skalka Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Ugięcia blanków do 4lb, długość 7 stóp, dwa kawałki. Pierwszy SLS704-2 Drugi SLXF704-2 Po drugiej stronie blanku był mój syn, który waży troszkę mniej niż ja , blanki można było giąć jeszcze bardziej. Jak tylko będę miał wędki powtórzymy. Pozdrawiam Serdecznie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Ugięcia blanków do 4lb, długość 7 stóp, dwa kawałki. Pierwszy SLS704-2 Drugi SLXF704-2 Po drugiej stronie blanku był mój syn, który waży troszkę mniej niż ja , blanki można było giąć jeszcze bardziej. Jak tylko będę miał wędki powtórzymy. Pozdrawiam Serdecznie Mnie również interesują owe blanki.Czekam z niecierpliwością na fotki z ugięciami gotowych uzbrojonych kijków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 (edytowane) Wczoraj debiutowałem na angielskiej ziemi/wodzie, blaas przechodził chrzest. Bez rewelacji, ale obroniliśmy się. Na opis wrażeń powstałych z machania tą wędą przyjdzie pora. Edytowane 9 Sierpnia 2015 przez Dawido 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Wczoraj debiutowałem na angielskiej ziemi/wodzie, blaas przechodził chrzest. Bez rewelacji, ale obroniliśmy się. Na opis wrażeń powstałych z machania tą wędą przyjdzie pora. To "bez rewelacji" dotyczy wędki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Panowie bądźmy szczerzy, trzeba się na prawdę postarać aby nie być zadowolonym z praduktów z pod ręki p.Krzysztofa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Bez rewelacji z wyjętymi rybami. ) Wędka pod każdym kątem jest prze. Waga 130g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) W tym tygodniu trafiły do mnie blanki 4lb uzbrojone przez Jakuba P. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne jedno-skład o dł. 1,85cm to wędka, którą budowałem specjalnie pod okonia (jaskółki i takie tam) komfort łowienia kończy się przy główce 6-7g + guma. Dłuższy 7 stopowy dwu-skład to wędka, którą zamierzam łowić również jazie na woblery już próbowałem ale trafił się jakiś w paski kij opisany do 6g i myślę, że to max. dla tej wędki. Dobrze prowadzi się przynęty od małych woblerków 1,5 cm do ok,3,5 cm ( rybę trzyma wzorowo). Wrażenie nadmiernej delikatności znika po zacięciu i w trakcie holu ryby. Testy trwają Edytowane 31 Października 2015 przez skalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Zdjecie wstaw jakies wieksze Bo to chyba najmniejsze zdjecie na forum, lupa nawet nie pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Po zmianie na stronie "fotosik" mam z wstawianiem problemy. Zaraz się tym zajmę i poprawię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwizer Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Jakieś kwadratowe to ugięcie. Czy to moje takie odczucie tylko? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 0:16 do 0:180:40 do 0:45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 No u mnie też kwadrat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 To jest blank dwuczęściowy i wytłumaczenie jest proste - jest przesztywnienie na dole szczytówki. Gnie czubek szczytówki i gnie się dolnik a na dole szczytówki zaraz za łączeniem robi się "flat spot". Innymi słowami: szczytówka jest za mocna w stosunku do dolnika albo dolnik za słaby w stosunku do szczytówki i takie są efekty. Ale łamać się jak widać nie łamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 To jest blank dwuczęściowy i wytłumaczenie jest proste - jest przesztywnienie na dole szczytówki. Gnie czubek szczytówki i gnie się dolnik a na dole szczytówki zaraz za łączeniem robi się "flat spot". Innymi słowami: szczytówka jest za mocna w stosunku do dolnika albo dolnik za słaby w stosunku do szczytówki i takie są efekty. Ale łamać się jak widać nie łamie Jakby sie lamal...to by takiego filmu nie bylo opublikowanego w sieci.Proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 A w Hardym głupki siedzą i puścili ? https://www.youtube.com/watch?v=GqWeyHfs0jk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Puścili bo wdać ze maszyna doszła prawie oporu tam już szczytówka jest poniżej dolnika.... każdy blank kiedyś się złamie, jeden wcześniej drugi później 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 (edytowane) A w Hardym głupki siedzą i puścili ? https://www.youtube.com/watch?v=GqWeyHfs0jkŻeby ryba wygięła tak wędkę , to musiała by wyjść na brzeg!Trochę bez sensu tak drastyczne testy. Edytowane 23 Października 2015 przez pisarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Żeby ryba wygięła tak wędkę , to musiała by wyjść na brzeg!Trochę bez sensu tak drastyczne testy.Raczej nie bez sensu, robią po prostu pokaz możliwości kija, by wędkarz później nie ściemniał że złamał na 3kg rybie . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Raczej nie bez sensu, robią po prostu pokaz możliwości kija, by wędkarz później nie ściemniał że złamał na 3kg rybie .Test udowadnia , że kij ma olbrzymie możliwości , ale to pikuś ,wobec niemożliwej do określenia bezczelności cwaniaczków . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 U Hardy-ego ten kąt to trochę przesada, faktycznie ryba by musiała atakowac z brzegu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 (edytowane) A jak siedzisz na łodzi i rybka robi myk pod nią.Wszystko może się zdarzyć. Edytowane 23 Października 2015 przez TroutFan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Albo ktoś na łodzi, balansując ciałem, zechciał przełożyć niezłego kabana przez burtę Ludzie wiele potrafią, a producent nie wie do kogo jego wyrób trafi. W testach nie chodzi głównie o to jak prawdopodobnie przedmiot będzie używany. Bardziej istotne jest ustalenie granic. To co jest na filmiku dla mnie nie jest antyreklamą, przeciwnie, żeby tak wszystkie blanki tyle wytrzymały 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Dla mnie taki test ma się nijak z rzeczywistością . No chyba , że ktoś łowi ryby które pływają z prędkością 1km/h. O wiele więcej możliwości blanku , pokazałby test z mniejszym ugięciem , ale bardziej dynamiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 A w Hardym głupki siedzą i puścili ? https://www.youtube.com/watch?v=GqWeyHfs0jkTylko nikt nie zwrócił uwagi na ilość punktów podparcia (przelotek) owego, wydającego się na króciaka, blanku. Ja się doliczyłem 13+3 mocowania na dolniku. A chyba każdy rozsądnie myślący wie iż im ich jest więcej tym można blank mocniej wygiąć. Co jednak nie zmienia faktu że ma duże możliwości. Z drugiej strony stare szkalki też można było podobnie wyginać więc pytanie z jakich materiałów ten blank jest zbudowany. Zasadnicze pytanie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi