snup Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 (edytowane) CześćKtoś miał/ma kontakt z tym blankiem? SKF6611-2N 6'6” 6-11lb 3-17g Nada się do budowy lekkiego casta pod gumy na główkach 5-8g? pozdrawiam Edytowane 25 Października 2016 przez snup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 "Łatwiej kijek pocienkować niż go potem pogrubasić" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 guciolucky, on 25 Oct 2016 - 21:20, said:"Łatwiej kijek pocienkować niż go potem pogrubasić" Wbrew pozorom dolnik w blanku, bez ryzyka zepsucia akcji i zbytniego osłabienia, łatwiej jednak pogrubasić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Pochudzony o funta jest blankiem innym.Funt to funt.Nie ma co przyszczypywac po złośliwości.Tak po prostu jest.A rozmowa z budowniczym blanku to umożliwia.Kto nie korzysta? Niech w brode plujese! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 CześćKtoś miał/ma kontakt z tym blankiem? SKF6611-2N 6'6” 6-11lb 3-17g Nada się do budowy lekkiego casta pod gumy na główkach 5-8g? pozdrawiam Ja mam od niedawna spinn na tym blanku. Jak na razie łowiłem w górnym zakresie oraz sporo cięzej. Myślę, że od 5 gram to powinien się już fajnie ładować, choć tak lekko nie miałem jeszcze okazji. Czuła szczytówka, ładnie pokazuje opad ale jest na tyle sztywna, że bez problemu ciąga woblery minnow 8-12 cm, blaszki meps aglia 3 i 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Jakie są konkretne różnice między blankami Blaas XF a Slim? Mam na myśli blanki 2.7-2.9 15lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 SLim pracuje pełniej i ma wolniejszy szczyt, różnica widoczna jest w grubości dolnika i szczytówki, SLXF są bardziej zbieżne, pod twoje zastosowania lepszy będzie SLXF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Podziękował za odpowiedź 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawmen5 Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Ja mam od niedawna spinn na tym blanku. Jak na razie łowiłem w górnym zakresie oraz sporo cięzej. Myślę, że od 5 gram to powinien się już fajnie ładować, choć tak lekko nie miałem jeszcze okazji. Czuła szczytówka, ładnie pokazuje opad ale jest na tyle sztywna, że bez problemu ciąga woblery minnow 8-12 cm, blaszki meps aglia 3 i 4.Witam serdecznie. Czy kolega OloPe może coś więcej powiedzieć na temat wędki na kraag SKF6611-2N . Chodzi mi o to , czy nadaje się na sandacza do opadu, czy jest wystarczająco szybki i mocny w dolniku aby zaciąć 60cm , 70cm zandera ? Jak z czuciem w łapce , porównanie do innych blanków ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter1986 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 witamMam pytanie odnośnie takiego blanku KRAAG SKXF867-2N czy ktoś z kol. na forum na ukręcony kij na tym blanku? Jak się ma realne podanie przynet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter1986 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 ... taki jest opis w tabelach SKXF867-2N 8'6" 2-7lb 1-14g 1,3 9,9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter1986 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 ...czyżby żaden z kół na forum nie posiadał takiego kija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Witam .Ktoś używa KRAAG XF Nano SKXF6611,jaką gramaturę obsługuję, jak pracuje pod rybką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tupas Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Lopez uderz do kolegi Bachamut właśnie nabył kijek na powyższym blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obdarty Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Mam ten blank wzmacniany do 12 lb i p. Krzysztof twierdzi ze ogarnia do 20 g ołowiu plus guma. A dokładnie sprawdzę dopiero w następnym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artnemo Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Witam...Panowie szukam wszelkiego info o blanku blaas SLF 8610-2N....4-15G 6-10LB.....kto ma ,kto łowi...pomóżcie a ewentualne info poprosze na priv co by nie zaśmiecać..pozdrawiam..art.. Edytowane 19 Grudnia 2016 przez artnemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Witam...Panowie szukam wszelkiego info o blanku blaas SLF 8610-2N....4-15G 6-10LB.....kto ma ,kto łowi...pomóżcie a ewentualne info poprosze na priv co by nie zaśmiecać..pozdrawiam..art..Weź, przestań Jak można zaśmiecać wątek o blankach FishingArt, jakimikolwiek informacjami o blankach FishingArt. Jeśli ktokolwiek ktoś, coś, to tylko w tym wątku. Sam chętnie czegoś się dowiem i dla potomnych zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artnemo Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 no to w takim razie czekamy cierrrrrrrrrpppppppppppppplllllllllllllllliiiiiiiiiiiiwwwwwwwwwwiiiiiiieeeeeeeeeee............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Witam...Panowie szukam wszelkiego info o blanku blaas SLF 8610-2N....4-15G 6-10LB.....kto ma ,kto łowi...pomóżcie a ewentualne info poprosze na priv co by nie zaśmiecać..pozdrawiam..art..Mam kijek na tym blanku w swoim arsenale ,a robiłem ich kilka (zarówno standardowe i nano).Wychodzą z tych blanków szybkie kije o trochę głębszym ugięciu ,mój używam głównie do poławiania pstrągów ,dużych okoni (30-50cm.) i jako wielko-rzeczny lekki uniwersał głównie woblerowy (rafowe łowienie na wobki 3,5-7cm i lekkie do 18g bolkowanie). Nano realnie ogarnia jakieś 4-18g i jest szybsze i trochę sztywniejsze od sandardu. Wersja standard to jakieś 3,5-15g i ciupkę mniej mocy w dolniku.Nano daje radę spompować na rafie z silnym uciągiem pod prąd rybę 70+ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Witam...Panowie szukam wszelkiego info o blanku blaas SLF 8610-2N....4-15G 6-10LB.....kto ma ,kto łowi...pomóżcie a ewentualne info poprosze na priv co by nie zaśmiecać..pozdrawiam..art..Gdy potrzebuję uniwersału, który z wyjątkiem suma i łososia ogarnie niemal wszystko, to biorę ten kij.Pierwsza rzecz, która mi się w nim nie zgadza, to rzeczywiste parametry wędziska w stosunku do deklarowanych.Tak więc c.w. określiłbym 5-20g (a może i więcej, na moich płytkich łowiskach nie ma potrzeby zakładać więcej ołowiu, a na Bugu nim nie łowiłem).Myślę także, że w związku z powyższym i moc blanku zamiast deklarowanego 10 jest 12lb.Ugięcie niemalże modelowe progresywne, a w czasie wykonywania rzutu organoleptycznie przekonujemy się co to jest "reaktywny dolnik", i jak to się przekłada na zasięg rzutu gdy jest on rzeczywiście reaktywny a nie kołkowaty.Podsumowując: znakomity blank jak na tą klasę cenową, uniwersalny o głębokim ugięciu i poprawnym rozkładzie sztywności, dalekosiężny, ale mocno niedoszacowany.Z uwagi na fakt, że równocześnie z tym modelem zamówiłem w FA Vegter Boron SS8610-2, którego górny c.w. jest taki sam (15g) jak przedmiotowego Blaas'a, miałem porównanie. Vegter Boron SS8610-2 deklarowane parametry w zakresie c.w. trzyma idealnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) ... taki jest opis w tabelach SKXF867-2N 8'6" 2-7lb 1-14g 1,3 9,9"PANIE",jest już taki w moim posiadaniu:SKL 867-2N ...... tak więc możemy się umówić ???? na "macanko". Edytowane 29 Grudnia 2016 przez TOFIX99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Ma ktoś może kijek na blanku SKXF9616-2N i SKXF9622-2N.Interesuje mnie realny ciężar wyrzutu i foty ugięcia pod obciążeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 http://tv-trwam.pl/film/z-wedka-nad-wode-w-polske-i-swiat-odc-121-hd 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) Ma ktoś może kijek na blanku SKXF9616-2N i SKXF9622-2N.Interesuje mnie realny ciężar wyrzutu i foty ugięcia pod obciążeniem Ja mam kij na tym 16-funtowym blanku w wersji o długości 7'6 czyli po naszemu 2,3 m (do sprzedania, ale na razie nie wystawiam, bo to nie sezon na takie kije i brak chętnych). Spokojnie poradzi sobie z główką 30-32 g plus pięciocalowa guma. Blank dość sztywny i bardzo czuły. Fotek ugięcia nie mam, ale jest ono płynne. Tyle tylko, że aby blank zaczął pracować na całej długości, potrzeba już będzie ryby od 3-4 kg wzwyż. Edytowane 7 Stycznia 2017 przez Krzysiek Rogalski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 http://tv-trwam.pl/film/z-wedka-nad-wode-w-polske-i-swiat-odc-121-hd Swietny material, milo widziec ze polska firma sie rozwija 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi