Skocz do zawartości

FishingArt - producent blanków / pracownia rodbuildingowa

barwena1977

Rekomendowane odpowiedzi

Serdecznie zapraszam na pierwszy w Polsce pokaz blanków i wędek firmy FishingArt. Pokaz odbędzie się dnia 25 stycznia (sobota) 2014 w Lublinie (budynek Agro II, Centrum Kongresowe Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, ul. Akademicka 15 sala nr 1 w godzinach od 1200 do 1600).

Program pokazu obejmuje prezentację wyrobów firmy FishingArt i możliwość ich zakupu w cenach promocyjnych, będzie również możliwość rozmowy z Panem Krzysztofem Zielińskim, który osobiście zaszczyci pokaz swoją obecnością. 

Piotr Skałecki

Edytowane przez skalka
  • Like 2

Dlatego był uśmiech na końcu :) idzie te moduły '' zwolnić " rozciagliwa zylka ale to zdecydowanie nie mój świat :)

Na Sanie od zawsze używam żyłek. Próbowałem kiedyś łowić plecionką, ale jak dla mnie San pod sznurek się nie nadaje. Za płytko i za bardzo skaliście. Osiemnastka mono z tym kijem powinna dobrze współpracować.

Sanowe pstrągi oglądają praktycznie codziennie dziesiątki przepływajacych nad głową rożnych przynęt. Jeżeli już zdecydują się na uderzenie, jest zazwyczaj bardzo delikatne. Cała sztuka to wyczuć to stukniecie i skutecznie zaciąć. Dlatego zdecydowałem się na ten kij.

• 4 tygodnie później...

Ponawiamy zaproszenie na  pokaz firmy FishingArt,

który odbędzie się już 25 stycznia w (budynku Agro II Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, przy ul. Akademickiej 15) sala nr 1 w godzinach od 1200 do 1600. Serdecznie zapraszamy :) 

Szkoda że tak daleko, musiałbym jechać ze 4 godziny .

Może kiedyś Krzysztof zrobi coś podobnego gdzieś bardziej w środku kraju, to będę na bank i nie tylko ja zapewne.

Ehhh szkoda...

Edytowane przez Krystekwolf

witam

Czy ktoś z szanownego grona używa SLF 8620-2, potrzebny kijek do brzegowego łowienia w rzece, kaliber cięższy tak od 15g plus guma 3" do 30g jako alternatywe przewiduje MHX st1024f. 

Używalem ST1084f i staram się skrócić sprzęt  ;)  niby 15cm to nie różnica...ale z tego co słyszałem to potrafi zrobić różnicę na zachowaniu wędziska.

Dodatkowo zastanawiałem sie nad setem przelotek dla kijka tej długości, będę wdzięczny za wskazówki

SLF 8620 a MHX 1024 to dwie różne konstrukcje .MHX jest dość pałowaty z miękką czy też spolegliwą  szczytówką a Blaas ma ciepłe ugięcie i inaczej pracuje więc to nie są odpowiedniki .Blaasa bardziej możesz porównać do MHX 1025 niż do 1024F. Jeżeli chcesz mieć choć troszkę podobny kij do tego MHX to raczej celowałbym w Blaasa XF , bardziej szczytowego i szybszego np model SLXF8620-2 . Krótsze blanki tej samej firmy są nieco bardziej szybsze oraz mocniejsze od swoich dłuższych braci więc właśnie taki trochę szybszy i bardziej szczytowy blank dostaniesz .Co do uzbrojenia to wybrałbym KR od 25H,12H,8M,7L,6KT 4x5KT MNST5 a w MHX zamiast KT5 założyłbym 4,5 bo ma delikatny szczyt i oczywiście inny Top LGST 4,5