyły się chyba po po piątej rybie i z wdzięcznością przyjął zaproponowaną gumę a rozpływał się w samych superlatywach o skuteczności kija i przepięknym ugięciu przy holu sandaczy.Nie widział nigdy kija o takiej akcji i takiej skuteczności , sądził że na Elbę i sandacza to sztywna pała z umiarkowanie sztywną szczytówką a tu SZOK ! a czego po Niemcu można się było innego spodziewać... (zwłaszcza w kontakcie z Polakiem) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 (edytowane) Tylko z uprzejmości wziąłem to czym łowił Niemiec a więc dość lekką konstrukcję Quantum z bardzo oryginalnym uchwytem pozwalającym podtrzymywać goły blank palcem wskazującym od dołu ale...aby to zrobić trzeba trzymać wędkę w ten sposób że stopka kołowrotka znajduje się między najmniejszym palcem "drugim od dołu" przez co dość sztywny kij jeszcze bardziej leciał "na pysk" rodzaj ugięcia przemilczę ,na kilka ryb jakaś połowa wyholowanych skutecznie reszta spadła Mój komentarz był mniej więcej taki jak docinki Niemca na temat mojej gumy Edytowane 18 Czerwca 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 raz miałem kontakt ze sprzętem firmy Quantum,kiedy to zakupiłem dwa młynki o nazwie Quantum Force Feeder...pierwszy i jak na razie ostatni raz w swoim życiu widziałem,żeby kołowrotek tak potwornie skręcał linkę... wystarczyło jedno nawinięcie na szpulę linki a potem tylko jej zluzowanie na przelotkach aby zaczęły tworzyć się warkoczyki długości 20-30cm (i to kilka na raz) sory za offa ale musiałem to komuś powiedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 No to mamy koniec końców jakiś powód do radości . Niektórzy , niestety .. Większość i tak wybierze anonimowe curiosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Czarnowidzący Miejżesz, człecze, nadzieję. Może jeszcze jakaś iskierka się tli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Większość i tak wybierze anonimowe curiosa A dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Brawo, brawo, sukces Polaka sukcesem Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 A dlaczego?Bo taki jest kod kulturowy ludzi wypranych z poczucia wszelkiej wartości , za...anych tanią propagandą . Bo co tu może być dobrego ? Stodoły , Krzychunie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Krzysiek jak coś już robi to wie jak to robić .Po cichu liczyłem na jego sukces ale nigdy nie wiadomo jak klient się ustosunkuje do produktu.To chyba kwestia czasu jak polskie blanki będą pożądane, conajmniej przez Europę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 zarzucanie niemcowi, ze ma Vorurteile wobec polakow, to nic innego jak Vorurteil ... i jezeli sie nie myle, to mozna to wsadzic do szuflady z napisem: paradoks a wracajac do tzw. domniemanenego ugiecia kija sandaczowego, to wcale sie nie dziwie, ze ktos uwaza taki sterotyp: ... sądził że na Elbę i sandacza to sztywna pała z umiarkowanie sztywną szczytówką a tu SZOK ! za jedyny wlasciwy, poniewaz czytajac forum jerkbaita tez mozna dojsc to tego samego wniosku, mianowicie, ze kij sandaczowy musi miec ugiecie kija bilardowego, w przeciwnym wypadku nie zatniemy sandacza, ktory, jak wszech wiadomo, bo wiesc gminna glosi, ma ceramiczny pysk ... taki jest rozposzechniony, takze tutaj(!) kanon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 (edytowane) Właśnie dlatego ten blank z Krakowa jest taki unikalny.Trudno w to uwierzyć ale "tnie" z niesamowitą siłą (proszę spytać kolegę Rheinangler to powie coś na ten temat )pod rybą natomiast pięknie pracuje jak parabola, więc przyglądając się z boku człowiek niewtajemniczony pomyśli sobie że gość wybrał się na Elbę z parabolikiem i jeszcze aby było ciekawiej podbija sobie raczej potężne gumy na sporych ciężarach a szczyt nie klęka tylko szybciutko jak maszyna kasuje luzy, więc to całkowicie burzy nasze stereotypy dotyczące połowu tej ryby i doboru sprzętu. Aby nie było tak różowo i słodko blank Vegtera waży o 10 g więcej niż tej samej długości i porównywalnej mocy blank Hersa i tak 8'6" 20 lb waży 72 g a Hers 8'6" 17 lb waży 62 g Dla "miękkich " może to być sporym problemem ,wyważenie blanku jest takie samo boron vs grafit i przy tych blankach punkt znajduje się na 91 cm Edytowane 19 Czerwca 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 mrWhite7 podpuszczasz zaczynam sie zastanawiać nad telefonem do Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 mrWhite7 podpuszczasz zaczynam sie zastanawiać nad telefonem do Krakowa Jak się zastanawiasz to już po Tobie :lol: . Artur wie co mówi, szukał i znalazł.Pewnie długo nie wymieni na inny kijek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 mrWhite7 podpuszczasz zaczynam sie zastanawiać nad telefonem do Krakowa Nie podpuszcza Przy okazji wspólnego wędkowania z Arturem miałem okazję w niedzielę powyginać świerzutkiego borona 20lb 2,6m i Hersa 17lb w tej samej długości. Oba blanki wyśmienite jakością wykonania i parametrami .Moc ,szybkość i ugięcie pod obciążeniem to kwintesencja wędek pod gumy i nie tylko jeśli chodzi o rzekę.O dziwo mnie od razu do gustu przypadł bardziej Graficiak jak boron Po pierwsze lżejszy, szybszy w ugięciu wzorowy tak jak boron, który z kolei wydaje się bardziej uniwersalną propozycją jeśli idzie o rodzaj przynęt.Hersik jest malinowy jesli w grę bedą wchodziły gumy zarówno na główkach jak i DropShot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi