Skocz do zawartości

FishingArt - producent blanków / pracownia rodbuildingowa

barwena1977

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Ktoś miał/ma kontakt z tym blankiem?

SKF6611-2N 6'6” 6-11lb 3-17g

Nada się do budowy lekkiego casta pod gumy na główkach 5-8g?

pozdrawiam

Ja mam od niedawna spinn na tym blanku. Jak na razie łowiłem w górnym zakresie oraz sporo cięzej. Myślę, że od 5 gram to powinien się już fajnie ładować, choć tak lekko nie miałem jeszcze okazji. Czuła szczytówka, ładnie pokazuje opad ale jest na tyle sztywna, że bez problemu ciąga woblery minnow 8-12 cm, blaszki meps aglia 3 i 4.

• 2 tygodnie później...

Ja mam od niedawna spinn na tym blanku. Jak na razie łowiłem w górnym zakresie oraz sporo cięzej. Myślę, że od 5 gram to powinien się już fajnie ładować, choć tak lekko nie miałem jeszcze okazji. Czuła szczytówka, ładnie pokazuje opad ale jest na tyle sztywna, że bez problemu ciąga woblery minnow 8-12 cm, blaszki meps aglia 3 i 4.

Witam serdecznie. Czy kolega OloPe może coś więcej powiedzieć na temat wędki na kraag SKF6611-2N . Chodzi mi o to , czy nadaje się na sandacza do opadu, czy jest wystarczająco szybki i mocny w dolniku aby zaciąć 60cm , 70cm zandera ? Jak z czuciem w łapce , porównanie do innych blanków ? Pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...

Witam...Panowie szukam wszelkiego info o blanku blaas SLF 8610-2N....4-15G 6-10LB.....kto ma ,kto łowi...pomóżcie a ewentualne info poprosze na priv co by nie zaśmiecać..pozdrawiam..art..

Weź, przestań ;)

Jak można zaśmiecać wątek o blankach FishingArt, jakimikolwiek informacjami o blankach FishingArt.

Jeśli ktokolwiek ktoś, coś, to tylko w tym wątku. Sam chętnie czegoś się dowiem i dla potomnych zostanie :)

Witam...Panowie szukam wszelkiego info o blanku blaas SLF 8610-2N....4-15G 6-10LB.....kto ma ,kto łowi...pomóżcie a ewentualne info poprosze na priv co by nie zaśmiecać..pozdrawiam..art..

Mam kijek na tym blanku w swoim arsenale  :) ,a robiłem ich kilka (zarówno standardowe i nano).Wychodzą z tych blanków szybkie kije o trochę głębszym ugięciu ,mój używam głównie do poławiania pstrągów  ,dużych okoni (30-50cm.) i jako wielko-rzeczny lekki uniwersał głównie woblerowy (rafowe łowienie na wobki 3,5-7cm i lekkie do 18g bolkowanie). Nano realnie ogarnia jakieś 4-18g i jest szybsze i trochę sztywniejsze od sandardu. Wersja standard to jakieś 3,5-15g i ciupkę mniej mocy w dolniku.Nano daje radę spompować na rafie z silnym uciągiem pod prąd rybę 70+

• Like 3

Gdy potrzebuję uniwersału, który z wyjątkiem suma i łososia ogarnie niemal wszystko, to biorę ten kij.

Pierwsza rzecz, która mi się w nim nie zgadza, to rzeczywiste parametry wędziska w stosunku do deklarowanych.

Tak więc c.w. określiłbym 5-20g (a może i więcej, na moich płytkich łowiskach nie ma potrzeby zakładać więcej ołowiu, a na Bugu nim nie łowiłem).

Myślę także, że w związku z powyższym i moc blanku zamiast deklarowanego 10 jest 12lb.

Ugięcie niemalże modelowe progresywne, a w czasie wykonywania rzutu organoleptycznie przekonujemy się co to jest "reaktywny dolnik", i jak to się przekłada na zasięg rzutu gdy jest on rzeczywiście reaktywny a nie kołkowaty.

Podsumowując: znakomity blank jak na tą klasę cenową, uniwersalny o głębokim ugięciu i poprawnym rozkładzie sztywności, dalekosiężny, ale mocno niedoszacowany.

Z uwagi na fakt, że równocześnie z tym modelem zamówiłem w FA Vegter Boron SS8610-2, którego górny c.w. jest taki sam (15g) jak przedmiotowego Blaas'a, miałem porównanie. Vegter Boron SS8610-2 deklarowane parametry w zakresie c.w. trzyma idealnie.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Ma ktoś może kijek na blanku SKXF9616-2N i SKXF9622-2N.

Interesuje mnie realny ciężar wyrzutu i foty ugięcia pod obciążeniem

Ja mam kij na tym 16-funtowym blanku w wersji o długości 7'6 czyli po naszemu 2,3 m (do sprzedania, ale na razie nie wystawiam, bo to nie sezon na takie kije i brak chętnych). Spokojnie poradzi sobie z główką 30-32 g plus pięciocalowa guma. Blank dość sztywny i bardzo czuły. Fotek ugięcia nie mam, ale jest ono płynne. Tyle tylko, że aby blank zaczął pracować na całej długości, potrzeba już będzie ryby od 3-4 kg wzwyż.

Edytowane przez Krzysiek Rogalski
  • Like 1