DamianeQ Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Łowię trocie wędziskiem na tym właśnie blanku. Przy zastosowaniu standardowych, twardych trociowych przynęt kij sprawuje się wzorowo.Dzięki za odpowiedź. Trzeba zacząć odkładać fundusze na zbrojenie tego blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Serdecznie zapraszam na pierwszy w Polsce pokaz blanków i wędek firmy FishingArt. Pokaz odbędzie się dnia 25 stycznia (sobota) 2014 w Lublinie (budynek Agro II, Centrum Kongresowe Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, ul. Akademicka 15 sala nr 1 w godzinach od 1200 do 1600).Program pokazu obejmuje prezentację wyrobów firmy FishingArt i możliwość ich zakupu w cenach promocyjnych, będzie również możliwość rozmowy z Panem Krzysztofem Zielińskim, który osobiście zaszczyci pokaz swoją obecnością. Piotr Skałecki Edytowane 16 Grudnia 2013 przez skalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Fajna inicjatywa jak czas pozwoli to pewnie zaglądnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 A może do Wrocławia, też na UP by p. Krzysztof zawitał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Mam i ja Blaas XF 9' 10lb 4-17g. Kij przede wszystkim na sanowe pstrągi. Testy i lepsze fotki po 1 lutego Zdjęcia marniutkie, robione u Tomka eS na klatce schodowej. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Mam i ja Blaas XT 9' 10lb 4-17g.Blaas XF chyba? fajny kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Blaas XF chyba? fajny kijek Dokładnie, już poprawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Wedki XF to swietne narzedzia do polowu pstragow, przepieknie ryby na tym skacza do gory, kilka razy pod rzad potrafia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Wedki XF to swietne narzedzia do polowu pstragow, przepieknie ryby na tym skacza do gory, kilka razy pod rzad potrafia Dokładnie taki efekt chcę uzyskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Wedki XF to swietne narzedzia do polowu pstragow, przepieknie ryby na tym skacza do gory, kilka razy pod rzad potrafia tylko często później wpadają do wody w innym miejscu niż przynęta ,ja tam wolę na kropki niższe moduły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 tylko często później wpadają do wody w innym miejscu niż przynęta ,ja tam wolę na kropki niższe moduły.Dlatego był uśmiech na końcu idzie te moduły '' zwolnić " rozciagliwa zylka ale to zdecydowanie nie mój świat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Z oferty F.-Artu też zdecydowanie bym wybrał Fkę ,a nawet Mkę (piękne kołowe ugięcie i sprężysty grafit). Szczególnie na Sanie ,gdzie można sobie rybkę poholować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Dlatego był uśmiech na końcu idzie te moduły '' zwolnić " rozciagliwa zylka ale to zdecydowanie nie mój świat Na Sanie od zawsze używam żyłek. Próbowałem kiedyś łowić plecionką, ale jak dla mnie San pod sznurek się nie nadaje. Za płytko i za bardzo skaliście. Osiemnastka mono z tym kijem powinna dobrze współpracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 A jak nie to będzie na sandacze zajebista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Nie wiem czy 0,18 to nie będzie za cienko na wprowadzenie go w wyższy stopień amortyzacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Sanowe pstrągi oglądają praktycznie codziennie dziesiątki przepływajacych nad głową rożnych przynęt. Jeżeli już zdecydują się na uderzenie, jest zazwyczaj bardzo delikatne. Cała sztuka to wyczuć to stukniecie i skutecznie zaciąć. Dlatego zdecydowałem się na ten kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Tomku jak to się mówi :Twój San Twoje pstrągi... Wesołych Świąt i połamania pierwszego lutego,na kropku co najmniej wielkości miarowej głowy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Ponawiamy zaproszenie na pokaz firmy FishingArt,który odbędzie się już 25 stycznia w (budynku Agro II Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, przy ul. Akademickiej 15) sala nr 1 w godzinach od 1200 do 1600. Serdecznie zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Ja zawitam z kolegą @apioo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Ponawiamy zaproszenie na pokaz firmy FishingArt,który odbędzie się już 25 stycznia w (budynku Agro II Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, przy ul. Akademickiej 15) sala nr 1 w godzinach od 1200 do 1600. Serdecznie zapraszamy Szkoda że tak daleko, musiałbym jechać ze 4 godziny .Może kiedyś Krzysztof zrobi coś podobnego gdzieś bardziej w środku kraju, to będę na bank i nie tylko ja zapewne.Ehhh szkoda... Edytowane 18 Stycznia 2014 przez Krystekwolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 witamCzy ktoś z szanownego grona używa SLF 8620-2, potrzebny kijek do brzegowego łowienia w rzece, kaliber cięższy tak od 15g plus guma 3" do 30g jako alternatywe przewiduje MHX st1024f. Używalem ST1084f i staram się skrócić sprzęt niby 15cm to nie różnica...ale z tego co słyszałem to potrafi zrobić różnicę na zachowaniu wędziska.Dodatkowo zastanawiałem sie nad setem przelotek dla kijka tej długości, będę wdzięczny za wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 SLF 8620 a MHX 1024 to dwie różne konstrukcje .MHX jest dość pałowaty z miękką czy też spolegliwą szczytówką a Blaas ma ciepłe ugięcie i inaczej pracuje więc to nie są odpowiedniki .Blaasa bardziej możesz porównać do MHX 1025 niż do 1024F. Jeżeli chcesz mieć choć troszkę podobny kij do tego MHX to raczej celowałbym w Blaasa XF , bardziej szczytowego i szybszego np model SLXF8620-2 . Krótsze blanki tej samej firmy są nieco bardziej szybsze oraz mocniejsze od swoich dłuższych braci więc właśnie taki trochę szybszy i bardziej szczytowy blank dostaniesz .Co do uzbrojenia to wybrałbym KR od 25H,12H,8M,7L,6KT 4x5KT MNST5 a w MHX zamiast KT5 założyłbym 4,5 bo ma delikatny szczyt i oczywiście inny Top LGST 4,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 (edytowane) Wiadomość z ostatniej chwili na pokazie w Lublinie będziemy mieć premierę, po raz pierwszy w Polsce zostaną zaprezentowane jednoczęściowe blanki firmy FishingArt . Zapraszam i Pozdrawiam Edytowane 20 Stycznia 2014 przez skalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Czy ktos z okolic Tarnobrzega wybiera sie w sobote do Lublina? Jak cos to prosze o priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Ja sie wybieram I tu pytanie, czy będzie ktoś z forumowiczów na pokazie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi