Skocz do zawartości

FishingArt - producent blanków / pracownia rodbuildingowa

barwena1977

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jesli chodzi o serie blaasow f to sa podobno szybsze od batsonow z rx 8 i dobrze trzymaja rybe. Tyle wiem od zrodla. Panowie nie zawracalem p. Zielinskiemu glowy wieloma pytaniami bo i tak nie bede nic krecil w tym roku, ale nurtuje mnie jedno. Jak to jest z tymi blankami, jak dlugo trzeba czekac na realizcje zamowienia? Z tego co czytam na j.b. i jak wiesci niosa to blanki kreci sam p. Krzysztof, ktorego nie ma w tej chwili w Polsce. Inwestuje duze srodki w sprzet do produkcji tychze blankow, potem wyjezdza czyli produkcja stop, moze sobie pozwolic na cos takiego! Jedna osoba i oferta wieksza od batsona czy innego znanego producenta! A testy...  Nie mam pojecia o co kaman.  Mysle, ze wielu czytajacych ten watek ma podobne odczucia. Mam nadzieje, ze w koncu cos sie wyjasni bo chetnych na polskie blanki byloby wielu  :) . No bo czemu nie. Polska woda +polski blank, rzecz nie pojeta do tej pory ;) .  Rozmawialem tez z ludzmi, ktorzy stali przed wyborem blanku i slyszeli "o naszych", ale z braku dostepu rezygnowali, decydujac sie na blanki dostepne w pracowanich od reki. Wybierali batsona itp., tylko dlatego, ze byl, a wiec z koniecznosci. Pozdrawiam

• Like 1

Mógłbyś Friko namówić Krzysztofa żeby napisał zawsze parę słów o swoich wyprawach i o swoich wędkach . Dla niego by była reklama a dla nas uciecha i kawał wiedzy.

Krzysztof mało pisze, ale fotoreportaże z podróży zamieszcza, a raczej zamieszczał, bo ostatnie dotyczą 2012 roku.

http://www.fishingart.pl/podroze/

Edytowane przez Mari

Rozmawialem tez z ludzmi, ktorzy stali przed wyborem blanku i slyszeli "o naszych", ale z braku dostepu rezygnowali, decydujac sie na blanki dostepne w pracowanich od reki. Wybierali batsona itp., tylko dlatego, ze byl, a wiec z koniecznosci.

wybierali z koniecznosci i z braku dostepu? wedlug mnie raczej z braku cierpliwosci ... i nie zebym bronil krzyska, duzy jest, sam sie obroni :)

• Like 2

Konrad, a masz może SLF706-2 lub SLF7010-2 i podzielisz się spostrzeżeniami? Chciałbym pod jigowanie okoniowe gumkami 2/3" i główkami 5-12g. Z góry podziękował.

Mam i właśnie teraz zbroję w kr- koncepty.

Pełny komfort masz przy główce pomiędzy 4-9 g ale opis jest jak najbardziej prawidłowy.

Typowa kosa do jigowania taką gramaturą

Co do dostępności blanków to u mnie są bo zamawiam do siebie do pracowni większe dostawy.

Jeśli ktoś ma możliwość podjechać do mnie do pracowni to zapraszam , można pomacać

Mam nadzieję że będą ale to nic pewnego.

Konkrety w połowie grudnia.

Jeśli chodzi o jednoskłady to bardzo dobrze wygląda seria  REVELATION batsona .

Jest też teraz na warsztacie blank REVS72UL ,miłe zaskoczenie , super cena do jakości.

W połowie przyszłego tygodnia będę miał w pracowni prawie całą serię

Panowie kleic kije "na naszych" i wrzucac do watku, zwlaszcza ugiecie pod obcizeniem, odczucia podczas uzytkowania, wady, zalety, a nie tylko zdjecia polakierowanych omotek  :) .  Wobi wiem, ze cos masz na stanie z naszych i dzieki za info, ale budzet mam okrojony w tym roku. Poznecam sie nad batsonem jeszcze, ale w przyszlym roku na pewno bedzie "nasz". 

A czy któryś z blanków nada się pod wahadłówki (algi, gnomy, morsy.....) 12-30gram czyli od rozmiaru 1 do 3. Nurt średni warciany ;)
REVC68Mh i RRVC68h

Fajnie jakby pracowały już pod około wymiarową szczupłą rybą z zębami ;) Tak mnie ciekawi ich realne CW

A czy któryś z blanków nada się pod wahadłówki (algi, gnomy, morsy.....) 12-30gram czyli od rozmiaru 1 do 3. Nurt średni warciany ;)

REVC68Mh i RRVC68h

Fajnie jakby pracowały już pod około wymiarową szczupłą rybą z zębami ;) Tak mnie ciekawi ich realne CW

SLF8615-2