Skocz do zawartości

FishingArt - producent blanków / pracownia rodbuildingowa

barwena1977

Rekomendowane odpowiedzi

Ja miałem obydwa w kilku dł.,mocy to i może mu starczy do zaciącia przy wachadle,ale rzutowo 30 dla 15lb. to już trochę dużo... moim zdaniem 20lb. jest w sam raz i obskakuje jeszcze większe woblerki.

Co do jednoskładów to po nowym roku maja być standardowo w dwóch seriach F i XF od (chyba) 6'3" do 7'6" we wszystkich mocach jakie ma F.Art w ofercie.

+ oczywiście indywidualne fanaberie klientów na zamówienie :P

Ja miałem obydwa w kilku dł.,mocy to i może mu starczy do zaciącia przy wachadle,ale rzutowo 30 dla 15lb. to już trochę dużo... moim zdaniem 20lb. jest w sam raz i obskakuje jeszcze większe woblerki.

Co do jednoskładów to po nowym roku maja być standardowo w dwóch seriach F i XF od (chyba) 6'3" do 7'6" we wszystkich mocach jakie ma F.Art w ofercie.

+ oczywiście indywidualne fanaberie klientów na zamówienie :P

Na blanku który podałem nie raz rzucałem 30g wabikiem bez potu na czole :) 

nie no rzucić się da,ale już np.podbić gumę czy zaciąć na przynętę tej masy stawiającą spory opór w nurcie to za bardzo nie ma z czego... (moim zdaniem) . jak dla mnie to realnie 5-25g dobrze obsługuje. 

Nie stosowalem wabików stawiających duży opór więc możesz mieć racje :) 

Akurat zbroiłem tego SLF9015-2 i klękał przy thrillu 9cm 22g.  Matusiaka 14g posyła daleko przy dynamicznym rzucie, ale woba 20g to już bardzo dostojnie ,a jigów w okolicy 30 to sobie na nim nie wyobrażam.

Wobi ma rację ,że jeśli złom w okolicy 30g to z serii F najlepszym wyborem będzie 20lb. Choć ten krótszy 8'6" zapewne będzie dynamiczniejszy od 9' tym bardziej ,jesli zbrojony w casta ,może zbliżyć się do 30g .

• 2 tygodnie później...

Pan Krzysztof już urzęduje w pracowni. Friko czekamy na relację z wizyty w krakowskiej fabryce blanków ;)

Dodam . . . czekamy z wielką niecierpliwością ! 

Osobiście jestem wolny od ADHD (to tak na wszelki wypadek,gdyby Ktoś chciał mnie z....ć, za namolność).

To zależy od przynęt jeżeli będziesz stosował takie max. 25-28g i nie stawiające zbyt dużego oporu (np. trilla 9cm w nurcie to za bardzo niema czym pociągnąć) to tak,jeżeli zdarza ci się ciężej i nie schodzisz poniżej 10g to wybierz 20lb.(ja robiłem SLXF10015-2). Jeżeli chodzi o rzuty,zacięcia i hole to (15 i 20lb.) są to b.fajne blanki pod bolki(głęboko się ładują i rzucają bardzo daleko,zarówno F jak i XF).

Mam pytanie dotyczące blanku SLF1020-2. Jak będzie się spisywał na trotkach? Będę łowił na Inie i Parsęcie. Standardowo na wobki, wahadła i obrotówki.

Łowię trocie wędziskiem na tym właśnie blanku. Przy zastosowaniu standardowych, twardych trociowych przynęt kij sprawuje się wzorowo.