WOBI Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Rafał jeżeli z blaasa F lub M to moim zdaniem 15lb. będzie za słaby,ja celował bym w 20lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Rafale ale ja szukam kija 1cz.....mam czas do maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Rafale ale ja szukam kija 1cz.....mam czas do maja To zmienia postać rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Rafał jeżeli z blaasa F lub M to moim zdaniem 15lb. będzie za słaby,ja celował bym w 20lb. Ten blank 15lb ma niezly zapas mocy ale nie mialem dla porównania 20stki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Ja miałem obydwa w kilku dł.,mocy to i może mu starczy do zaciącia przy wachadle,ale rzutowo 30 dla 15lb. to już trochę dużo... moim zdaniem 20lb. jest w sam raz i obskakuje jeszcze większe woblerki. Co do jednoskładów to po nowym roku maja być standardowo w dwóch seriach F i XF od (chyba) 6'3" do 7'6" we wszystkich mocach jakie ma F.Art w ofercie. + oczywiście indywidualne fanaberie klientów na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Tak jeszcze dodam 1,98m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Ja miałem obydwa w kilku dł.,mocy to i może mu starczy do zaciącia przy wachadle,ale rzutowo 30 dla 15lb. to już trochę dużo... moim zdaniem 20lb. jest w sam raz i obskakuje jeszcze większe woblerki. Co do jednoskładów to po nowym roku maja być standardowo w dwóch seriach F i XF od (chyba) 6'3" do 7'6" we wszystkich mocach jakie ma F.Art w ofercie. + oczywiście indywidualne fanaberie klientów na zamówienie Na blanku który podałem nie raz rzucałem 30g wabikiem bez potu na czole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Wiesz mam kija do 18gr i blacha to max 14gr, a wobler 20gr poleci i to na luzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 nie no rzucić się da,ale już np.podbić gumę czy zaciąć na przynętę tej masy stawiającą spory opór w nurcie to za bardzo nie ma z czego... (moim zdaniem) . jak dla mnie to realnie 5-25g dobrze obsługuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 nie no rzucić się da,ale już np.podbić gumę czy zaciąć na przynętę tej masy stawiającą spory opór w nurcie to za bardzo nie ma z czego... (moim zdaniem) . jak dla mnie to realnie 5-25g dobrze obsługuje. Nie stosowalem wabików stawiających duży opór więc możesz mieć racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Nie stosowalem wabików stawiających duży opór więc możesz mieć racje Mój SLF9015-2 spokojnie daje radę morsem 3 (26g) i 22g głowka +3" kopyto (coś około 29g), ale to chyba maks dla tego blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Akurat zbroiłem tego SLF9015-2 i klękał przy thrillu 9cm 22g. Matusiaka 14g posyła daleko przy dynamicznym rzucie, ale woba 20g to już bardzo dostojnie ,a jigów w okolicy 30 to sobie na nim nie wyobrażam.Wobi ma rację ,że jeśli złom w okolicy 30g to z serii F najlepszym wyborem będzie 20lb. Choć ten krótszy 8'6" zapewne będzie dynamiczniejszy od 9' tym bardziej ,jesli zbrojony w casta ,może zbliżyć się do 30g . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Pan Krzysztof już urzęduje w pracowni. Friko czekamy na relację z wizyty w krakowskiej fabryce blanków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Tak już na miejscu no i patyki w budowie.Dwa casty na X-Zogach potem casty na blankach Krzysztofa-typowe pod Bolenie-będą 1składy.No i Jaziówka pod Twinka 2000. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Moja kosa na pstrągi też już na finiszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Moja kosa na pstrągi też już na finiszu. ??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 ??????????? Pewnie na Blasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Po miłej i konstruktywnej rozmowie z p.Krzysztofem zamówiłem jednak SLXF9010-2. Na sanowe pstrągi będzie, mam nadzieję, niezła wykałaczka Odliczać nie będę . Testy, jak pogoda pozwoli, 1 lutego 2014. Ciągle ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Ciągle ten sam Konkretna armata Ja SLXF 8020 dłubie mętnookie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Pan Krzysztof już urzęduje w pracowni. Friko czekamy na relację z wizyty w krakowskiej fabryce blanków Dodam . . . czekamy z wielką niecierpliwością ! Osobiście jestem wolny od ADHD (to tak na wszelki wypadek,gdyby Ktoś chciał mnie z....ć, za namolność). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włóczykij88 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Panowie interesuje mnie blank SLXF9615-2 czy ktoś może łowi na ten kij i może podzielić się wrażeniami? Chciałbym zbudować na nim kijek na bolka, czy nada się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 To zależy od przynęt jeżeli będziesz stosował takie max. 25-28g i nie stawiające zbyt dużego oporu (np. trilla 9cm w nurcie to za bardzo niema czym pociągnąć) to tak,jeżeli zdarza ci się ciężej i nie schodzisz poniżej 10g to wybierz 20lb.(ja robiłem SLXF10015-2). Jeżeli chodzi o rzuty,zacięcia i hole to (15 i 20lb.) są to b.fajne blanki pod bolki(głęboko się ładują i rzucają bardzo daleko,zarówno F jak i XF). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Mam pytanie dotyczące blanku SLF1020-2. Jak będzie się spisywał na trotkach? Będę łowił na Inie i Parsęcie. Standardowo na wobki, wahadła i obrotówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włóczykij88 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Moje przynęty zaczynają się od 6g a max 17g także powinno wystarczyć, przynajmniej na razie wystarczają mi takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacosław Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Mam pytanie dotyczące blanku SLF1020-2. Jak będzie się spisywał na trotkach? Będę łowił na Inie i Parsęcie. Standardowo na wobki, wahadła i obrotówki. Łowię trocie wędziskiem na tym właśnie blanku. Przy zastosowaniu standardowych, twardych trociowych przynęt kij sprawuje się wzorowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi