norbertkrakow Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Witam!Ostatnio odebrałem przesyłkę od Pana Krzysztofa Zielińskiego.Jak to zwykle bywa, miało być co innego a zdecydowałem się na inny wariant i muszę przyznać się że jestem w 300% zadowolony.Miał to być lżejszy uniwersał do wszystkiego,wędka którą bym zabrał zamiast kilku innych jakbym musiał wybrać właśnie jedna.Zdaje się rzecz niewykonalna, a jednak...W planach był Batson RX8,2.9m,10-21gr,8-12lb a po konsultacji z Panem Krzysztofem zdecydowałem się na CTS Elite Long Range,2.9m,6-20gr,4-8lb.Jednym zdaniem:wyszła super czuła kosa z super progresywnym ugięciem.Nie chcesz go sprzedać może ?PozdrawiamNorbert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Taak dla mnie jest bee, mam nie mile wspomnienia.Ale interesuje mnie i sledze poczynania "Polskiej fabryki blankow" i nigdzie zadnych kokretow. Troche szumu marketingowego i nic.Bardzo chetnie uciulam sobie na polski blank juz nie koniecznie zbrojony w FA.Blank super mam taki i sobie chwalę. http://jerkbait.pl/topic/28427-slf9610-2-96%E2%80%9D-6-10lb-4-15g-fisching-art-blaas-f-na-klenie-i-lekkie-bolenie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Friko, tyle, że odpowiedzi na te pytania interesują mnie mniej niż średnio . Nie ma dla mnie znaczenia informacja o tym gdzie znajduje się fabryka produkująca wyroby dla firmy X czy Y. Moje zdanie o produktach jakiejkolwiek firmy nie zmieni się ani na lepsze ani na gorsze po tym jak uzyskam informację gdzie znajduje się fabryka produkująca dla X czy Y owe produkty. mam się obrażać na produkt bo nie odpowiada mi miejsce jego produkcji? Tego typu wiadomości traktuję czysto informacyjnie i nie przywiązuję do nich zbytniej wagi. Jeżeli znam przelotki Fuji KL-H, pracuję na nich, jestem zadowolony z ich stosowania oraz z ich właściwości to nie zmienię opinii o tym produkcie kiedy dowiem się, ze są produkowane w Nikaragui czy gdziekolwiek indziej. Reasumując: szkoda mi czasu, żeby dociekać gdzie i w jakich fabrykach są produkowane wyroby, których używam i z których jestem zadowolony, tym bardziej, jeśli są to wyroby pierwszorzędne i nigdy mnie nie zawiodły.Dobrego Dnia Ręce precz od Nikaragui :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Origin albo prowienencja to terminy obecne w prawie każdym języku. U nas jest w użyciu ich gminny odpowiednik - zajebiste .. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) Panowie, odbijacie piłeczki, a sprawa jest prosta jak niekrzywy blank Myślę, że akurat na J.pl nie ma zawiści, że polskiej firmie coś się udało. Nie słyszałem o bojkocie Salmo, choć nie wszystko wszystkim i zawsze się podobało... Sądzę, że zdecydowana większość bardzo by się cieszyła z posiadania topowych produktów made in poland. Ja tak. Być może Blaasy takie są, nie wiem, nie łowiłem, nie deprecjonuję ich i wierzę, że są naprawdę świetne oraz życzę twórcom jak najlepiej. Tak samo omawiane S6 - nie miałem ich, więc nie chodzi mi o to, czy są dobre - założę nawet, że są i życzę szczerze, żeby dzięki FA były lepsze od Fuji. Mówię serio.Rzecz w tym, że odpowiedzi na pytanie ile ważą i skąd pochodzą sprzedawane produkty, nie powinny ginąć w meandrach katalogów i marketingu, bo Klient nie jest od tego, żeby się bocznymi kanałami dowiadywać skąd i jaką ma wędkę oraz by ważyć zestawy przelotek co każdy wypust. Podejście, że "przecież dobre, to o co chodzi", albo "jak tu źle, to tam są drzwi" nie jest na światowym poziomie i myślę, że Pan Zieliński pod taką antyreklamą się nie podpisze, bo FA posiada ustaloną renomę i sądzę najogólniej, że zasłużoną.P.S. Krótka piłka. Może ktoś nie lubi Chin i potrzebuje wędki, na której nie ma ani grama Chin? Może ktoś nie lubi USA albo Japonii? Niełatwo znaleźć taką wędkę? A kto komu zabroni szukać latami?To żaden wstyd powiedzieć, że materiał Japan, półprodukt China, a produkt Poland... Tylko fair jest dać Klientowi świadomy wybór. Hodowanie nieświadomych klijętuf jest dziś w rozkwicie na całym Świecie, ale to nie powód by do tego "równać", bo to żadne osiągnięcie na miarę XXI wieku. Co innego wysokomodułowy spin-jig. PozdrawiamGrzesiek Edytowane 18 Października 2013 przez Maynard 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Chcę dodać jedną rzecz odnośnie blanków FA. Jak poszła wiadomość o "polskich blankach" to chwyciłem za telefon i zadzwoniłem do FishingArt z gratulacjami. Ja naprawdę życzę jak najlepiej temu projektowi. Zakładam, że koledzy sugerujący wyżej "Laponie" czy "Chiny" troszkę się zagalopowali... Miałem w ręku jak dotąd dwie sztuki blanków z FA - na obu była nalepka "Made in Poland" a to jak dla mnie jednoznacznie powinno wskazywać na miejsce wytworzenia Tylko chciałbym się dowiedzieć w końcu gdzie jest ta manufaktura, odwiedzić ją, przyjrzeć się procesowi produkcyjnemu, porozmawiać z pracownikami albo chociaż móc zobaczyć na jerkbaicie fotoreportaż zrobiony z takiej wizyty przez kogoś innego. Mam nadzieję, że tak się w końcu stanie i skończą się spekulacje. Na youtube można przecież znaleźć filmy z takich manufaktur jak St.Croix czy North Fork Garry Loomis - wszystko jak na dłoni pokazane, właściciele z dumą oprowadzają i pokazują kolejne etapy powstawania swoich produktów, dlaczego tak nie może być u nas ? Wg mnie jedną z największych wartości dodanych rodbuildingu jest to, że klient uzyskuje rzetelną i pełną wiedzę o tym z czego zbudowana jest wędka którą zamawia. Od najdrobniejszego komponentu aż po blank. Robuilding nie potrzebuje marketingowego bla bla bla jakie w swoje katalogi wtłaczają producenci gotowych wyrobów, wystarczy prosta i szczera informacja. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 "Wg mnie jedną z największych wartości dodanych rodbuildingu jest to, że klient uzyskuje rzetelną i pełną wiedzę o tym z czego zbudowana jest wędka którą zamawia. Od najdrobniejszego komponentu aż po blank. Robuilding nie potrzebuje marketingowego bla bla bla jakie w swoje katalogi wtłaczają producenci gotowych wyrobów, wystarczy prosta i szczera informacja." I na tym sie zatrzymajmy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Sorki, że się wtrącam... takie proste pytanie.. A co jak w fabryce w USA zatrudnieni są Chińczycy (czy inni z tamtego rejonu)??? Czy "Made in USA" nadal będzie takie "ekscytujące"? P.S. Hehe, wcale bym się nie zdziwił jakby w fabryce u USA pracowali nawet Polacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Sorki, że się wtrącam... takie proste pytanie.. A co jak w fabryce w USA zatrudnieni są Chińczycy (czy inni z tamtego rejonu)??? Czy "Made in USA" nadal będzie takie "ekscytujące"? P.S. Hehe, wcale bym się nie zdziwił jakby w fabryce u USA pracowali nawet Polacy A co bedzie jak pracuja Czadzijczycy i jedza chinskie zarcie co wtorek a co czwartek wenezuelskie malze ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) Biegunka, względnie niestrawność? Edytowane 18 Października 2013 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) The answer is: technologia i kontrola jakości. Jak dla mnie to wędki mogą produkować nawet orangutany, a szefem zmiany może być goryl, byle spełnione były dwa warunki wymienione na wstępie. Edytowane 18 Października 2013 przez krzysiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Nie Krzysiek , to jest tylko recepta na globalną Coca colę O ileż przyjaźniejszy i czytelniejszy jest dla nas świat w którym wiadomo : kto napisał Pana Cogito , skąd się bierze Teacher's albo sushi , a nawet skąd są Pigmeje .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) Bo ja rozważam motyw produkowania blanków made in USA przez Czadzijczyków zatrudnionych w manufakturze w USA Osobiście mi to nie przeszkadza.Niestety, nie chciałbym być złym prorokiem, ale za czas jakiś względy polityczno-ekonomiczne-ideologiczne trzeba będzie sobie schować w buty, bo wybór będzie iluzoryczny, albo oficjalnie żaden... Ale żeby nie było: uważam, że np. nie ma to jak stary Morrum. I - tak, nie chciałbym, żeby przenieśli jego produkcję do PRC. Wstyd by mi było przed szwedzkim oringiem, gdybym go wyholował na co innego. Bo szacunek dla każdego oringa mam i tulę go w ramionach jak dziecko Edytowane 18 Października 2013 przez krzysiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 @krzysiek, ale masz wieeelki podbierak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Tak i wiem, że wielu poszło już w moje ślady. Obręcz 90+, bardzo sprawnie podbiera, gumowana siatka, nie straszne jej kotwice. Prawdziwe C&R, a nie jakieś pitu-pitu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Ale Off Top sie zrobił. Kto ma nową wędkę z FishingArt. Pokazywać zdjęcia..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Pierdoły co nie którzy piszą. W Pieninach sroki się z tego śmieją... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Pierdoły co nie którzy piszą. W Pieninach sroki się z tego śmieją...Pewnikiem te Słowackie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Pierdoły co nie którzy piszą. W Pieninach sroki się z tego śmieją...Chyba papugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Ładnie się tam bawią na tym zlocie. Pierwszy dzień a Andrzej już gada ze srokami .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Ładnie się tam bawią na tym zlocie.Pierwszy dzień a Andrzej już gada ze srokami ..Jedruś ma prawo ''SWIERGOLIĆ'' toć on od środy w Pieninach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Chyba papugi.Papug tu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 To jak wrażenia po wizycie w pracowni Pana Zielińskiego (+Super moderator Friko). Czas najwyższy by pokazać na forum fotki z produkcji blanków poparte słowem komentarza. Czeka nas tu wielu i kilku niedowiarków. Kuba - byłeś, widziałeś, może Ty przemówisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Czytam, czytam, po zlocie poinformowany o radosnej twórczości...W głowę zachodzę o co tak naprawdę kolegom w radosnej twórczości chodzi, po za popisaniem się wypowiedziami w temacie, z którym kontaktu nie mieli...Z kolegami na zlocie pośmialiśmy się troszkę z teorii spiskowych, godnych co najmniej komisji sejmowej Miło być w Polsce. i tak BTW - mając okazję pooglądać kolejną porcję wędek FA wiem gdzie będzie się składał kolejny kij na bassy dla mnie. I jeszcze mnie jedno zastanawia.Skąd pomysł, ze ktoś ma się tłumaczyć przed userami forum, gdzie, co i jak robi, cokolwiek udowadniać?Chcesz - kupujesz, nie wierzysz, nie chcesz - nie kupujesz.Ale - oczekiwanie, ze ktoś będąc zarobionym swoimi sprawami, znajdzie czas na publiczne udowadnianie, że nie jest wielbłądem... No bez jaj... Z resztą, jak już wiemy, temat nieaktualny Co do wrażeń - niech opowie Friko, ja tam tylko zdjęcia robiłem.Przejęty byłem, jeśli kogoś to obchodzi 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Panowie niedowiarkowie,może teraz tak troszkę z "twarzą" pora wyjść....? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi