Tomy Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Tomek ładnie ubrany kijek , to taki sam jak Krystka ?Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Może i ostre ale ugięcie i trzymanie ryby powinn być wzorcowe.W japan 7-30g jest wzorcowe ugięcie i trzymanie ryby a kij ostra szpada.Zobaczysz pod rybą, myślę że będziesz Pan zadowolony .No dzisiaj trochę było.Szkuty takie 50-55 ale faktycznie nie typowa wędka.Pod rybą elegancko się ugina nawet pod taką choć trudno tu mówić o walce.Czułość jest niesamowita.Zasięg miazga,katapultuje wobki na oszałamiające odległości co jest cechą bardzo ważną przy Rapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) Też właśnie myślę,że te Vegtery są zaskakującymi blankami.Czułość,moc,zaskakująca rozpiętość ciężaru wyrzutu, piękne ugięcie i niesamowita katapulta to znaki rozpoznawcze tej serii. Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez kogut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) ja swoim vegterem 8'6"-20lb. poza bolko-zedo-szczupakami łowiłem też na rafach na woblerki 3,5-4cm. rzuca już tym słabo (fajnie jest od 9-10g),ale z łódki można wobka wypuścić... czułość: na p.p. 10lb.+ fluoro 15lb.-miazga.wobek 3,5cm wypuszczony na 70-80m ostro szarpie łokciem i wszystko się wpina, ryb: przy łowieniu białorybu na mocno odkręconym hamulcu spadł mi jeden okoń ok.25cm a kilkanaście innych ryb wyjechało (klenie,okonie,szczupaki,bolki,zedy i dwa sumki 70-95cm). dziwna konstrukcja,z jednej strony ostro podbija i kasuje luz przy główce 30g,a z drugiej fajnie sie łowi na małe ,byle agresywne (wobek,cykada,obrot.) przynęty.ekstra szybka,ale z pięknym progresem,choc rzeby powalczyć potrzebuje ryby minimum ze 2kg.gasi ryby bardzo szybko, nawet sumy (parę bujnięc po zacięciu+ parę chlapnięć przy podbieraniu,) -mi pasuje Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez WOBI 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 ja swoim vegterem 8'6"-20lb. poza bolko-zedo-szczupakami łowiłem też na rafach na woblerki 3,5-4cm. rzuca już tym słabo (fajnie jest od 9-10g),ale z łódki można wobka wypuścić... czułość: na p.p. 10lb.+ fluoro 15lb.-miazga.wobek 3,5cm wypuszczony na 70-80m ostro szarpie łokciem i wszystko się wpina, ryb: przy łowieniu białorybu na mocno odkręconym hamulcu spadł mi jeden okoń ok.25cm a kilkanaście innych ryb wyjechało (klenie,okonie,szczupaki,bolki,zedy i dwa sumki 70-95cm). dziwna konstrukcja,z jednej strony ostro podbija i kasuje luz przy główce 30g,a z drugiej fajnie sie łowi na małe ,byle agresywne (wobek,cykada,obrot.) przynęty.ekstra szybka,ale z pięknym progresem,choc rzeby powalczyć potrzebuje ryby minimum ze 2kg.gasi ryby bardzo szybko, nawet sumy (parę bujnięc po zacięciu+ parę chlapnięć przy podbieraniu,) -mi pasujeWybacz ze sie spytam ale jestes pewien tych 70 - 80 metrów ? Bo jezeli tak to czułość jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 ja swoim vegterem 8'6"-20lb. poza bolko-zedo-szczupakami łowiłem też na rafach na woblerki 3,5-4cm. rzuca już tym słabo (fajnie jest od 9-10g),ale z łódki można wobka wypuścić... czułość: na p.p. 10lb.+ fluoro 15lb.-miazga.wobek 3,5cm wypuszczony na 70-80m ostro szarpie łokciem i wszystko się wpina, ryb: przy łowieniu białorybu na mocno odkręconym hamulcu spadł mi jeden okoń ok.25cm a kilkanaście innych ryb wyjechało (klenie,okonie,szczupaki,bolki,zedy i dwa sumki 70-95cm). dziwna konstrukcja,z jednej strony ostro podbija i kasuje luz przy główce 30g,a z drugiej fajnie sie łowi na małe ,byle agresywne (wobek,cykada,obrot.) przynęty.ekstra szybka,ale z pięknym progresem,choc rzeby powalczyć potrzebuje ryby minimum ze 2kg.gasi ryby bardzo szybko, nawet sumy (parę bujnięc po zacięciu+ parę chlapnięć przy podbieraniu,) -mi pasujeWędka pod Rapy na dużą rzekę i grubą wodę.Idealnym multikiem do niej byłaby Daiwa Z . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Wybacz ze sie spytam ale jestes pewien tych 70 - 80 metrów ? Bo jezeli tak to czułość jest super Ze 110 metrowego nawoju (który stracił pewnie z 10m przy przewiązywaniu zestawów) wypuszczałem się tak żeby na szpuli zostawało kilka zwojów linki w razie W...,myślę że bywało nawet więcej,ale nie chcę nikogo szokować. Warunek : agresywny wobek np. typu hornet czy alaska 3,5-4cm i rafowy kleniowo/brzanowy nurt. dodam że miałem brania i wyciągałem ryby z takich odległości,a po holu czułem się tak samo ja po dorszu z Władka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Panowie miał ktoś z was do czynienia z muchówką na blanku Ignis 9" 4#? Szukam dość szybkiej wędki, pracującej głębiej pod większym obciążeniem. Będę używał jej głównie do suchej, czasem nimfy, a łowić będę na Sanie. Ten blank to typowa szpada o szczytowej akcji, czy nada się do moich celów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Kiedy pare miesięcy temy rozmawiałem z P. Krzysztofem o blanku do takich właśnie celów, to tego Ignisa polecał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 http://www.fishingart.eu/2-10-4-Mistrz-Swiata-Juniorow-w-Wedkarstwie-Rzutowym.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Kiedy Mistrz będzie dostępny w pracowni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Będzie po 15.09 na razie tylko tel. satelitarny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 A ja bidny napieprzam maile Nie otrzymując odp...Juz wiem czemu Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 A ja mam takie pytanie jak naprawde jest z łamliwością blanów z FA. Jak zwykle plotek dużo! Ponoć kilka już ich było.Ja słyszałem o dwóch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 NIe wiem jak jest z "łamliwością" , ja mam 3 blanki od Krzysztofa . Sam na nich rzezbiłem z pomocą lepiej znających sie na temacie kolegów i żaden mi się nie złamał. Jeden z nich przezbrajalem ze 3 razy..więc zapewne są to mocne i dobre blanki ,skoro nic sie nie schrzanilo:) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Z łamliwością jest tak że Krzysztof realizuje wszystkie naprawy gwarancyjne szybko i bez zbędnych pytań. Sam tego doświadczyłem ( z CTSem bo Krzysztofowego blanku jeszcze nie mam ) więc wiem co mówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Plotek jak zwykle najwiecej Pewnie procentowo lamia sie tak samo jak inne.Ale nawet jak moj sie zlamie, to mam gwaracje na miejscu i nie musze odsylac blanku do jakiegos Xin Zig Ho na drugi koniec swiata. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Ja swojego Blaasika połamałem, ale niestety podczas wypakowywania z samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Czyli standard więcej plotek niż faktów :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Cóż, mógł bym coś w tym temacie napisać ale że serwis niesamowita profeska, odpuszczę. Wpadka może zdarzyć się najlepszym. I mam zamiar zamawiać następny blank od Krzysztofa, w sumie zrobię to bankowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 (edytowane) Dla mnie się właśnie jeden robi. Jak mi podpasuję to zamówie kolejne Edytowane 6 Września 2014 przez Patryk1125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Patryk co zamówiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 SLF8615-2N z przeznaczeniem pod bolka, zobaczymy jak przyjdzie bo mam ochotę jeszcze na slima SLS8620-2 lub SLS8625-2, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Odpuściłeś CD nano?BTW Zakupiony od ciebie Blue Rapid jest bardziej niż OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Odpuściłeś CD nano?BTW Zakupiony od ciebie Blue Rapid jest bardziej niż OK.Cd Nano moim zdaniem się nie nadaje pod bolka, jest zbyt szczytowy. A BR niech służy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi