pawello Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Tak mi się wydawało że chodzi o ten srebry pierścień. A z tą obrączką to na poważnie, dzisiaj przyuważyłem na Taloniku zadrapanie farby uchwytu softacza. Wszystkiemu winne moje "kajdany". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Blaas F SLF9010-2 (10lb 4-15g), czy ktoś ma albo jeszcze lepiej używa? Myślę zlecić p.Zielińskiemu zbudowanie na nim lekkiej pstrągówki na San. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Tomku z tego co kojarze ( nie jestem pewien czy akurat ten blank ) zbroił chyba Kuba @Forecast a i popytaj Wojtka @Wobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Blaas F SLF9010-2 (10lb 4-15g), czy ktoś ma albo jeszcze lepiej używa? Myślę zlecić p.Zielińskiemu zbudowanie na nim lekkiej pstrągówki na San. Kija jeszcze na nim nie składałem ,ale moim zdaniem ciekawy blank na pstrągówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 (edytowane) Alps oczywiście. Jacosławie, mam pytanie - czy informację o producencie przelotek S6 dystrybuowanych przez Fishing Art uzyskałeś w pracowni czy to są Twoje domysły / wymysły ? Edytowane 17 Października 2013 przez Friko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 @Friko zadzwoń do Krzysztofa on Ci wszystko wytłumaczy na temat przelotek które ma. Widzę strasznie sceptyczni co poniektórzy jeśli chodzi o blanki polskiej produkcji. Ja wszystkie obecnie kije mam od Krzysztofa. Nawet dorobił mi szczytówkę do złamanego Blue Rapida wg moich zaleceń. Również nie zdarł ze mnie strasznie. Polecam się skontaktować osobiście lub telefonicznie i nie sugerować się tym co kto pisze z sufitu bo naprawdę warto. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Kuba, a powiedz jak działa Ci ta dorobiona sczytówka? Może jest tak idealnie, że różnicy nie widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Kuba, z dodzwonieniem się do FA bywa problematycznie, ale to inna sprawa. Kol. Jacosław taką informację umieścił na forum, więc ja chciałbym wiedzieć skąd ją wziął, po prostu. Dalego pytanie jest skierowane do kol. Jacosława 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Kuba, z dodzwonieniem się do FA bywa problematycznie, ale to inna sprawa.W różnym czasie robiłem trzy kije w FA i nigdy nie było problemu z dodzwonieniem się...Jeśli num był zajęty natychmiast po zakończeniu rozmowy był telefon "zwrotny" od Krzysztofa,jeśli zaś szykowała mu się jakaś dłuższa wędkarska wyprawa,dostawałem telefon lub maila z informacją i dokładną datą wyjazdu i przyjazdu...pzdr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Kuba, z dodzwonieniem się do FA bywa problematycznie, ale to inna sprawa. Kol. Jacosław taką informację umieścił na forum, więc ja chciałbym wiedzieć skąd ją wziął, po prostu. Dalego pytanie jest skierowane do kol. Jacosława[/quote Friko chyba chodziło o to żeby, informacje na JB były potwierdzone i odwzierciedlały rzeczywlisty stan rzeczy. Subiektywne,niepotwierdzone opinie lub niepełne inf. powodują dezinformację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Zostawcie już temat tych przelotek, bo robi się to nudne... Niech Ci których nie interesuje zakup tych przelotek (tylko szczekanie) oleją sprawę, a zainteresowani nabyciem poszukają informacji u źródła - FishingArt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Szczerze to jak dla mnie te przelotki S6 może i robić jakiś SRAKSON itp Ważne że działają i to bardzo dobrze ( dwa kije na nich + ostatni CTS ) a jeszcze do tego gwarancja Krzysztofa - bezcenne Amen 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Friko chyba chodziło o to żeby, informacje na JB były potwierdzone i odwzierciedlały rzeczywlisty stan rzeczy. Subiektywne,niepotwierdzone opinie lub niepełne inf. powodują dezinformację. Dokładnie, o to właśnie mi chodzi. Dlatego "wywołałem do tablicy" jeśli można tak powiedzieć Pana Jacka. Mam nadzieję że odpisze skąd się wzięła informacja którą podał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Przelotki S6 robi ta sam firma co dla Alpsa z tych samych materiałów-zarówno ramki jak i wkłady.Taką też informację dostaną zainteresowani u samego źródła.Jak kto chce Krzysztof zbroi również na Fuji.Tak więc nie widzę problemu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 No to jak w końcu - Alpsy czy "prawie" Alpsy" ? Jeżeli jesteś Tomek tak dobrze zorientowany to może powiesz mi czy blanki są made in Poland czy też "prawie" made in Poland ? Byłeś w polskiej "fabryce blanków", widziałeś proces produkcyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 (edytowane) No to jak w końcu - Alpsy czy "prawie Alpsy"Przelotki bardzo dobrze działające w praktyce, right? Edytowane 17 Października 2013 przez Maciek_7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Ja z kolei słyszałem, że przelotki S6 powstają w tej samej fabryce, co wędziska Larus Aczkolwiek jak wiadomo karawana jedzie dalej, póki ma chętnych na perkal i paciorki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 (edytowane) Jeżeli jesteś Tomek tak dobrze zorientowany to może powiesz mi czy blanki są made in Poland czy też "prawie" made in Poland ? Byłeś w polskiej "fabryce blanków", widziałeś proces produkcyjny?Byles w Chnskiej fabryce batsona? Byles w dawnej fabryce CD w NZ? Widziales? A moze jednak byly robione na Jamajce? Na szczescie dobra pracownia obroni sie sama... Edytowane 17 Października 2013 przez Maciek_7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 (edytowane) No to jak w końcu - Alpsy czy "prawie" Alpsy" ? Jeżeli jesteś Tomek tak dobrze zorientowany to może powiesz mi czy blanki są made in Poland czy też "prawie" made in Poland ? Byłeś w polskiej "fabryce blanków", widziałeś proces produkcyjny?Friko no już jaśniej nie potrafię wyjaśnić co do za przelotki.Wydaje mi się że podałem to wystarczająco przejrzyście.Blanki są Polskie w fabryce nie byłem ale co chwilę mam taką propozycje od Krzysztofa.Niestety z mojej strony brak czasu.Muszę się w końcu wybrać.Zdam foto relację ale to Krzysztof musi się zgodzić.Teraz zbroję u Krzyśka wędki na blankach X-Zoga,ubieram je w Fuji SiC,uchwyt też Fuji.Dla mnie jest to najpewniejszy osprzęt.Po nowym roku będą 1 składy Krzyśka.Jak mi spasują na pewno uzbroję.W razie czego reklamacja bezproblemowa,wszystko na miejscu,podejście do klienta fajnie,grzecznie-kulturka pełna. Ja tu murem za nikim nie stoję piszę i mówię jak jest.Mam swój cyrk/swoje małpki i cała reszta tak naprawdę mnie wali za przeproszeniem. Edytowane 17 Października 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Bo to takie Polskie - na siłe szukanie dziury w całym a nóż ......Nie daj boże jak ktoś osiągnie jakiś sukces ( polskie blanki ) - nie to nie może być , jak to , czemu on .... Dajcie już spokój , bo dla chcących zgłębić temat żaden problem w dzisiejszych czasach - jeden telefon , szczera rozmowa i po temacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Blanki są Polskie w fabryce nie byłem ale co chwilę mam taką propozycje od Krzysztofa.Niestety z mojej strony brak czasu.Muszę się w końcu wybrać.Zdam foto relację ale to Krzysztof musi się zgodzić. Tomek, to mam prośbę - jak będziesz w tej fabryce zrób fotorelację z pobytu i wrzuć tutaj na jerkbaita, co ? Ja dwukrotnie proponowałem Panu K.Zielińskiemu że przyjadę do fabryki i zrobię reportaż na jerkbait - oczywiście całkowicie za free / na swój wyłączny koszt - bo to bardzo zainteresuje Użytkowników naszego portalu, a dla niego będzie niewątpliwie doskonałą reklamą - ale niestety nie chciał się zgodzić na moją obecność w fabryce ani podać bliższej informacji gdzie ona się w Polsce znajduje Zatem jeśli Ty masz taką możliwość - bardzo proszę zrób taką relację z wizyty w polskiej fabryce blanków ! Z przyjemnością opublikuję taki materiał. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Czy coś z tymi przelotkami jest nie hallo że wzbudzają tyle kontrowersji ? Sam miałem Rastka na tych przelotkach i muszę stwierdzić że bardzo lekkie , stabilne i Rastek funkcjonował ok zanim nie wyzionął ducha u Maćka ...ale przelotki zostały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacosław Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Jacosławie, mam pytanie - czy informację o producencie przelotek S6 dystrybuowanych przez Fishing Art uzyskałeś w pracowni czy to są Twoje domysły / wymysły ? Cześć Friko.Wszelkie informacje jakie posiadam o tych przelotkach pochodzą bezpośrednio od Krzysztofa Zielińskiego.Zatem raz jeszcze: Przelotki wykonane są z tego samego materiału co Alps S6 w ramce Y oraz przez tego samego producenta.Wykonane zostały na specjale zamówienie Krzysztofa Zielińskiego. I aby wszystko było jasne na przyszłość: jeżeli zamieszczam na jb w postaci postu jakąkolwiek informację to robię to wyłącznie w sytuacji, gdy informacja jest potwierdzona u źródła.Jeżeli natomiast wyrażam własny pogląd, zdanie lub domniemanie, wtedy zawsze moje wypowiedzi zawierają frazę typu "moim zdaniem", "według mnie" itp. Pozdrawiam Jacek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Jacku, napisałeś, że te przelotki to ALPSY - wyraźnie. Zacytowałem Twoją wypowiedź. I idąc za Twoją radą, skontaktowałem się ze źródłem. Źródłem w tym przypadku jest firma ALPS ( a właściwie San Fu Fishing Tackle Co.Ltd, gdyż "ALPS" do brand a nie nazwa firmy) - i uzyskałem odpowiedź, że oni nie są producentem tych przelotek. Takiej odpowiedzi udzielili mi na podstawie zdjeć przelotek S6 z tego wątku, które im przesłałem.Mają mi wysłać katalog swoich produktów wraz z próbkami swoich przelotek żebym na miejscu sam mógł dokonać porównania. Tu nie chodzi o to, czy te przelotki są dobre czy złe ( choć jak pisałem wcześniej, nie podoba mi się informacja zamieszczona na stronie FishingArt, że są o 25% lżejsze od przelotek Fuji - bo ważyłem je i nie są ). Tu chodzi o jakość informacji jaką się posługujemy, jakiej udzielamy. Powinna być ona precyzyjna i pełna. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Tomek, to mam prośbę - jak będziesz w tej fabryce zrób fotorelację z pobytu i wrzuć tutaj na jerkbaita, co ? Ja dwukrotnie proponowałem Panu K.Zielińskiemu że przyjadę do fabryki i zrobię reportaż na jerkbait - oczywiście całkowicie za free / na swój wyłączny koszt - bo to bardzo zainteresuje Użytkowników naszego portalu, a dla niego będzie niewątpliwie doskonałą reklamą - ale niestety nie chciał się zgodzić na moją obecność w fabryce ani podać bliższej informacji gdzie ona się w Polsce znajduje Zatem jeśli Ty masz taką możliwość - bardzo proszę zrób taką relację z wizyty w polskiej fabryce blanków ! Z przyjemnością opublikuję taki materiał.No słyszałem o tym że umawialiście się na wizytę u Krzysztofa i coś poszło po bandzie.Wszystkiego nie ma co pisać.Krzysztof wie,Ja wiem i Ty wiesz.Z terminami też coś tam nie pasowało.Potem mieliście czy miałeś dzwonić do niego.Nie było kontaktu z waszej strony.Jak to wszystko zebrać do kupy to po prostu nie dogadaliście się,albo któraś ze stron zrozumiała coś opacznie.Nie wierzę w złe intencję ani Twoje Friko ani Krzysztofa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi