Skocz do zawartości

FishingArt - producent blanków / pracownia rodbuildingowa

barwena1977

Rekomendowane odpowiedzi

Ugięcia blanków do 4lb, długość 7 stóp, dwa kawałki.

Pierwszy SLS704-2

b377474c4cc1a562med.jpg

Drugi SLXF704-2

2a28192b4875604emed.jpg

Po drugiej stronie blanku był mój syn, który waży troszkę mniej niż ja ;) , blanki można było giąć jeszcze bardziej. Jak tylko będę miał wędki powtórzymy. Pozdrawiam Serdecznie 

• Like 3

Ugięcia blanków do 4lb, długość 7 stóp, dwa kawałki.

Pierwszy SLS704-2

b377474c4cc1a562med.jpg

Drugi SLXF704-2

2a28192b4875604emed.jpg

Po drugiej stronie blanku był mój syn, który waży troszkę mniej niż ja ;) , blanki można było giąć jeszcze bardziej. Jak tylko będę miał wędki powtórzymy. Pozdrawiam Serdecznie 

Mnie również interesują owe blanki.Czekam z niecierpliwością na fotki  z ugięciami gotowych uzbrojonych kijków.

• 1 miesiąc temu...

W tym tygodniu trafiły do mnie blanki 4lb uzbrojone przez Jakuba P. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne jedno-skład o dł. 1,85cm  to wędka, którą budowałem specjalnie pod okonia (jaskółki i takie tam) komfort łowienia kończy się przy główce 6-7g + guma. Dłuższy 7 stopowy dwu-skład to wędka, którą zamierzam łowić również jazie na woblery już próbowałem :rolleyes:  ale trafił się jakiś w paski kij opisany do 6g i myślę, że to max. dla tej wędki. Dobrze prowadzi się przynęty od małych woblerków 1,5 cm do ok,3,5 cm ( rybę trzyma wzorowo). Wrażenie nadmiernej delikatności znika po zacięciu i w trakcie holu ryby. Testy trwają :)  

Edytowane przez skalka

• 4 tygodnie później...

To jest blank dwuczęściowy i wytłumaczenie jest proste - jest przesztywnienie na dole szczytówki. Gnie czubek szczytówki i gnie się dolnik a na dole szczytówki zaraz za łączeniem robi się "flat spot".

Innymi słowami: szczytówka jest za mocna w stosunku do dolnika albo dolnik za słaby w stosunku do szczytówki i takie są efekty. Ale łamać się jak widać nie łamie :)

To jest blank dwuczęściowy i wytłumaczenie jest proste - jest przesztywnienie na dole szczytówki. Gnie czubek szczytówki i gnie się dolnik a na dole szczytówki zaraz za łączeniem robi się "flat spot".

Innymi słowami: szczytówka jest za mocna w stosunku do dolnika albo dolnik za słaby w stosunku do szczytówki i takie są efekty. Ale łamać się jak widać nie łamie :)

Jakby sie lamal...to by takiego filmu nie bylo opublikowanego w sieci.

Proste :)

Raczej nie bez sensu, robią po prostu pokaz możliwości kija, by wędkarz później nie ściemniał że złamał na 3kg rybie :) .

Test udowadnia , że kij ma olbrzymie możliwości , ale to pikuś ,wobec niemożliwej do określenia bezczelności cwaniaczków :( .

• Like 1

Albo ktoś na łodzi, balansując ciałem, zechciał przełożyć niezłego kabana przez burtę :)

Ludzie wiele potrafią, a producent nie wie do kogo jego wyrób trafi.

W testach nie chodzi głównie o to jak prawdopodobnie przedmiot będzie używany. Bardziej istotne jest ustalenie granic.

To co jest na filmiku dla mnie nie jest antyreklamą, przeciwnie, żeby tak wszystkie blanki tyle wytrzymały ;)

• Like 4

A w Hardym głupki siedzą i puścili ? https://www.youtube.com/watch?v=GqWeyHfs0jk

Tylko nikt nie zwrócił uwagi na ilość punktów podparcia (przelotek) owego, wydającego się na króciaka, blanku. Ja się doliczyłem 13+3 mocowania na dolniku. A chyba każdy rozsądnie myślący wie iż im ich jest więcej tym można blank mocniej wygiąć. Co jednak nie zmienia faktu że ma duże możliwości. Z drugiej strony stare szkalki też można było podobnie wyginać więc pytanie z jakich materiałów ten blank jest zbudowany. Zasadnicze pytanie...

• Like 1