Tomas81 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Ale jaki to problem zamówić u pana Krzyśka Blaasika 6lb ze wzmocnionym dolnikiem do np.8lb? Myślę,że problemu nie będzieA wiesz że nie pomyślałem. Dzięki Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Ale jaki to problem zamówić u pana Krzyśka Blaasika 6lb ze wzmocnionym dolnikiem do np.8lb? Myślę,że problemu nie będzieNie znam się, ale czy nie lepiej kupić coś, co już trochę się po świecie wala i coś o tym wiadomo? Pan Krzysiek dowinie dolnik o 2 funty i... ? Arek coś o tym napisał wczoraj chyba.Z drugiej strony zawsze można czuć dumę, że włożyło się swoją cegiełkę w dział Badań i Rozwoju polskiego Tube Rolling Technologies. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Nie znam się, ale czy nie lepiej kupić coś, co już trochę się po świecie wala i coś o tym wiadomo? Pan Krzysiek dowinie dolnik o 2 funty i... ? Arek coś o tym napisał wczoraj chyba.Z drugiej strony zawsze można czuć dumę, że włożyło się swoją cegiełkę w dział Badań i Rozwoju polskiego Tube Rolling Technologies.Jak klient chce kwadratowe ugiecie- to takie dostanie.klient nasz pan ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 A wiesz że nie pomyślałem. Dzięki Rafał Z tym dowijaniem to bym nie ryzykowal, nigdy nie wiadomo co wyjdzie. Pozniej bedziesz odsylal jak Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Okey, faktycznie wczoraj to przerabialiśmy z boronkiem. Ale jest ryzyko, jest zabawa Dobra, poważniej. Mam czas żeby pomyśleć, pochopnie nie podejmę żadnej decyzji bo w moim przypadku odsyłanie raczej nie wchodzi w rachubę. W końcu ja kupuję tylko gołe blanki a wędki sam składam. Ciężko było by odesłać sam blank w nienaruszonym stanie po uprzedniejszym uzbrojeniu. Co innego w przypadku zamówionej wędki, tu problemów nie ma. Choć z Krzysztofem nigdy nic nie wiadomo. Może by przyjął taką "reklamację", facet porządny więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Warto zastanowić się nad SLS-em. Finezyjna szczytówka i silniejszy dół z progresją powinien sprostać wiślanym wargaczom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 A czy uważacie ,że jakby Krzysztof dowinął dolnik do 8lb i wyszło z tego badziewie o kwadratowym ugięciu, to wysłał by do klienta? Wątpię.A blaasa F i XF 6lb można spokojnie dowinąć i wyjdzie fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 A czy uważacie ,że jakby Krzysztof dowinął dolnik do 8lb i wyszło z tego badziewie o kwadratowym ugięciu, to wysłał by do klienta? Wątpię.A blaasa F i XF 6lb można spokojnie dowinąć i wyjdzie fajnyJa jestem pewien ze by NIE wyslal. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Guzu, the arch enemy of FA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Guzu, the arch enemy of FA do mnie nie podobny. Moje foty wisza w galerii 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Oj tam oj tam Szczegoly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 do mnie nie podobny. Moje foty wisza w galerii I rekordach Salmo???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julek Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 slim 10 lb 2-14 g ten ci się spodoba , kij się sam ładuje bez przynęty niesamowita katapulta , na pewno dasz radę podać przynęty o wadze 1,5 g naprawdę polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 slim 10 lb 2-14 g ten ci się spodoba , kij się sam ładuje bez przynęty niesamowita katapulta , na pewno dasz radę podać przynęty o wadze 1,5 g naprawdę polecam Dziesięcio funtówka miotająca 1,5g żuczkami, jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć mimo że lubię ową pracownię. Lecz wszystko przed mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Dziesięcio funtówka miotająca 1,5g żuczkami, jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć mimo że lubię ową pracownię. Lecz wszystko przed mną Kluczem jest to że kij ładuje się pod własnym ciężarem. Mam F-kę Blaasa 10 lb zachowuje się podobnie i naprawdę da się rzucać micro przynętami. Nie jest to może tak komfortowe rzucanie jak wędką o mniejszej mocy , ale za to gdy uwiesi się coś większego jest z czego pociągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Owszem masz rację ale zawsze mogę pokombinować z setem przelotek i założyć ciut większe. Nie startować od KL-H 16 a od 20 przez co będzie ona bliżej młynka i wzmocni dolnik. I właśnie bym skłaniał się ku takiej opcji: SLF 8'6" 6lbs w wersji nano z możliwością głębszego i zarazem bezpiecznego gięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Kluczem jest to że kij ładuje się pod własnym ciężarem. Mam F-kę Blaasa 10 lb zachowuje się podobnie i naprawdę da się rzucać micro przynętami. Nie jest to może tak komfortowe rzucanie jak wędką o mniejszej mocy , ale za to gdy uwiesi się coś większego jest z czego pociągnąć.Miałem Fke 10'-10lb.,uzbrojoną ciężko w alconite,od 30 do 6 na szczycie (własnie celem rozmiękczenia),ale ładować (tzn.lekko i celnie rzucać) to się ona zaczynała od 3,5-4g.Dlatego przesiadam się na XF-6lb.(kilka takich zbudowałem) gdyż docelowo kijek służy głównie do łowienia jazi na smużaczki 1,5-4g. Blaas F 10lb. to moim zdaniem fajny blank pod lekki uniwersał:kleń,pstrąg,bolek,szczupak w zakresie 3,5-15g(ma dość twardy,mocny szczyt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Miałem Fke 10'-10lb.,uzbrojoną ciężko w alconite,od 30 do 6 na szczycie (własnie celem rozmiękczenia),ale ładować (tzn.lekko i celnie rzucać) to się ona zaczynała od 3,5-4g.Dlatego przesiadam się na XF-6lb.(kilka takich zbudowałem) gdyż docelowo kijek służy głównie do łowienia jazi na smużaczki 1,5-4g. Blaas F 10lb. to moim zdaniem fajny blank pod lekki uniwersał:kleń,pstrąg,bolek,szczupak w zakresie 3,5-15g(ma dość twardy,mocny szczyt) Mialem dokładnie tak samo na początku 10' F 10lb a pozniej 6 lb XF w długości 10'. Tylko z tą małą różnicą, że oba sobie zostawiłem. A co do zastosowań 10lb F w pełni się podpisuję pod słowami Wojtka Pzdr P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julek Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Panowie blanki F niema co porównywać ze slimem to są całkiem inne konstrukcje inaczej sie zachowują podczas rzucania i podczas cholu ,slim 10 lb nie gubi ryb i da sie rzucic 1,5 gramową przynęta tak samo jak xf 6lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) WitamKrótka sesja zdjęciowa nowego nabytku Blaas XF 2,75m 2-6lb 1,5-12g. Dziś odebrany Porównanie z poprzednim kijem Vegter Boron Kijek do finezyjnego łowieniaNa zdjęciach widać jaka jest różnica w grubości szczytówek Wędka uzbrojona w przelotki S6 tytanowe pierścień cyrkonowy, uchwyt kołowrotka KDPS + DPSM, całość wagowo 103g. Rękojeść wykonana według poniższego projektuUsunąłem niektóre wymiary ponieważ należy zaprojektować to indywidualnie do średnicy i długości blankuhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/223a48033dca970b.htmlWszystko wykonane bardzo starannieJestem pewien, że kijek sprawdzi się tak jak poprzednie Pozdrawiam Edytowane 24 Grudnia 2014 przez zenek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zenek napisz kilka słów więcej, warto mieć pojęcie jak te kije postrzegasz organoleptycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Kije, które mam z pracowni FishingArt, przypadły mi do gustu Jeden kij z pracowni zastępuje mi dwa seryjne Najbardziej podoba mi się to, że mogę kupić blank pod indywidualne zamówienie, bez dopłaty Jeżeli chodzi o wykonanie blanku to zawsze dostałem, co zamawiałem W wolnej chwili robie mały projekcik jak ma wyglądać rękojeść, jakich komponentów użyć Montaż komponentów pozostawiam pracowni, wyjaśniając moje oczekiwania i przeznaczenie kija Jeszcze żadnej wędki nie złamałem, chociaż za bardzo ich nie oszczędzam Tak odpoczywają kije z pracowni FishingArt 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Blaas XF 2,75m 2-6lb 1,5-12g I do mnie dotarł ten patyk. Od dawna czegoś takiego szukałem, razem z tytanami tworzy idealną parę. Stosunek szybkości do ugięcia idealny. Dla mnie będzie to kijek pod kropki i być może pod okonie. Gnie się idealnie nie jest to klucha a tym bardziej sztywny kołek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Blaas XF 2,75m 2-6lb 1,5-12g I do mnie dotarł ten patyk. Od dawna czegoś takiego szukałem, razem z tytanami tworzy idealną parę. Stosunek szybkości do ugięcia idealny. Dla mnie będzie to kijek pod kropki i być może pod okonie. Gnie się idealnie nie jest to klucha a tym bardziej sztywny kołek. Dobrze, że nie szukam takiej wędki, bo z Twojego opisu nic nie wynika. Chaos czysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Ten akurat model blanku świetnie wyszedł Krzysztofowi.Każda firma ma lepsze i gorsze konstrukcje ma też perełki.Właśnie ten XF jest moim zdaniem takim rodzynkiem.Musi być uzbrojony w lekkie przelotki i nie malować tego blanku.Miałem w rękach malowany i bez lakieru.Różnica jest dość mocno odczuwalna.Fajna sprężyna jaziowo/kleniowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi